Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, já jsem dnes 17+3, čekáme první a pohyby vnímám už cca 5 dnů. Nejprve jsem si říkala, že to ještě nebude ono a spíš jsem to přisuzovala střevům
ale je to opravdu jiné. Takové ťukání zevnitř, nepravidelně. Zatím nevnímám, že by mělo miminko nějaký režim, na to je asi brzy, ale třeba dnes už jsem ho lehce cítila i přes den.
Na screening jdeme až za 2,5 týdne.
@oli.afg píše: Více
Ja jsem dnes presne v 19tt. Pohyby citim nejcasteji rano po probuzeni a pote vecer, kdyz si lehnu s dcerou do postele, jsme v klidu a uspavam ji.
Behem dne pohyby prilis nevnimam.
@Romča25 moc moc děkuju za info o tom vybavení, dost mi pomáhá se zorientovat i v tom, jaké parametry kdo řešil, protože často by mě ani napoprvé nenapadly, a přitom by mohly být důležité i pro mě.
Jinak 2. screening je za námi a všechno v pořádku. Termín se nám zase trochu posunul, tentokrát na 5.března. Prohlížel důkladně všechny orgány a kostru, srdíčkem a mozkem se zabýval nejvíc, počítal prstíky, kontroloval pohlaví, případný rozštěp, průchod v tepnách pupečníku, měřil obvod hlavičky i obvod hrudníku, objem plodové vody, umístění placenty. Máme vše ok.
Na další kontrolu jdu za 4 týdny a vypsal mi žádanku na měření cukrovky, kam se mám objednat za 6 týdnů. Taky jsem poprosila o poukaz na fyzio kvůli bolesti křížů, tak se snad povede uplatnit. Zarazil mě jeho klid, když mi naměřil tlak 144/85, ale pronesl pohodovým hlasem, že to je v pohoděěěě, normální, tak snad ví, co dělá… Ale je fakt, že jsem teď málo pila, tak si to budu víc hlídat.
Ahoj, ja bych se chtela zeptat, jestli plánujete některá podstoupit NIPT test? Uvádí se, ze pokud vyjde dobre prvotrimestralni screening a krev, tak to neni potřeba ![]()
@oli.afg píše: Více
Heled asi bych o tom zacala uvazovat spis jen v pripade, ze by vysledek prvniho screeningu vysel na hranici nebo kdybys chtela mit vetsi jistotu. Jinak bych to asi neresila. ![]()
U dcery jsem podstoupila jen zakladni vysetreni a vsechno bylo v poradku.
Ted, kdyz jsem se ptala doktorky, jestli by mi doporucila nejake nadstandardni (placene) testy, rekla, ze to u me neni potreba, ze je vse ok.
@Romča25 Moc děkuji, trochu jsem se lekla, že jsem něco prošvihla. Doktor se o tom vůbec nezmínil.
Ahojky holky tak se taky hlásím že u nás všechno v pořádku. V úterý jsme se vrátili z dovolené a naštěstí bylo všechno v naprostém pořádku 🙂 včera jsem byla na druhém screeningu jsem 20+5 a všechno bylo v pořádku. Kontrolovali srdíčko a zbytek orgánů ale i přes to že je vše v pořádku jsme dostali doporučení ještě více to srdíčko rozebrat a zajet si do jiné nemocnice kde se na to srdíčko zaměřují úplně. Stálo to 500 Kč. Samozřejmě jsme tam zajeli a znova se potvrdilo že je vše dobré ❤️ Budeme mít chlapečka, ten se taky včera 100% potvrdil tak teď už jen vybrat jméno 😁 jinak bříško už je znatelné, a pohyby už krásně cítím, je to malý ďáblík, on tam snad dělá furt jen kotrmelce 🤣 a jak se máte vy?
@lenicka123456 píše: Více
Ahojky! U nas je taky vse v naprostem poradku.
Ja jsem 21+3, na screeningu jsem byla minuly tyden a take nam potvrdili chlapecka. ![]()
Pravidelne pohyby uz citim nejakou dobu, je to hrozne fajn. ![]()
Ja si ted akorat domlouvam porodni asistentku k porodu, takze me cekaji predporodni kurzy, na ktere se moc tesim. ![]()
@Romča25 tak to je dobře že dopadlo vše v pořádku ❤️ a co jméno, máte nějaké vymyšlené? My teda pořád ještě uvažujeme, nějaké tipy sice jsou ale i tak je to těžké se rozhodnout, ale naštěstí nám ještě nějaký čas zbývá
to máš fajn že budeš mít porodní asistentku, já si jí udělám z přítele 🤣 🤣
Uprimne, pro holcicku mam v zaloze asi pet jmen, ale pro chlapecka skoro zadne. ![]()
Me se hrozne libi jmeno Mateo, ale kdyz jsem si zjistovala, kolik deti ho ted ma… Vybrat jmeno na chlapecka je fakt tezke!
![]()
To znaaaam, haha. Pri prvnim porodu jsem si taky udelala porodni asistentku z manzela.
Jenze ten to psychicky nezvladl - byl z toho snad jeste vic traumatizovany nez ja, a to je co rict. Poprve v zivote jsem ho tehdy videla brecet. ![]()
Ted jsem mnohem klidnejsi. Jakmile zacne porod, hned volam svou porodni asistentku a vsechno nechavam na ni - od odvozu do porodnice az po masaze, naparky a hlavne tu psychickou podporu, ktera je pro me nejdulezitejsi.
Jen doufam, ze to tentokrat nebude trvat moc dlouho.
![]()
A pokud vse dopadne dobre a podle mych predstav, budu ji nesmirne vdecna. ![]()
Jak jsi ja tom ty s vyberem jmena??? ![]()
Příspěvek upraven 01.11.25 v 13:55
@Romča25 no já jsem taky zvědavá na přítele jak to všechno bude zvládat. Já jsem navíc strašný posera a porodu se dost bojím… hlavně mám strach aby nebyly žádné komplikace 🤦První porod i když byl 12ti hodinový a samozřejmě bolestný byl v pořádku ale stejně mám pořád takové strachy v hlavě 🤦 jinak co se týče jména tak se u nás často opakuje Samuel nebo Sebastián, taky nás napadl Adámek..ale pořád se nemůžeme nějak dohodnout. Krásných českých jmen je spousta ale zase je má snad každý..no kdyby to byla holčička, taky bych měla jasno. Vždycky jsem si přála Terezku, ta mi ale u prvního těhotenství neprošla tak mám Nikol. No a teď už mám smůlu protože do třetího dítěte už se nechystam ![]()
Tyjo, ja jsem se taky strasne bala, ale ted jsem s tim prekvapive v pohode. Prvni porod jsem brala dost s nadsazkou a rikala jsem si, ze to prece nemuze byt tak bolestive, proc to ty zensky tak prehani.
No, realita byla uplne jina. Byla jsem z toho fakt v haji a zaprisahala jsem se, ze druhe mimi uz nikdy nebude.
Tri roky utekly jako voda a manzelovi jsem rekla, ze tentokrat budu rodit jenom s porodni asistentkou. Samozrejme souhlasil.
Heled, nejak to dopadne.
Hlavne se tim nestresuj. ![]()
A mimochodem, jmeno Sebastian je fakt krasne! ![]()
@Romča25 jooo nestresovat to si říkám pořád 🤣 ale jo máš pravdu nějak to dopadne 🙂 tak ty máš doma ještě takového prcka, to budeš mít celkem zápřah až se malý narodí 🙈 ale máš to fajn že máš tak malý věkový rozdíl, to u mě už je to zase přehnaně moc 🙂 já si stejně myslím že vybíráme vybíráme, ale nakonec to opravdu ten Sebastian bude ❤️
Ahoj holky,
sem tam tu po vás pokukuju, ale až dnes jsem se rozhodla, že se i aktivně zapojím, tak snad nebude vadit, když se k vám přidám? ![]()
Doma mám už jednoho 2,5 letého draka a dnes jsme byli na 2. screeningu, kde naštěstí bylo vše v pořádku, tak jsem se odhodlala, že napíšu..
TP porodu máme 16.3. <3
@zabka93 píše: Více
Caukyyy, to je fajn, ze je u tebe vsechno v pohode!
Ja mam doma triletou holcicku a zrovna ted bysme mely jit na prochazku, ale od rana me zase poboliva bricho.
Nejradsi bych zalezla do postele a nikam nesla, ale s timhle aktivnim ditkem mi to samozrejme neprojde. ![]()
Jak jste na tom holky s bolestmi bricha? Ja to mam obcas rano, nekdy jeste dopoledne a pak uz odpoledne vse ok.