Termín porodu - Březen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
24.9.25 21:51

Ahoj holky, jak pokračujete? Já byla dneska na další kontrole, kde vše vypadá v pořádku - za 3 týdny půjdem na 2. screening. Ptal se mě, jestli budeme chtít další NT nebo jen klasický - máte s tím zkušenost, jaký je v tom rozdíl? Já jsem byla trochu vyplesknutá z toho, že přece jeden NT už máme za sebou, tak jsem myslela, že další se nedělají a není co vybírat :)

Jinak začla jsem chodit na gravidjógu a moc doufám, že mi to pomůže od bolesti v křížích. Doktor mi k nim řekl dneska - no jo, ve 38 první těhotenství, nejste nejmladší, no, to tělo se s tím pere trochu jinak.. :D Eh, jako chápu, ale asi brzy budu potřebovat spíš fyzioterapii. :D

Jinak nevím, jestli jsem jen doštípaná od komárů (nemyslím si), nebo jestli mám teď sušší kůži nebo je to něco závažnějšího, ale svědí mě kůže po nohou, hlavně kolem kolen a kotníků a nejde se neškrábat. Samozřejmě jsem narazila na články o cholestáze, takže jsem se zmínila doktorovi. Ten vypadá v klidu, ale přeci jen mě poslal pro klid duše zítra ráno na krev na jaterní testy, tak snad bude všechno ok a jsem jen hysterka.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
25.9.25 00:04

@San87 Ahojky!
U me je taky vse v poradku. :srdce:
Na 2. screening jdu za cca 4 tydny. :palec:
Jinak co se tyce toho NT, nemeri se primarne jen v prvnim trimestru? Ja jen vim, ze ve druhem trimestru se provadi triple test a podrobnejsi vysetreni na zamereni vyvojovych vad. Nemuze to byt kvuli tomu vyssimu veku? Pac tam mohou byt ta rizika vyssi. Jinam netusim. Ja se dr. ptala, jestli je v mem pripade zapotrebi delat jeste nejake „spesl“ testy a ona mi rekla, ze ne, ze je vse v naprostem poradku.
Co se tyce toho veku, tak ja mela malou ve 26 letech, pak jsme se konecne s manzou odhodlali k druhemu (letos mi bylo 30), a uz jsem dle slov sestricky taky prej „stara“… Tak ja uz nic nerikam. :D Jeste mi ten vek cervene zvyraznila! :D Clovek to musi brat s rezervou… 8)
Heled zrovna dneska to davala jedna holcina na ig, ze s tim bezela na pohotovost, bohuzel v jejim pripade se to potvrdilo a museli jit porod vyvolavat, pac to bylo zavazne… Ja o tom slysim prvne, takze jsem si o tom jen okrajove neco cetla. Budu drzet palce :srdce: Dej zitra vedet, jak jsi dopadla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.9.25 11:46

Ahojky holky tak u mě taky všechno v pořádku :D před chvílí jsem přišla z kontroly a miminko prospívá tak já má :srdce: příští měsíc mě čeká druhý screening tak snad to uteče, ta doba mezi kontrolami mi přijde strašně dlouhá :think: dneska mi říkala doktorka že zhruba za dva týdny ucítím první pohyby tak už to bude lepší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.9.25 11:46

@San87 tak doufám že ti to všechno dobře dopadne a bude všechno v pořádku. Až budeš vědět tak napiš 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.9.25 12:11

Jo a holky jak jste na tom s přibíráním na váze? Mě teda vážila Dr někde kolem 11-12 týdne poprvé a dneska při kontrole v 16 týdnů jsem čekala že nějaký váhový přírůstek bude jsem zjistila že mám o skoro půl kila méně než minule 🙊 ptala jsem se jí tak říkala že to nevadí že kdyby to bylo v pozdějším stádiu těhotenství tak by už to byl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
25.9.25 14:10
@lenicka123456 píše: Více

Ja jsem aktualne kilco nahore. :dance:
Zacinala jsem na 56kg… Jsem 16+2 a na kontrolu jdu cca za tyden. 8) V prvnim tehu jsem zacinala s 53kg a konecna vaha byla ve 41tt 73kg. :D
Jinak to vse se mi podarilo cca do 3 mesicu zhubnout. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.9.25 10:35

Tak to máš taky super zatím jenom kilecko :) já jsem u prvního nabrala 15 kilo tak uvidíme teď :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.9.25 16:16

Ahooj, ja byla na kontrole vcera, bohuzel nebyla planovana, protoze jsem rano objevila narůžovělý hlen. Pred týdnem jsem vysadila progesteronove čípky, tak jsem mezi tim videla souvislost, ale doktorka na to nereagovala a rovnou mi diagnostikovala kvasinky, aniz by ki nekdo udelal stery. Dostala jsem Macmiror krém. A taky mam pry placentu porad celkem nízko, coz by ale nemel byt problem a jeste se vytahne. Dalsi kontrola pristi patek, tak uvidime. :roll: Jinak moc nárůst váhy neeviduju, rostou vám už bříška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.9.25 17:48

@oli.afg tak hlavně že to není nic vážnějšího :think: ale i tak diagnostikovat něco jen tak je taky zvláštní 🤣 bříško už mi roste, jakože není nijak moc viditelné ale já už to vidím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.9.25 18:36

@lenicka123456 no ona se koukla, viděla hrudkovitý výtok a měla hned jasno. :think: tak se sleduju a kdyby něco, tak tam fičím zas. ale mám v plánu se o tom víc pobavit na další prohlídce. Já mám teda taky trošku pocit že už je to bříško jiné :lol: ale pořád hodně malé, já jsem hubená a celkem drobná, tak to na mě asi nepůjde hned vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.9.25 20:07

@oli.afg jasně hlídej se a uvidíš :) Joo tak přece jen ještě nejsme ani v polovině těhotenství tak to nejde tak vidět ale to přijde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
26.9.25 21:45
@oli.afg píše: Více

Ahojky! No ja mam taky uplne pidi brisko. :D Uvidime, jaka briska budeme mit v pulce tehotensvi. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
27.9.25 10:04

Ale přijde mi to strašně dlouhé, já už bych Mimi chtěla mít tady :D ale to bude tím že jsem úplně od začátku doma 🤦 chtěla jsem nějakou práci na doma ale nemůžu nic najít, a docházet taky nikam nemůžu protože jsem na nemocenské a to mě nikdo logicky nezaměstná 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
27.9.25 14:57
@lenicka123456 píše: Více

Faaakt? :D Ja jeste pro mimi nemam nic nachystane! :dance: Veskery vecicky co mam, jsou prevazne ruzove barvy… Ted to vypada na 75%, ze to bude chlapecek. 8) Chtela bych s nakupy zacit nekdy po novem roce az. :D
Nechci se plasit jako pri male, kdy jsem uz ve 2. mesici tehu mela polovinu vecicek vcetne plenek, plus v 5. mesici jsem uz mela sbaleno do porodnice. :D To jsem opravdu nevedela, co s casem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
27.9.25 15:43

@Romča25 no já to mám přesně tak nějak jak si to měla ty předtím 🤣 vecicek už mám hodně dokonce i vyprané a vyžehlené 🤣 a teď mi volala mamka že mám u nich po dceři plne pytle s oblečením tak to tam musím zajet přebrat 😁 já teda vybírám zatím neutrální barvy protože nevíme ještě co to bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí