Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, jak pokračujete? Já byla dneska na další kontrole, kde vše vypadá v pořádku - za 3 týdny půjdem na 2. screening. Ptal se mě, jestli budeme chtít další NT nebo jen klasický - máte s tím zkušenost, jaký je v tom rozdíl? Já jsem byla trochu vyplesknutá z toho, že přece jeden NT už máme za sebou, tak jsem myslela, že další se nedělají a není co vybírat ![]()
Jinak začla jsem chodit na gravidjógu a moc doufám, že mi to pomůže od bolesti v křížích. Doktor mi k nim řekl dneska - no jo, ve 38 první těhotenství, nejste nejmladší, no, to tělo se s tím pere trochu jinak..
Eh, jako chápu, ale asi brzy budu potřebovat spíš fyzioterapii. ![]()
Jinak nevím, jestli jsem jen doštípaná od komárů (nemyslím si), nebo jestli mám teď sušší kůži nebo je to něco závažnějšího, ale svědí mě kůže po nohou, hlavně kolem kolen a kotníků a nejde se neškrábat. Samozřejmě jsem narazila na články o cholestáze, takže jsem se zmínila doktorovi. Ten vypadá v klidu, ale přeci jen mě poslal pro klid duše zítra ráno na krev na jaterní testy, tak snad bude všechno ok a jsem jen hysterka.. ![]()
@San87 Ahojky!
U me je taky vse v poradku. ![]()
Na 2. screening jdu za cca 4 tydny. ![]()
Jinak co se tyce toho NT, nemeri se primarne jen v prvnim trimestru? Ja jen vim, ze ve druhem trimestru se provadi triple test a podrobnejsi vysetreni na zamereni vyvojovych vad. Nemuze to byt kvuli tomu vyssimu veku? Pac tam mohou byt ta rizika vyssi. Jinam netusim. Ja se dr. ptala, jestli je v mem pripade zapotrebi delat jeste nejake „spesl“ testy a ona mi rekla, ze ne, ze je vse v naprostem poradku.
Co se tyce toho veku, tak ja mela malou ve 26 letech, pak jsme se konecne s manzou odhodlali k druhemu (letos mi bylo 30), a uz jsem dle slov sestricky taky prej „stara“… Tak ja uz nic nerikam.
Jeste mi ten vek cervene zvyraznila!
Clovek to musi brat s rezervou… ![]()
Heled zrovna dneska to davala jedna holcina na ig, ze s tim bezela na pohotovost, bohuzel v jejim pripade se to potvrdilo a museli jit porod vyvolavat, pac to bylo zavazne… Ja o tom slysim prvne, takze jsem si o tom jen okrajove neco cetla. Budu drzet palce
Dej zitra vedet, jak jsi dopadla. ![]()
Ahojky holky tak u mě taky všechno v pořádku
před chvílí jsem přišla z kontroly a miminko prospívá tak já má
příští měsíc mě čeká druhý screening tak snad to uteče, ta doba mezi kontrolami mi přijde strašně dlouhá
dneska mi říkala doktorka že zhruba za dva týdny ucítím první pohyby tak už to bude lepší ![]()
@San87 tak doufám že ti to všechno dobře dopadne a bude všechno v pořádku. Až budeš vědět tak napiš 🙂
Jo a holky jak jste na tom s přibíráním na váze? Mě teda vážila Dr někde kolem 11-12 týdne poprvé a dneska při kontrole v 16 týdnů jsem čekala že nějaký váhový přírůstek bude jsem zjistila že mám o skoro půl kila méně než minule 🙊 ptala jsem se jí tak říkala že to nevadí že kdyby to bylo v pozdějším stádiu těhotenství tak by už to byl problém
@lenicka123456 píše: Více
Ja jsem aktualne kilco nahore. ![]()
Zacinala jsem na 56kg… Jsem 16+2 a na kontrolu jdu cca za tyden.
V prvnim tehu jsem zacinala s 53kg a konecna vaha byla ve 41tt 73kg. ![]()
Jinak to vse se mi podarilo cca do 3 mesicu zhubnout. ![]()
Tak to máš taky super zatím jenom kilecko
já jsem u prvního nabrala 15 kilo tak uvidíme teď ![]()
Ahooj, ja byla na kontrole vcera, bohuzel nebyla planovana, protoze jsem rano objevila narůžovělý hlen. Pred týdnem jsem vysadila progesteronove čípky, tak jsem mezi tim videla souvislost, ale doktorka na to nereagovala a rovnou mi diagnostikovala kvasinky, aniz by ki nekdo udelal stery. Dostala jsem Macmiror krém. A taky mam pry placentu porad celkem nízko, coz by ale nemel byt problem a jeste se vytahne. Dalsi kontrola pristi patek, tak uvidime.
Jinak moc nárůst váhy neeviduju, rostou vám už bříška?
@oli.afg tak hlavně že to není nic vážnějšího
ale i tak diagnostikovat něco jen tak je taky zvláštní 🤣 bříško už mi roste, jakože není nijak moc viditelné ale já už to vidím ![]()
@lenicka123456 no ona se koukla, viděla hrudkovitý výtok a měla hned jasno.
tak se sleduju a kdyby něco, tak tam fičím zas. ale mám v plánu se o tom víc pobavit na další prohlídce. Já mám teda taky trošku pocit že už je to bříško jiné
ale pořád hodně malé, já jsem hubená a celkem drobná, tak to na mě asi nepůjde hned vidět
@oli.afg jasně hlídej se a uvidíš
Joo tak přece jen ještě nejsme ani v polovině těhotenství tak to nejde tak vidět ale to přijde ![]()
@oli.afg píše: Více
Ahojky! No ja mam taky uplne pidi brisko.
Uvidime, jaka briska budeme mit v pulce tehotensvi. ![]()
Ale přijde mi to strašně dlouhé, já už bych Mimi chtěla mít tady
ale to bude tím že jsem úplně od začátku doma 🤦 chtěla jsem nějakou práci na doma ale nemůžu nic najít, a docházet taky nikam nemůžu protože jsem na nemocenské a to mě nikdo logicky nezaměstná 🤣
@lenicka123456 píše: Více
Faaakt?
Ja jeste pro mimi nemam nic nachystane!
Veskery vecicky co mam, jsou prevazne ruzove barvy… Ted to vypada na 75%, ze to bude chlapecek.
Chtela bych s nakupy zacit nekdy po novem roce az. ![]()
Nechci se plasit jako pri male, kdy jsem uz ve 2. mesici tehu mela polovinu vecicek vcetne plenek, plus v 5. mesici jsem uz mela sbaleno do porodnice.
To jsem opravdu nevedela, co s casem. ![]()
@Romča25 no já to mám přesně tak nějak jak si to měla ty předtím 🤣 vecicek už mám hodně dokonce i vyprané a vyžehlené 🤣 a teď mi volala mamka že mám u nich po dceři plne pytle s oblečením tak to tam musím zajet přebrat 😁 já teda vybírám zatím neutrální barvy protože nevíme ještě co to bude ![]()