Poradna duly
Jana Čurdová
@Romča25 no já to mám přesně tak nějak jak si to měla ty předtím 🤣 vecicek už mám hodně dokonce i vyprané a vyžehlené 🤣 a teď mi volala mamka že mám u nich po dceři plne pytle s oblečením tak to tam musím zajet přebrat 😁 já teda vybírám zatím neutrální barvy protože nevíme ještě co to bude ![]()
@lenicka123456 Tak to je pecka! ![]()
No ja si ted absolutne nepripadam tehotne, mozna proto ten laxni pristup.
Dcera mi tedy brisko hladi nepretrzite a furt rika „mimi, malaaa“
…
Nevolnosti jsou z 99% pryc a ja mam konecne chut k jidlu!
Jen to nocni chozeni na zachod mi zacina lezt krkem.
3× za noc jdu urco…
@Romča25 no já to taky tak nějak extrémně nepociťuju ale to bříško už jde u mě trochu vidět
dcera už má skoro 14 takže to tak nějak neřeší, doufám že se to změní jak se malé narodí 🤣 já to asi přehráním s tím chystáním tak brzo ale když se nudím tak vymýšlím no 😁
Ja obdivuju to vaše nadšení a optimismus
Dneska jsem to konečně oznámila nejbližší rodině, jinak jsem spíš plná obav a to špinění mi moc nepomáhá. Ráda bych to už řekla kamarádce, bojím se, že bude naštvaná že ji to oznamuju po takové době ![]()
@oli.afg můžu se zeptat ve kterém jsi týdnu? Možná už si to psala ale nějak se v tom ztrácím 🤦já jsem to musela hlásit hned na začátku jelikož jsem v té době jela s rodičema na dovču a bylo by jim asi divné že si nedám třeba pivko když ví že ho mám ráda 😁 a tak stejně to bylo u známých když nás tahali ven. Takže já jsem těhotenství oznámila příliš brzo a doufala jsem že bude vše v pořádku
@lenicka123456 dnes 15+0
já jsem nebyla vůbec v situaci, kdy by se to nedalo obkecat
jednou jsem se musela vymluvit na to proč nepiju, ale ač se tím nerada chlubím, tak mi lhaní jde docela dobře ![]()
@oli.afg tak to jsi měla fajn
ono to ani není dobré říkat hned ze začátku
a co prsa bolí vás holky?
No ja to manzovi rekla hned, jak se mi na testu objevila druha carka. Rikala jsem mu, at to hlavne nikomu nevykeca, dokud to neni jisty! Tak co myslite? Hned druhy den to musel zavolat mamce, tatovi, babi, brachovi, zkratka cele rodine.
Ja nastvana, ze uz mu nikdy nic nereknu! ![]()
Po navsteve u dr. jsem to oznamila sve rodine a cca po 1. screeningu se to dozvedely kamosky. ![]()
Jinak prsa me boli uplne minimalne. ![]()
Ale jako uz ted zaznamenavam tu super pevnost a velikost, ktera se tenkrat jaksi po kojeni vytratila.
Dcera byla kojena do 18m, mela jsem fakt nadherny, pevny prsa! Co nasledovalo pak byl zlej sen.
![]()
Me prsa nebolí vubec, bolely mě hrozne moc asi do 9. tydne
Ja navíc před týdnem vysadila progesteron, ktery jsem dostala pro jistotu ze zacatku kvuli špinění a taky to mohlo tu bolest trochu umocňovat, ale tezko rict.
Kdyby me behem dne obcas nepobolíval podbřišek, tak na sobe zatim zmeny nevidim ![]()
Tak to máte fajn holky to mě od začátku bolely prsa šíleně ale pak to nějak ustoupilo ale teď druhý den mě bolí jedno prso, ale jakože fakt nepříjemně, já ho mám celkově nějak o dost větší než to druhé 🤣 no snad to brzo přejde. U mě to chlap věděl taky hned ze začátku protože si miminko strašně přál tak věděl i přesně kdy mám dostat menstruaci a když teda nepřišla tak mi hned koupil test 😁 jsem mu říkala aby mu to nadšení vydrželo
protože při první dceři mám s tatínkem špatnou zkušenost a to se taky nemohl dočkat 🤦 vydrželo mu to přesně rok a pak se zamiloval jinde a odešel. Dneska má dceru jen v paměti, jinak zájem a alimenty se u něj nějak vytratili 😔 ale dneska už to neřeším už je to dlouho zpátky ale kdysi to byl mazec 🤦
Ja progesteron brala v prvnim tehu, ted pri druhym se o nem dr. ani nezminila. ![]()
Jinak jsem taky aktualne bez priznaku. Brisko mam takove srandovni, pidi, nekulate, spise sisate, jak se uz pomalinku zacina zvetsovat, a kamaradky se mi smeji, pac prej mam brisko jako ony, kdyz se poradne vecer naji. ![]()
@lenicka123456 Achjo, to muselo byt silene. Mam kamaradku, ktera ma stejne starou holcicku jako ja a ta od manzela odesla, kdyz male byl 1 rok…
Pro me byly prvni 2 roky extremne narocne, pac jsme skoro vubec nespaly a nedovedu si predstavit, nemit u sebe manzela. Jak po emocni strance, tak ale i po te financni, protoze bych se absolutne v tom „zombie“ stavu nezvladla o sebe a dceru postarat. ![]()
Doufam, a pevne verim, ze ted uz mas vedle sebe toho spravneho clovicka, ktery te bude podporovat a zahrnovat laskou, jakou si zaslouzis. ![]()
Chlap, ktery odejde od rodiny, neni chlap. A udela to vzdycky a znova…
@Romča25 přesně tak bylo to těžké ale zvládla jsem 👍 po čase si to nějak sedlo a měla jsem zase výhodu že dcera byla a do teď vlastně je hodné dítě…no a teď…ano mám partnera už dlouholetého se kterým jsme se snažili o mimco dva roky a teď to vlastně vyšlo ❤️ namalované to mám krásně a taky doufám že to tak bude, ale ta předchozí zkušenost mi stejně občas přijde na mysl…i když nynější partner je nesrovnatelný s tím předchozím…takže holky budu věřit že tentokrát to bude super a budeme na všechno dva👍 👍 👍
Taky každý den sledujete jak vám roste břicho?
Pro mě je to vše nové, tak mě berte s rezervou. Ale už bych byla rada, kdyby to šlo trochu vidět ![]()
Ahoj holky, tak jaterní testy dopadly v pohodě, to občasné svědění prý buď budou komáří štípance nebo nějaká alergická reakce a mám to řešit Fenistil gelem. Každopádně se mi hrozně ulevilo, že to není nic vážnějšího ![]()
Jinak dneska teda 17+5. Prsa bolí v podstatě od začátku, hlavně když ráno vstávám. Kříže stále bolí, ale už ne tak moc - gravidjoga a víc aktivity mi hodně pomáhají. Momentálně se u mě ozývají slabé bolesti hlavy. Buzení v noci na záchod ustalo, místo 6× za noc (už od červnového transferu) se budím jen tak 3×! To je úspěch!
A vlastně je mi celkově mnohem líp než v 1. trimestru.
Co se týká váhy, oproti vám jsem teda začínala už s malou nadváhou, no.. Už od dubna, kdy jsme začli hormonálně stimulovat, do června, kdy proběhl transfer, jsem nabrala min. 2 kila a musela zvětšit velikost košíčku podprsenky. Od transferu doteď jsem nabrala 4,5kg. Moje bříško díky tomu vypadá tak na konec 6. měsíce, než čtvrtého
Rodina se mi směje, že mám asi slepého doktora, který nevidí, že evidentně čekám podle břicha dvojčata. ![]()
Já si to vypouknuté bříško hrozně užívám - po těch dlouhých letech čekání na zázrak jsem ráda, že konečně je a že je v něm zdravé miminko. A nevím, jestli je to těmi hormony, ale já jsem se snad v životě necítila krásnější..
![]()
Výbavičku zatím ještě nemáme, budeme mít od kamarádek. Spíš se snažím vybavit sebe, jak rychle vyrůstám ze svého oblečení, tak si nakupuju hlavně na sebe. Taky postupně uklízím a vybavuju byt, prostě „nesting“ jak vyšitý
Takže svoje volno trávím na Vintedu, Aboutyou, Bonprixu,.. ale taky na Marketplace a různých eshopech s nábytkem nebo s kočárky.
Poohlížím se po předporodní přípravce, ale zatím je to trochu náročné skloubit s požadavky - ideálně aby byla v AJ kvůli manželovi, offline, aby si to člověk mohl nacvičit, aby obsahovala i důkladnou přípravu poporodní a nebyla jenom o porodu no a taky aby se časově vlezla do mých vycházek. A aby nás finančně nezruinovala, by byl takový milý bonus ![]()
Taky mi pár holek z gravidjogy moc doporučuje dulu nebo porodní asistentku k porodu, tak se poohlížím i tímhle směrem.
Měly jste nebo chcete mít někoho takového u porodu?