Termín porodu - Březen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
3.11.25 13:25

Ahojky, no mě dneska teda poprvé zarazila bolest (asi, podle chatgpt) kulatých vazů 8o Skoro jsem nedošla na WC, no naštěstí už to povolilo, ale ten prvotní šok byl dost nepříjemný. Zažíváte taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
3.11.25 14:06
@oli.afg píše: Více

Tyjo, neco podobneho jsem taky zazila, ale to jsem byla s dcerou uz ve 30. tt cca…
Ted jsem trochu nachcipana - vcera jsem mela zvysenou teplotu kolem 37, bolest v krku, ryma, proste vsechno dohromady. Kdyz kycham, obcas me pichne v podbrisku nebo v trislech, je to dost neprijemne, ale nastesti to vzdycky rychle prejde.
Kdyz se vic namaham - treba pri uklidu nebo kdyz s dcerou blbneme a behame - citim spis takovou bolest z namozeni v celem brise. Musim si lehnout, dat nohy nahoru a asi po pul hodine je to zase v pohode. :roll: No a samozrejme jeste ty ranni bolesti k tomu. Ale to bude z toho, ze se taky rano pomalu nezastavim. Vstaneme v 8.30 a zacinam s uklidem, pripravou snidane, atd. atd., sedam si a je pomalu 12 dopo… Sileny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.11.25 14:36

@zabka93 ahojky 🙂 myslím že je fajn že ses přidala není nás tady hodně 🙂 takže taky druhé dítko, a taky takový prcek 😁 a co to bude, víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.11.25 14:41

Holky to nezávidím, já teda žádnou bolest nemám (zatím)..ale taky bych z toho byla určitě překvapená a nevěděla bych co se děje kdyby to přišlo. Možná je to tím že opravdu často odpočívám, tím pádem nemám námahu :think: nevím…vy co máte doma malé děti to máte složité, to je jasné že si jen tak nespocnete 🙂‍↕️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
3.11.25 15:19

@lenicka123456 No já čekám první :lol: Ale vice jsem tento víkend chodila, tak možná proto. Četla jsem, že je to taky z nočního převalováni z boku na bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.11.25 16:24

@oli.afg to jsem měla zrovna dneska takovou noc..pořád jsem se převalovala a nešlo pořádně spát 😁 byla jsem zvyklá na břichu ale teď už to nejde tak si dávám takovou stabilizovanou polohu ale u té už mi taky připadá že si na to bříško nějak tlačím 🤦 já už se nějak ztrácím kdo má kolik dětí 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
3.11.25 19:08
@lenicka123456 píše: Více

Jojo vymazleny … obě z IVF … 🙏 ❤️ hele, ja si to nechtěla nechat říct … 😀 chtela bych překvapení po porodu… tak jsem zvědavá..mame to teda sice napsané v obálce od MUDr kdybychom si to rozmysleli, alee ja doufam, že vydržíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.11.25 20:03

@zabka93 ty jo tak to jsi dobrá 🙂 to já bych nevydržela 😁 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
3.11.25 22:30

@lenicka123456 Taky bych to nevydrzela. :D
Uz mate holky porizene kocarky? Ja jsem ten po dceri nedavno prodala - byl ve velmi hezkem stavu, ale uz to chtelo zmenu. :dance: Porad se ale nemuzu rozhodnout, jaky vybrat. Bydlime ve meste, do lesa chodime jen vyjimecne, takze spis hledam nejaky mestsky typ. 8) Taky premyslim jeste o nejakym cestovnim do letadla…
Abych pravdu rekla, pro miminko zatim nic pripravene nemam. :D U dcery jsem mela vetsinu veci nakoupenou uz kolem tretiho mesice. :) Jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
4.11.25 11:45

@Romča25 tak já už teda kočárek mám ale teď se stydím a ani nevím co je to za značku 🤦 mám ho koupený od kamarádky po jednom dítěti a asi pro mě bylo směrodatné aby byl hezký a nezničený a samozřejmě aby se mi s ním krásně jezdilo 😁 😁 nechala jsem si ho u rodičů. Barva je neutrální, biloseda protože v době kdy jsem si ho zamluvila jsem nevěděla co vlastně čekáme. Ale já bych stejně do nějakého barevného provedení ani nešla, nějak na ty barvy nejsem 😁 jinak nějaké oblečení už mám, teda musela jsem dokoupit i skříň 😁 postýlku mám a zbytek ještě dokoupim 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.11.25 12:13

Ahoj, tak čekat bychom teda taky nezvládli :D My to víme už od transferu a jsme moc rádi, v hlavě už si díky tomu vizualizujeme hned od začátku chlapečka, byť jsme celý život čekali, že asi budeme mít holčičku, když nemůžem najít jediné jméno pro kluka.. :)

Kulaté vazy mě trápily přes léto, podle mě to bylo mou větší váhou, takže se mi bříško vyklenulo ven mnohem dříve než štíhlejším holkám. Už teď mi lidi říkají, že asi nemám daleko do porodu, a nechápou, když říkám, že ještě 4 měsíce… :D O víkendu se mě paní pokladní v obchodě ptala, jestli stihnu porodit do Vánoc..! :oops: :D

Výbavu dostávám většinu od kamarádek a už něco doma mám, ale chybí mi kočárek a postýlka (+přemýšlím o šátku/nosítku a taky o zavinovačkách/hnízdečkách, protože máme doma chladno). Furt nějak nevím, co všechno bude potřeba, ale snažím se nestresovat, prostě to nějak dopadne :)

Ohledně kočárku: taky bydlíme ve městě, ale rádi bychom do lesoparku. Měla jsem v rukách od kámošky Bugaboo fox5 (teď je i novější verze fox5 Renew), a je teda boží, lehoučký, což potřebuju, protože 2. patro bez výtahu bude zápřah.. Hezky se mi ovládá i skládá, zvládne to i lehčí terén, má velký nákupní koš.. Ale teda nový si nemůžem dovolit, jsou to pálky.. Tak hledáme alternativy, akorát se nám teď fakt těěěžko snižujou ty nároky, když máme to srovnání, no.. :) Zkoušíme najít z druhé ruky nějaký dřívější B fox model, zase tak velké rozdíly v nich nemůžou být. Stejně tak postýlku zkoušíme najít z druhé ruky. Kočár do letadla budu muset řešit jednou taky, ale až to bude aktuální - tuším, že bude nějakou dobu trvat, než se v tom usadíme a najdeme hlídání pro kočky doma, takže tam se nebudu zbytečně předbíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
5.11.25 23:26

Cauky holky, tak uz mam konecne vybrano! Nakonec vyhral Cybex Priam. :srdce: Dlouho jsem se rozhodovala mezi Britaxem a Bugaboo Fox 5 Renew, jak psala @San87 :srdce:
S manzou jsme se nakonec shodli (a z toho mam fakt nejvetsi radost) na zelene barvicce. Kdyz cekame chlapecka, chtela jsem neco jineho nez klasickou cernou nebo jinou neutralni barvu.
Postylku mam po dceri - ta v ni spala jen parkrat, takze je jako nova a hezky nacancana v pokojicku. :D Ale pocitam spis s tim, ze mimco bude od zacatku spat semnou v posteli… :dance:
Vcera jsem objednala Owlet Dream Sock, tu chytrou ponozticku, kterou urcite vyuzijeme maximalne. U dcerky jsem zadny monitor dechu nemela (jen v porodnici). Doma jsem se budila kazdou chvilinku, jestli dcera dycha - to bylo sileny… :roll:
Nositko mam taky po dcerce, znacku Ergobaby, a s tou jsem byla moc spokojena - je jako nova. :srdce:
Obleceni zacnu asi resit az po Vanocich, zatim se mi do toho nechce, protoze dcera roste jak z vody a porad neco shanim pro ni. :D Ale to bude to nejmensi.
Ted uz to taky beru vsechno mnohem vic v klidu. U prvniho ditka to byl extrem, musela jsem mit vse tip top, ted to tolik neprozivam. :D
Ve 30. tydnu me ceka predporodni kurz a tentokrat se chci vic zamerit na samotnou pripravu porodu, protoze u dcerky jsem to dost podcenila. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
13.11.25 10:02

@Romča25 ahojky tak to je dobře že sis vybrala to co se ti líbí a že jsi spokojená 🙂
A jak se jí ale máte holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.11.25 10:45

@lenicka123456 Ja se mam ted fajn. Nic me neboli, mimi kope cim dal casteji a silneji. :srdce:
Dokonce jsem ted zacala hodne chodit na prochazky a citim se ted dost „netehotne“… :D Uzivam si to. :srdce: Co u tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
13.11.25 11:18

@Romča25 u mě taky dobrý 🙂 taky mě nic nebolí a malý se ozývá často. Už jsem si na to tak zvykla, že když delší dobu nekopne tak jsem nervózní 🤣 Příští úterý mám kontrolu u své doktorky tak předpokládám, že mi dá žádanku na kontrolu těhotenské cukrovky. Na to se teda vůbec netěším 🤦 nemám ráda odběry krve a tam jsou hned tři a na lačno 🤦a k tomu ještě to skvělé pitíčko 🤣Ono to prý není povinné což jsem ani nevěděla ale za tu jistotu mi to stojí 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí