Poradna duly
Jana Čurdová
Jo to věřím, já bych se sladkého taky ujedla 🤣 Holky a jak jste na tom se spaním? Já teď úplně hrozně, nemůžu v noci vůbec spát, než usnu tak to trvá i tři hodiny a pak se každou chvíli budím. Do toho jsem chytla asi ten syndrom neklidných nohou což se v těhotenství prý objevuje a to je pak úplně děs. Musím to probrat s doktorkou jestli by mi na to třeba magnesko nepomohlo 🤦 a teď takový výslech
jak jste nám tom se závislostmi? ( Kouření, alkohol, kofein, drogy 🤣 🤣 🤣). To jen tak pro zajímavost 😁
@lenicka123456 Ja jim ted sladke kazdou chvili. Sileny. Jak byl Mikulas, tak dcera dostala plnou tasku sladkosti, no a kdo si myslite, ze ji na to chodi? ![]()
Take mam ted se spanim silene problemy… Lehnu ve 23 hod. a usinam az kolem 1 hodiny rano… A jeste tak 2× jdu na zachod. ![]()
Hele nikdy jsem nekourila, alkohol mozna nekdy v mladi kolem 20ti let a jeste uplne minimalne.
Kavu take nepiju, takze me zkusenosti s timhle jsou opravdu nulove. ![]()
Tak zítra jdu znovu na OGTT už teď se děsím, omezila jsem tedy to sladké a snažím se jíst tak jako normálně před těhu, prostě co si budem no povolila jsem si uzdu a docela jsem se rozežrala když to tak blbě řeknu…tak uvidíme, jestli to bude mít nějaký efekt…pokud to bue zítra ok, tak budu vědět, že prostě se jen musím držet teď ale když budu jíst jak jsem zvyklá před těhu a nebudu prasit sladký, tak to bude ok.. tak na mě myslete ![]()
Jinak spaní jak kdy, tím, že mám doma ještě syna (2 roky 9 měsíců) tak jsem většinou večer tak K. O. že padnu, alee třeba kolem půlnoci se vzbudím a pravidelně se mi stává, že třeba 2-3 hodiny čumím do stropu a nemůžu už zabrat…
A co se týče závislostí, tak nejsme kuřák, takže to je v pohodě, alkohol si dávám i mimo těhu jen tak příležitostně…spíš kofein - to jsem jsem omezila ze 3 káv na 1 max dvě a dělám si slabší.. ale moje droga v těhu je sladký no…to prostě..jsem jak nezřízená střela… a teď jsem měla dost problem to omezit…furt mám hlavně pocit „hladu“ a chodim co kde bych snedla
![]()
Tak pak dej vědět jak si dopadla, budu držet palečky 🙂 tak koukám že to spaní máme asi všechny takové divné 🤦 já co se týče závislosti tak jsem na tom taky docela vpohodě. Jsem sice kuřák ale teď v těhotenství jsem to vytěsnila, alkohol taky moc nepiju takže jsem si dala párkrát malé pivko na trávení ale fakt úplně zřídka a kofein mi nechybí vůbec. Kávu si dám spíš tak podle toho jestli mám chuť a to si ještě redim půl napůl s mlékem ![]()
@zabka93 Tak dej vedet, jak jsi to zvladla. ![]()
Ja jsem s tim jidlem ted taky jak utrzena ze retezu… Normalne se najim a za 5 minut mam zase hlad a hrozne se mi ty chute stridaji. Jednou nutne potrebuji slany, pak sladky, a nemuzu se niceho nabazit. Zkratka cely den chodim a porad mam neco v puse. ![]()
Jooo holky, budeme to muset jeste nejakou dobu vydrzet. Neda se nic delat.
Jen se trochu bojim, co ze me bude za ty 2 mesice, kdyz uz ted prasim silenym zpusobem. ![]()
Holkyy, tak je to v suchu, prvni hodnota na lačno byla teda jak se rika “o kozy” ale jinak ty dalsi dve vyšly v pohodě, takze Vanoce a cukroví jsou zachráněny 🙏 😀 a zitra vesele muzu začít 28tt 😀 mam hroznou radost, ale vcera jsem z tech odběru teda byla KO … co vy jak se mate? Pečete?😀 🙂
@zabka93 Zadne peceni! Cukrovi kupuji, haha.
Bych se z toho vseho letos zblaznila. Pekla jsem naposledy, kdyz mela dcera rok a byla jsem tezce k. o.
Jinak darecky uz mam nakoupene vsechny, stromecek se nam letos moc povedl.
Uz jen zabalit darky a muzu vegetit. ![]()
Jinak po zdravotni strance se citim vyborne. Obcas pocituji unavu, ale nic, co by se nedalo zvladnout. Co u vas holky? ![]()
Já letos taky nějak moc nepecu, udělala jsem marlencine kuličky a zítra se chystám na linecké a to je vše. Něco málo dostaneme od rodiny a to nám stačí 🙂 jinak dárečky už mám taky nakoupené, dokonce i zabalené. Ale já jsem na tom časově lépe jak vy, dcera už má tento měsíc 14 let takže kolem ní nemusím skákat oproti vám, když máte malé děti. Jinak se cítím taky dobře, akorát ty neklidné nohy a spaní, to je opravdu děs. Kolikrát se mi chce v noci až brečet jak nemůžu pokaždé usnout 🤣
Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat? Termín vychází na 8.3.
Je to moje druhe těhotenství, doma uz mam chlapečka (5 let) a ted to vypadá na holčičku. ![]()
@Petucelli píše: Více
Ahojky, vítej..
Já měla před třemi lety se synem termín 8.3. ![]()
Ahojky holky jak se máte?? Já jsem byla ve čtvrtek na kontrole a všechno v pořádku, malý má už 1100 g 😁 akorát teda můžu říct že tohle těhotná mi dává zabrat co se týče bolestí zad a nespavost. Je to mazec 😔 včera jsem byla na vánočním večírku z práce, chtěla jsem všechny vidět tak že půjdu aspoň na chvíli ale nakonec jsem tam usedela asi 6 hodin. Myslela jsem si že večer hezky usnu protože jsem byla celkem unavená a zase nic 🤦 ležet mě bolí, sedět mě bolí 🤣 🤣 🤣 upřímně už se těším až to budu mít za sebou 🤦 a taky už máte velké bříška, mě to přijde že dlouho nebylo nic a najednou mám bříško fakt velké. Až si říkám jestli to není až moc 🤣 🤣
Ahojky!!!
Me ceka kontrola 30. 12. rovnou s odberem krve (doufam, ze poslednim)
Budu akorat ve 30tt.
Jinak za me je tohle tehu suprove. ![]()
S tou nespavosti jsem take mela problemy, ale zacala jsem si ted pravidelne nastavovat budik na 8.00, tim padem jsem uz kolem 22.00 unavena a vetsinou do 23.15 uz chrnim. Drive jsme s dcerou vyspavaly az do 9.20 a ja jeste kolem 1.00 rano nemohla zabrat. ![]()
Brisko uz mam taky docela velike! Uz to neni sranda pri nazouvani bot.
Ale jinak se citim dobre. ![]()
A jak jste na tom s otoky nohou? Ja mela u dcery otoky zhruba az v tom poslednim mesici tesne pred porodem. Snad v tomhle tehu to bude ok.
@Romča25 já už mám ten odběr za sebou, dělala mi ho právě teď jak jsem byla naposledy na kontrole. A říkala mi že u nich je to už poslední 😁 no já tím že usínám třeba až ve tři ráno tak vstávám většinou kolem 9 a pak zas celý den něco dělám, nebo polehavam. Jinak otoky teda nemám, neměla jsem sní v prvním těhotenství ale ten neklid nohou je taky úplně na pytel. Doktorka mi napsala magnesium ale zatím teda bez efektu. Za mě můžu říct že první těhotenství jsem měla teda mnohem lepší, asi to bude tím že jsem byla mladší no a taky jsem docela dlouho pracovala 🙂
@lenicka123456 Tak super, ze uz to mas za sebou!
Ja ty odbery primo nesnasim… Ted po tom testu na ogtt jsem mela ruku celou modrou, sileny…
Tyjo, tak to toho moc nenaspis teda.
Nejhorsi budou ty posledni mesice v posteli s briskem… Uz ted mam docela problemy se spanim na boku. Ja, milovnik spani na brise, haha.
S tema neklidnyma nozkama si to ani neumim predstavit, musi to byt hrozny!
Drzim palce, aby ti to magnezko zabralo! ![]()
Kazdopadne Vam vsem preji krasne proziti svatku vanocnich!
![]()
Ps. 30.12. se Vam opet ozvu
![]()