Termín porodu - Březen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
15.2.26 09:04

@Petucelli Moc gratuluju a přeju pevné zdraví oběma, a ať se krásně hojíš! Jste obě v pořádku? :kytka: A můžu se zeptat, kdy byl teda vlastně termín a jak to, že se nakonec malá narodila takto dřív? A taky jak to probíhalo? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
15.2.26 09:44

@Petucelli ty jo tak to gratulují ❤️ přeji hodně zdravíčka malé princezně a tobě ať se dáš brzo dokupy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
15.2.26 09:49

A jak se jinak holky máte?? Já už se teda opravdu těším až to budu mít za sebou. Ne kvůli toho že bych to nějak nezvládala ale proto že se bojím a čím víc se to blíží tak jsem napjatější 🤣 navíc vím že už to může přijít kdykoliv 😁 v pátek jdu na registraci do porodnice tak jsem zvědavá jak to bude probíhat 🙂 ve čtvrtek jsem byla u dr. Na kontrole tak malý je v pořádku a váží 2600. Hlavičkou je dole už od 27 týdne. Taky jsem začala jíst datle a pít maliník tak snad to k něčemu bude 🙂 jinak dneska jsem rovný 36tt 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
15.2.26 17:29

@lenicka123456 Ano, to napětí je dost znát, že? U mě od pondělka trochu povolilo, protože mi prostě a jednoduše už vypíná tělo i hlava - jsem celý týden najednou brutálně unavená, třeba už od rána sotva otevřu oči. Občas mám trochu energie, ale stejně na mě v průběhu dne dolehne únava a musím si zdřímnout. Mám ohromnou potřebu jíst sladké. Jsem dnes 37tt+4 a na včerejší kontrole měl náš malý odhad 3100g, od půlky prosince je hlavičkou dolů. Začínám ho cítit níž, tlačí nejen na měchýř, ale i na konečník a i na velkou dutou žílu - takže mám velké otoky chodidel a lýtek a musím často střídat chůzi, sed, leh… Poslíčci, co se objevili začátkem ledna a pak zmizeli, přišli tento týden spolu s únavou - nemám je ale v břiše, u mě jsou to vlny bolesti od křížové oblasti zad vedoucí do stehen, pocit, že se musím vyprázdnit… (takhle to běžně mívám při menstruaci). Takže cítím, že moje tělo se pomalu připravuje na velký finiš a já mu teda dodávám maliník a datle. Na check-in jdu v úterý a ve středu na fyzioterapii, kde budeme řešit přípravu pánevního dna na porod. Stále beru Dopegyt na tlak a Anopyrin na ředění krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.2.26 09:24

@San87 ty jo takže u tebe taky žádná sláva 🤦 no mě dneska zase budily křeče v nohách takže zase nasadím magnesko. Ptala jsem se dr. Do kdy ho můžu brát, protože jsem četla že by se mělo vysadit kolem 36 týdne ale ona mi zas říkala že ho můžu brát klidně až do porodu. Jinak poslíčky mívám taky často a mě to jde zase směrem nahoru, až se mi špatně dýchá 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
16.2.26 22:21
@Petucelli píše: Více

Ahooj, jesuus takova prcina malinka… 🥹 ❤️ tak hlavně zdravíčko a krásné první společné dny ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
16.2.26 22:23
@lenicka123456 píše: Více

To ja krasny váha, my meli minule utery na kontrole 2450g a k registraci do porodnice jdu taky tento pátek 😃 pak dej vědět, co a jak ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.2.26 23:19

@zabka93 určitě napíšu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
18.2.26 18:46

Ahoj holkyyy! Ja byla dnes na registraci v porodnici 37+1 a malej ma odhadem cca 3400g. Vse je v poradku, za 14 dni me ceka jeste kontrola u me dr. a ja doufam, ze uz potom mimi vykoukne na svet! :D Desim se trosku te vahy, pac dcera, kdyz se narodila, mela necele 4kg… Jenze tam jsem prenasela a rodila jsem az ve 41tt. Snad mimi pujde ven drive. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.2.26 09:48

@Romča25 ty jo tak super, mě to čeká zítra 🙂 noo vypadá to že to bude kus chlapa ale pořád to je orientační váha tak uvidíš 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.2.26 12:39

Ahojky holky! Tak co? Nejake novinky u vas? Jak se citite? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
23.2.26 13:22

@Romča25 ahojky u mě nic nového, jen že v pátek jsem byla na registraci v porodnici. Všechno je v pořádku, malý má odhad 2800 a je připravený tak jak má být. Takže už musím jen čekat. Ve čtvrtek jdu ke své doktorce. Každopádně do termínu mám ještě tři týdny (15.3) takže uvidíme. Samozřejmě pokud neporodim do té doby tak pak už to musím řešit s porodnicí. Jinak se mám fajn, až na běžné bolesti jako jsou poslíčci a bolest spodku. Ale to máme asi všechny 🤦 a co u tebe nového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.2.26 14:00

@lenicka123456 To je super, ze je vse v poradku. :srdce: No me pomalu ale jiste odchazi hlen. zatka. Dva dny zpet jeste spise takova „do zluta“, dnes uz spise barva ruzova… Ja mam termin porodu 10.3., a uz bych si i docela prala, aby se malej narodil, pac ty probdele noci jsou vazne na zabiti. :roll: 4× za noc chodim na wc, plus jsem samozrejme vzhuru pri kazdem otoceni. Jinak otoky zadne nemam, pres den funguju naprosto normalne. Ja mam dalsi kontrolu 3.3. :palec: Ps. ti poslicci jsou vazne mazec. U dcery jsem mela jen tvrdnuti bricha a tady si zazivam celkem bolestive krece jako pri MS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
23.2.26 14:23

@Romča25 tak otoky naštěstí taky nemám a spaní se mi trochu spravilo, na WC chodím tak jednou a usínám přibližně do půl hoďky od lehnuti. Ale to otáčení jde cítit no 🤣 ty jo tak já jsem si u dcery nevšimla že by mi nějaká hlenová zátka odcházela takze ani nevím co mám čekat a doufám že to poznám teď 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.2.26 16:39

@lenicka123456 Me u dcery odesla cca 10 dni pred porodem a jako musim rict, ze to byl fakt silenej pocit. :D Odesla najednou a bylo toho fakt strasne moc. Ted to odchazi po castech… No uvidime, neco se uz chysta a snad to bude brzy. 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí