Poradna duly
Jana Čurdová
@Romča25 určitě se zeptej ale myslím že to je prostě nějaká příprava dělohy na porod. Mě čeká kontrola až 12.2 a tam už by mi měla dělat i nějaký stěr jestli jsou čisté porodní cesty.
@lenicka123456 Ja mam z toho respekt, takze se k tomu spise nepriklanim. Jako vsechno to ma sve pro a proti, a pamatuji si, ze u porodu dcery jsem mela sepsany porodni plan bez jakychkoli zasahu, ciste na prirodni bazi. Ke konci jsem ale uz sama prosila, aby mi epidural dali (stejne uz bylo pozde).
Nakonec jsem tedy mela pouze oxytocin…
Tentokrat budu mit porodní asistentku, takze spoleham na to, ze to spolecne zvladneme bez jakychkoli zasahu.
![]()
Já mám z toho právě taky respekt a u první dcery jsem to měla taky bez jakýchkoliv zásahu a nakonec se i když až po dvanácti hodinách narodila. Teď mě to tak spíš jen napadlo a četla jsem si o tom hodně tak proto ta otázka. Myslím že se dokonce i vyplňuje v porodnici jestli by byl o epidural zájem v případě potřeby a samozřejmě pokud by to stav dovolil.
Já mám z toho právě taky respekt a u první dcery jsem to měla taky bez jakýchkoliv zásahu a nakonec se i když až po dvanácti hodinách narodila. Teď mě to tak spíš jen napadlo a četla jsem si o tom hodně tak proto ta otázka. Myslím že se dokonce i vyplňuje v porodnici jestli by byl o epidural zájem v případě potřeby a samozřejmě pokud by to stav dovolil.
Ahoj holky, ja dnes 33+3 … uz mam vše vyprané téměř, jeste jsem teda dokoupila pár kousků do porodnice, kdyby na nás vykoukla holčička…
tak to ještě dovyperu, počkat na balíček z lékárny, kde mám věci do porodnice objednané a můžu balit.
Jinak na kontrole v úterý mělo mimco odhad 2050g a vše jinak vypadá zatím v pořádku, jen ja dostala magnezko a ted teda jeste železo, ze ki v krvi vyšlo nižší. Jinak to uz začíná být trosku náročnější… posledni týden taky pociťuju takove jakoby MS bolesti a tlak dolu do podbřišku plus tvrdnuti občas. Coz jsem se synem také nemela. Takze novinka, co ke zlobí je teda pálení žáhy a hemoroidy, to je peklíčko…
jinak se to celkem da, takove jako provozní záležitosti no… sem tam otoky nohou… ale nic hrozného. Jinak jsem se právě taky rozhodla ještě teď v závěru ze bych chtěla vlastní PA, tak s ni mam příští týden první schůzku, tak jsem zvědavá. A taky jsem zvědavá ktere miminko tu vykoukne na svět jako první… ![]()
Tak koukám že jsme tady šikovné a téměř připravené 🙂 já mám termín 15.3 tak jsem zvědavá. Dceru jsem rodila 14 dní dříve. Dneska jsem byla ukončit nemocenskou a od 1.2 nastupuju na mateřskou. Nechala jsem to na úplně poslední možný den a budu to mít od začátku měsíce. To mi pak přijde nějaký dopis domů jakou částku a jak dlouho budu brát? Já tomu moc nerozumím 🤣
K epiduralu - mám z něj taky respekt, ale nevylučuju ho jako možnost pro sebe, protože prostě nevím, do čeho jdu, a vím, že moje menstruační bolesti byly celý život velmi silné, takže očekávám velmi silný diskomfort i porodní. Ráda bych to zkusila sama, ale když to bude příliš, tak se tomu prostě bránit nebudu a řeknu si o něj.
Já mám ještě myšlenky ohledně CS, kdyby na něj došlo a bylo na výběr částečná nebo plná anestezie? Mám u částečné strach z toho, že zpanikařím z toho, že jsem vzhůru a přitom s otevřeným břichem. Ta plná je sice milosrdnější pro mě, ale neproběhne se mnou bonding a zároveň propásnu porod.
@zabka93 Jooo, s hemeroidy to bude jeste zajimave.
Me zacaly zlobit ke konci tehotensvi a po porodu. Ted je vse zatim ok, tak uvidime, zda se opet rozjedou.
Jinak me to dole obcas i jakoby „rizne“, coz jsem tedy zaznamenavala v prvnim tehotensvi, jen ty bolesti bodobne MS me celkem desi. ![]()
Jinak taky jeste cekam na par vecicek z lekarny, ale uz to jsou opravdu jen drobnosti. ![]()
Jee, fakt? Tak pak dej vedet, jak ti ta PA sedla. Ja jsem se svou maximalne spoky. Pristi tyden s ni mam druhe cviceni. Uz mam taky sepsany porodni plan, pomalu ale jiste zobu datle a piju malinik. Teda takhle - snazim se pit, pac hodne, fakt hodne zapominam.
@San87 Nooo, ja mela taky cely zivot dost silnou MS. Bolelo to jako cert, vzdy jsem byla jen krucek od toho, abych si zavolala rychlou. Porod byl ale stokrat horsi.
Tim te samozrejme nechci strasit, pac kazdy tu bolest prozivame jinak…
@lenicka123456 S timhle ti neporadim…
Ja dodelavala akorat vejsku, kdyz jsem byla v 5. mesici tehu. Dcera se narodila a ja zacala pobirat rodicak (byla jsem bez naroku na materskou)… No a ted mi konci rodicak na konci brezna, mala ma 3 rocky, a najizdim s mimi na novy…
@Romča25 to nevadí, uvidím jak to bude. Žádost mám podanou a nějak to dopadne 🙂 U dcery už si nepamatuju jak to bylo přece jen už je to dlouhá doba 😁
Ahoj holky! Dalsi kontrola je uspesne za mnou (35tt). Malej je hlavickou dolu, odhadovana vaha 3kg cca. Jak to zvladate s briskama? Uz je to docela masakr, ze?
Za 14 dni mam dalsi kontrolu a pak uz nejspis dostanu zadanku do porodnice. Tak jak jsem byla akcni do ted, tak posledni 2 dny se mi nechce absolutne nic…
Musim jeste vytridit par vecicek po male a vyprat je, ale nemohu se k tomu dokopat.
Co vy? Jak se citite? A kolik drobci vazi? ![]()
@Romča25 ahojky tak to je dobře že je vše vporadku 🙂 mě čeká kontrola až 12.2 ale na poslední kontrole byl váhový odhad 2100g. Jinak hlavičkou už byl taky dolů. Teď mě čeká ten stěr jestli je všechno v pořádku a porodni cesty jsou čisté. Myslím že už taky dostanu zadanku do porodnice protože to už budu skoro 36tt. Jinak to všechno ujde, akorát teda bolest nohou a celkově spodku (stydká kost) je někdy horší. Než se rozhýbu
Taky teď ještě peru a žehlím, protože jsem dostala velkou tašku s oblečením od rodiny takže mám co dělat a taky už si říkám že bych se pomalu měla začít balit do porodnice, kdyby náhodou, ale nemůžu se k tomu dokopat, asi mi to pořád ještě nedochází že mě to za chvíli čeká 🤣
@lenicka123456 Ja musim jeste par veci nachystat do porodnice, ale taky se k tomu vubec nemam.
Jinak vecicky jsem mela prat dnes a opet jsem radeji misto toho stavela domecky z lega s dcerou.
Achjo. Zkusim se na to vrhnout zitra po cviceni… Mam predporodni kurz, na ten se tesim. ![]()
Jinak taky mi delala dr. ster na streptokoka, snad to bude ok. Trapi me silene vytoky (ty mam vzdy jen v tehotensvi), takze jsem si byla vcera vyzvednout macmiror. Snad pomuze…
Ahoj holky,
chci vám oznámit, že z breznatka se nám narodila,,valentýnská’’ holčička Evelínka🩷. Narodila se včera 14.2, v 9:50 a má 2,2 kg a 49 cm.
@Petucelli Ahojky! Jeziis, tak to je krasna zprava!
Velka gratulace 🤍 🤍