Termín porodu - Březen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
138
27.1.26 22:33

@Romča25 určitě se zeptej ale myslím že to je prostě nějaká příprava dělohy na porod. Mě čeká kontrola až 12.2 a tam už by mi měla dělat i nějaký stěr jestli jsou čisté porodní cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
27.1.26 22:35

Holky šly by jste do epiduralu u porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
28.1.26 12:14

@lenicka123456 Ja mam z toho respekt, takze se k tomu spise nepriklanim. Jako vsechno to ma sve pro a proti, a pamatuji si, ze u porodu dcery jsem mela sepsany porodni plan bez jakychkoli zasahu, ciste na prirodni bazi. Ke konci jsem ale uz sama prosila, aby mi epidural dali (stejne uz bylo pozde). :D Nakonec jsem tedy mela pouze oxytocin…
Tentokrat budu mit porodní asistentku, takze spoleham na to, ze to spolecne zvladneme bez jakychkoli zasahu. 8) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
28.1.26 13:03

Já mám z toho právě taky respekt a u první dcery jsem to měla taky bez jakýchkoliv zásahu a nakonec se i když až po dvanácti hodinách narodila. Teď mě to tak spíš jen napadlo a četla jsem si o tom hodně tak proto ta otázka. Myslím že se dokonce i vyplňuje v porodnici jestli by byl o epidural zájem v případě potřeby a samozřejmě pokud by to stav dovolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
28.1.26 13:04

Já mám z toho právě taky respekt a u první dcery jsem to měla taky bez jakýchkoliv zásahu a nakonec se i když až po dvanácti hodinách narodila. Teď mě to tak spíš jen napadlo a četla jsem si o tom hodně tak proto ta otázka. Myslím že se dokonce i vyplňuje v porodnici jestli by byl o epidural zájem v případě potřeby a samozřejmě pokud by to stav dovolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
29.1.26 12:50

Ahoj holky, ja dnes 33+3 … uz mam vše vyprané téměř, jeste jsem teda dokoupila pár kousků do porodnice, kdyby na nás vykoukla holčička… :D tak to ještě dovyperu, počkat na balíček z lékárny, kde mám věci do porodnice objednané a můžu balit. :D Jinak na kontrole v úterý mělo mimco odhad 2050g a vše jinak vypadá zatím v pořádku, jen ja dostala magnezko a ted teda jeste železo, ze ki v krvi vyšlo nižší. Jinak to uz začíná být trosku náročnější… posledni týden taky pociťuju takove jakoby MS bolesti a tlak dolu do podbřišku plus tvrdnuti občas. Coz jsem se synem také nemela. Takze novinka, co ke zlobí je teda pálení žáhy a hemoroidy, to je peklíčko… :roll: jinak se to celkem da, takove jako provozní záležitosti no… sem tam otoky nohou… ale nic hrozného. Jinak jsem se právě taky rozhodla ještě teď v závěru ze bych chtěla vlastní PA, tak s ni mam příští týden první schůzku, tak jsem zvědavá. A taky jsem zvědavá ktere miminko tu vykoukne na svět jako první… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
29.1.26 14:32

Tak koukám že jsme tady šikovné a téměř připravené 🙂 já mám termín 15.3 tak jsem zvědavá. Dceru jsem rodila 14 dní dříve. Dneska jsem byla ukončit nemocenskou a od 1.2 nastupuju na mateřskou. Nechala jsem to na úplně poslední možný den a budu to mít od začátku měsíce. To mi pak přijde nějaký dopis domů jakou částku a jak dlouho budu brát? Já tomu moc nerozumím 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
29.1.26 14:36

K epiduralu - mám z něj taky respekt, ale nevylučuju ho jako možnost pro sebe, protože prostě nevím, do čeho jdu, a vím, že moje menstruační bolesti byly celý život velmi silné, takže očekávám velmi silný diskomfort i porodní. Ráda bych to zkusila sama, ale když to bude příliš, tak se tomu prostě bránit nebudu a řeknu si o něj.

Já mám ještě myšlenky ohledně CS, kdyby na něj došlo a bylo na výběr částečná nebo plná anestezie? Mám u částečné strach z toho, že zpanikařím z toho, že jsem vzhůru a přitom s otevřeným břichem. Ta plná je sice milosrdnější pro mě, ale neproběhne se mnou bonding a zároveň propásnu porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
29.1.26 16:17

@zabka93 Jooo, s hemeroidy to bude jeste zajimave. :palec: Me zacaly zlobit ke konci tehotensvi a po porodu. Ted je vse zatim ok, tak uvidime, zda se opet rozjedou.
Jinak me to dole obcas i jakoby „rizne“, coz jsem tedy zaznamenavala v prvnim tehotensvi, jen ty bolesti bodobne MS me celkem desi. :D
Jinak taky jeste cekam na par vecicek z lekarny, ale uz to jsou opravdu jen drobnosti. 8)
Jee, fakt? Tak pak dej vedet, jak ti ta PA sedla. Ja jsem se svou maximalne spoky. Pristi tyden s ni mam druhe cviceni. Uz mam taky sepsany porodni plan, pomalu ale jiste zobu datle a piju malinik. Teda takhle - snazim se pit, pac hodne, fakt hodne zapominam.
@San87 Nooo, ja mela taky cely zivot dost silnou MS. Bolelo to jako cert, vzdy jsem byla jen krucek od toho, abych si zavolala rychlou. Porod byl ale stokrat horsi. :D Tim te samozrejme nechci strasit, pac kazdy tu bolest prozivame jinak…
@lenicka123456 S timhle ti neporadim… :roll: Ja dodelavala akorat vejsku, kdyz jsem byla v 5. mesici tehu. Dcera se narodila a ja zacala pobirat rodicak (byla jsem bez naroku na materskou)… No a ted mi konci rodicak na konci brezna, mala ma 3 rocky, a najizdim s mimi na novy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
30.1.26 09:38

@Romča25 to nevadí, uvidím jak to bude. Žádost mám podanou a nějak to dopadne 🙂 U dcery už si nepamatuju jak to bylo přece jen už je to dlouhá doba 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
4.2.26 10:35

Ahoj holky! Dalsi kontrola je uspesne za mnou (35tt). Malej je hlavickou dolu, odhadovana vaha 3kg cca. Jak to zvladate s briskama? Uz je to docela masakr, ze? :D Za 14 dni mam dalsi kontrolu a pak uz nejspis dostanu zadanku do porodnice. Tak jak jsem byla akcni do ted, tak posledni 2 dny se mi nechce absolutne nic… :roll: Musim jeste vytridit par vecicek po male a vyprat je, ale nemohu se k tomu dokopat. :D Co vy? Jak se citite? A kolik drobci vazi? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
4.2.26 10:59

@Romča25 ahojky tak to je dobře že je vše vporadku 🙂 mě čeká kontrola až 12.2 ale na poslední kontrole byl váhový odhad 2100g. Jinak hlavičkou už byl taky dolů. Teď mě čeká ten stěr jestli je všechno v pořádku a porodni cesty jsou čisté. Myslím že už taky dostanu zadanku do porodnice protože to už budu skoro 36tt. Jinak to všechno ujde, akorát teda bolest nohou a celkově spodku (stydká kost) je někdy horší. Než se rozhýbu :) Taky teď ještě peru a žehlím, protože jsem dostala velkou tašku s oblečením od rodiny takže mám co dělat a taky už si říkám že bych se pomalu měla začít balit do porodnice, kdyby náhodou, ale nemůžu se k tomu dokopat, asi mi to pořád ještě nedochází že mě to za chvíli čeká 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
4.2.26 17:10

@lenicka123456 Ja musim jeste par veci nachystat do porodnice, ale taky se k tomu vubec nemam. :roll: Jinak vecicky jsem mela prat dnes a opet jsem radeji misto toho stavela domecky z lega s dcerou. :lol: Achjo. Zkusim se na to vrhnout zitra po cviceni… Mam predporodni kurz, na ten se tesim. :srdce:
Jinak taky mi delala dr. ster na streptokoka, snad to bude ok. Trapi me silene vytoky (ty mam vzdy jen v tehotensvi), takze jsem si byla vcera vyzvednout macmiror. Snad pomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
15.2.26 08:48

Ahoj holky,
chci vám oznámit, že z breznatka se nám narodila,,valentýnská’’ holčička Evelínka🩷. Narodila se včera 14.2, v 9:50 a má 2,2 kg a 49 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
15.2.26 08:52

@Petucelli Ahojky! Jeziis, tak to je krasna zprava! :srdce: Velka gratulace 🤍 🤍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie