Termín porodu - Březen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
4.9.25 19:36

@Sofikam87 Tolik mě to mrzí… Drž se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.9.25 19:55

@lenicka123456 @Romča25
Super, jsem ráda, že se vám daří oběma dobře :)
I u nás bude chlapeček, nám to řekli už na klinice při transferu embrya - měli jsme jen jedno jediné, tak jim nevadilo sdělit nám pohlaví. :)

A jste na nemocenské nebo fungujete dál? Romi, ty máš u toho už jednoho mrňouska, takže jsi asi doma, co? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
4.9.25 20:16

@San87 já jsem na nemocenské úplně od začátku co jsem se to dozvěděla, protože pracuji s chemikáliemi. Taky už nejsem nejmladší mamina, je mi 37 a doma už mám 13 letou puberťačku 🤣 🤣 tak aspoň odpočívám jak to jde i když už mi z toho doma někdy hrabe 😁 samozřejmě pořád čtu všechno kolem těhotenství a porodu ale občas narážím i na to co bych radši číst neměla a pak se všeho bojím 🫣 třeba porod 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
4.9.25 20:49

@San87 Anoo, ja jsem doma uz skoro 3 roky 8o Malou jsem zkousela davat cca ve 2 letech do skolky, avsak neuspesne… Po dvou mesicich jsem ji musela stahnout, pac mela silene hysteraky. Bylo mi ji hrozne lito, a tak jsme spolu 24/7 :D Ale uz jsem si tak nejak zvykla. Je nam spolu takhle nejlip.
Mame velkou zahradu, tak kdyz potrebuji, vypustim ji na hriste ven a ja doma delam, co potrebuji. 8)
Ted uz ji do skolky davat nechci, pac s malym mimcem to budu mit urco peprne (pocitam s tou nejhorsi variantou ohledne spanku) :lol: A taky je pro me dulezite, abysme nebyli porad nemocni… Ve skolce byla ob den usoplena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
11.9.25 10:58

Ahoj holky jak se vám daří? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
11.9.25 12:00

@lenicka123456 Ahojky! Ja uz jsem konecne bez nevolnosti! :dance:
1. screeningove vysetreni uz mam take za sebou a vse je v naprostem poradku! :kytka: Co u tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
11.9.25 12:17

Ahoj holky, tak koukám, že už máte obě za sebou aspoň jeden kousek, takže jste ostřílené - já totiž čekám ve svých 38 letech první, takže vůbec nevím, do čeho se řítím :D A možná je to dobře :)

Fyzicky se zatím daří dobře, si myslím. Bolestivost břicha po ne zrovna jemném prvním screeningu už přešla. Líp a déle spím, i když se pořád budím tak 4-5× za noc. Jen mě teda bolí záda, tak už koukám po nějakém tom cvičení pro těhotné.

Jinak z příprav… načítám věci z knížek, koukám po netu. Přemýšlím, jak nejlíp vymyslet vybavení bytu a co dokoupit, abych si to co nejvíc ulehčila. Máme podkrovní byt, čili jsme bez balkonu a terasy, navíc ve 2. patře bez výtahu (takže už se těším, jak budu řešit kočár, ale už teď vím, že jeho váha a skladnost a jednoduché skládání bude hrát prim při výběru..).

A taky trochu řeším svou přenatěšenou a velmi aktivní mamku, z jejíchž řečí začínám mít silně nepříjemný pocit, protože opakovaně jemně nadhazuje, že jako samozřejmě bude pomáhat (zatím jsme se ani jednou nezeptali, nepoprosili..) a že po porodu tu bude pečená, vařená… A nejvíc mě děsí řeči, jako že bych měla pořídit lepší gauč, ať má na čem spát, až se malý narodí.. (bydlí totiž v jiném městě než my) eh… :think: :D Já bych pomoc ráda, kdybych o ni poprosila a až ji budu potřebovat… Ale takhle je to moc na sílu a celkem mě to děsí, nechci dělat v rodině rozbroje.

Tolik k tomu, co se děje u nás. A jak se daří vám? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.9.25 12:28

@San87 ahoj, já na první screening jdu až 16.9. takže stále čekám, věřím a doufám…
A co se týče tvé aktivní maminky…

Přeji hodně síly a trpělivosti. Bude to na provaz. Budeš muset hodně rychle nastavit hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
11.9.25 12:42

@San87 Ja dceru cekala ve 26 letech, hned po dokonceni VS, a byla jsem fakt nejvic stastna, ze se muzu plne soustredit jen na to ditko.
Tehdy mi do porodu zbyvaly asi 4 mesice, takze jsem si ten cas uzivala naplno. Chodila jsem cvicit, a kdyz mi nebylo dobre, s manzou jsme cele dny jen lezeli, koukali na TV a objednavali si jidlo z restauraci. :D To bylo bozi! :))
Tedka? Hihi, trosku jina realita. Dcera je k nezastaveni. Sednu si jen, kdyz tu mam mamku s tatkou, protoze potrebuje maximalni pozornost a NEEXISTUJE, aby druhy clovek odpocival v jeji pritomnosti! :roll:
Obcas si i pobrecim, zvlast ted, kdyz hormony pracuji na plne obratky… Pak, kdyz je dcera po koupani a jdeme spat, tak ten cas v posteli s ni miluju nejvic. Cteme si pohadky, ona uz je „vyklidnenejsi“ po celem dni :D A to uz pak na vsechno spatne, co se behem dne udalo, zapominam. :D
Nemenila bych. I kdyz je to tak narocne a ja kazdy den padam doslova na „hubu“…
Jinak to s tou mamkou ti nezavidim. 8o Moji rodice uz ted vi, ze po porodu budu potrebovat s mimcem klid, abych se s nim trosku „zzila“, takze budu max rada, kdyz mi pomohou s dcerou. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
11.9.25 13:01

Ty jo holky tak já jsem tady asi jediný lenoch jak tak koukám 🤣 ještě si říkám že mám na všechny přípravy čas takže jen ležím uklízím jím a koukám na tv… :) dopoledne je dcera ve škole a chlap v práci. Odpoledne už je to lepší to jdeme třeba na procházku ale i tak mě to nenaplňuje jako když jsem chodila do práce 🤣 jinak nevolnosti už mám taky za sebou ale neměla jsem nic hrozného jen spíš pocity na zvracení a to je vše. Jak to vlastně u vás vychází na týdny těhotenství protože přece jen máme každá termín jinak a co bříško už vám roste? Já jsem 13+4 a bříško už se začíná ukazovat :potlesk: jinak k mamince..budeš si muset opravdu nastavit nějaké hranice, je fajn že chce pomoct ale všeho moc škodí :) já mám taky aktivní maminku která už teď objednává a kupuje věci ale jinak mi moc pomáhat nebude protože bydlí 100 km daleko a chodí do práce takže volno jen tak mít nebude aby byla u nás. Zase na druhou stranu u mě bude problém když budu chtít pohlídat protože rodiče jsou daleko a tchýně, to nebude úplně dobra volba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
11.9.25 13:18

Ja jsem aktualne 14+2 a brisko uz jde trosicku videt. Mamka s tatkou se mi ale porad smeji a ptaji se, kde to dite mam. :D Jako cizi lide by absolutne nepoznali, ze jsem tehotna. Mam 56kg a v prvnim tehu jsem taky skoro zadne brisko nemela. Az ke konci… Nabrala jsem nejakych 20kg a vse nechala v porodnici. :lol: Takze pak jsem zase poslouchala, jak je mozny, ze nemam bricho po porodu. :roll: :)
Jinak my mame velikou zahradu, tak travime hodne casu s dcerou tam. Na prochazky jsme chodily drive. Ted uz jen o vikendech, kdyz jedeme nekam spolecne i s manzou… :srdce:
Muzu se zeptat, jak jste na tom se striema? Z prvniho tehu nemam ani jednu, mazala jsem poctive od zacatku a ted jsem zacala cca pred mesicem. Vim, ze mohou byt geneticky podminene. Nicmene moje mamka ma popraskane bricho jen trochu na stranach. Ale ta se teda vubec nemazala…
Drive jsem pouzivala weledu (olejicek), ted mam krem od zn. Momcare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
11.9.25 13:26

Já jsem taky neměla po prvním porodu vůbec nic a tehdá jsem přibrala 15 kilo. Bříško mi taky narostlo až snad tak kolem šestého měsíce ale vážila jsem 47 kilo takže se ani nedivím. Šla jsem rodit a měla jsem 62 kilo…taky jsem hned vše nechala v porodnici ale za těch 13 let jsem samozřejmě postupně nabírala a teď mám 62. Takže jsem zvědavá kolik naberu 🤦 strie mám úplně malinko na boku ale to je spíš z toho nabírání v průběhu, protože po porodu jsem byla čistá no a teď se uvidí. Mažu se olejíčkem ale je to kupované v Bulharsku takže jen do vypotřebování a pak nevim co začít používat 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
11.9.25 13:40

47kg? Tyjo, to jsi byla jako proutek! :D Ja sla rodit a mela jsem nozky jako tycky, ruce taky a jen to veeeliky bricho. :lol: Posledni mesic byl pro me utrpeni. Porad jsem jen jedla. Ve dne, v noci…
Taky jsem zvedava, jak to bude s pribiranim ted…
Hele ja s tim olejickem od Weledy byla maximalne spokojena, jen ted ho proste nemohu ani citit. Nevim proc. Drive mi to nevadilo… Krem od Momcare mi voni a lepe se rozmazava… Cena je teda otres, ale zase ho staci jen troska a pokozka je krasne hydratovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
11.9.25 14:03

Děkuji za tip určitě na něho mrknu :) Joo to jsem byla ani si to teď nedovedu představit že jsem byla tak hubená a vlastně ani bych to nechtěla, vždyť to muselo vypadat úplně strašně :D Joo po třicítce už to pak šlo hezky samo nahoru 🤣 teď doufám že moc nepriberu, chtěla bych aby to šlo po porodu zase zpátky na moji váhu protože to oblečení co mám ve skříni by mi bylo líto vyhodit 🤣 ale tak chtít můžu že😁 tělo si to stejně udělá samo a hlavně ať je miminko vporadku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.25 22:52

Ja bohuzel musim odejit z teto diskuze. Tentokrat to nevyslo :andel: Drzime vam vam vsem palce at se dari :kytka: :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex