Poradna duly
Jana Čurdová
Jééj,asi som tu jediná s cudziny
![]()
Len som zabudla napísať,že dnes odchádzame na dovolenku,takže sa ozvem až!!! o dva týždne. ![]()
Inak dnes mi aj nejako divne,tak dúfam,že testík v nedeľu bude pozitívnejší ako minule. ![]()
Ak ano,tak tu budem asi rekordmankou.
Pretože by to bolo moje piate!!!
v 36-tich rokoch.
Ale podrobnejšie až potom. Pa,pa.
Evulko, moc gratuluji ! ![]()
Dendulko - doplnění do seznámku: 31let,vých. Čechy, 1. miminko
Pett chápu, chtěla by, aby bylo všechno v pořádku.
Já mám tomhle „schízu“ - taky bych chtěla vědět, zda je všechno v pořádku, na druhou stranu bych byla ráda, kdyby nevolnosti aspoň 10 dní počkaly. Chtěla bych svoji první a poslední svatbu vnímat a prožít naplno. S manžílkem jsme se chtěli brát už před 3 lety, ale odkládali jsme to kvůli bydlení a úvěru. Tak už jsme oba moc natěšení.
Holky, kdy bývají nejčastěji ranní nevolnosti? Četla jsem, že snad až od 8. týdne.
Prvosenka ![]()
Ahoj Prvosenko, téda ty se za 10 dní vdáváš? Já se vdávala 12.7.97, červenec je na svatby jak dělanej, ale už jsem rozvedená…
K těm nevolnostem, je to individuální, někomu je špatně od rána do večera, někomu jen večer..Jak jsem otěhotněla v únoru, bylo mi blbě už od 4. týdne a někde jsem četla, že můžou začít druhým týdnem a končí kolem 12.tt, ale v průměru to začíná tak kolem šestého týdne
Mě se zatím vyhýbají, i když včera mi nebylo nejlépe..
Dnes jsem volala kvůli pondělním výsledkům hCG, tak je to 6726 jednotek a týden předtím to bylo 582, tak to pěkně roste, ted už jen to srdíčko… ![]()
SEZNÁMEK
Dendulka---28 let---sev. Čechy---TP 3.3.---KO 10.7.---třetí mimi
Pett---29 let---středočeský kraj---TP 7.3.---KO 21.7.---druhé mimi
jana1---28 let---vdaná---karlovarský kraj---TP 9.3.---KO 20.7.---druhé mimi
Prvosenka---31 let---vých. Čechy---KO 26.7.---první mimi
EvulkaI---druhé mimi
lalia
To bezva Dendulko, že vše vypadá v pořádku. Držím pěsti.
Já bych měla 9.7. začít 6. týden, svatba je 14.7.,takže se právě bojím,
aby mě to nechytlo tam.
Ale jinak je to super - už jsem ani nedoufala.
Všem přeji krásný večer,
Prvosenka ![]()
Prvosenko, no když ti ještě špatně nebylo, tak to snad vydrží, ale kdo ví…? Nech se překvapit, ale jestli ti bude špatně, tak asi víc z nervíků ![]()
Přeju pěkný večer ![]()
Ahoj,
Evulko - velká gratulace!!!
Prvosenko- u prvního těhu mi začalo být špatně až kolem 8-9tt a bylo špatně až do 16-18tt. Nesměla jsem dlouho stát, jinak jsem omdlévala.
Teď je mi zle už od toho 4tt, tak doufám, že to tím 12tt končí.
Když na to nebudeš myslet, tak snad ti bude fajn. Moc ti přeju, aby ta svatba vyšla!
Dendulko-super zprávička, ať hcg stoupá dál.
Holky už máte bříško? Já jsem taková nafouklá. Jedny džíny už nezapnu.
Jana
Ahoj Jano,
tak já už mám taky nafouklý břicho. No jo, to jsou ta druhá (a více) těhotenství. Říká se a mám to potvrzeno i z praxe od kamarádek, že podruhé břicho roste hned. Jsem zvědavá, jak dlouho se nám to podaří tajit.
Dendulko, je to běžné chodit na odběry hcg nebo je to Tvoje iniciativa nebo děláš ve zdravotnictví, tzn. že jsi u zdroje? ![]()
Já jsem nebyla a do první návštěvy u doktorky se řídím jen těhu testem. Mimochodem ten jsem si dnes ráno dělala znovu a dvě čárky vylétly okamžitě a pěkně silně. Tak snad je to dobrá zpráva, minule byla ta těhotenská slabší a objevila se až po chvíli.
Jinak ještě k nevolnostem. Poprvé jsem je měla od cca 7 týdne až do zhruba 15., ale pracovně jsem to nazývala mořská nemoc, žádné zvracení jen prostě takovej nepříjemnej pocit v žaludku, za to celodenní.
Teď mám již několik dnů, že mi občas přes den bývá špatně nebo se mi točí hlava, ale zase to přejde. Nijak mě to zatím moc neobtěžuje a jak jsem psala, jsem dokonce ráda.
Prvosenko, ať ti dobře dopadne svatba a nevolnosti se ti zdaleka vyhnou. Pěkně si to užij.
Jo a ještě… vítám Lailu a Evulku.
Tak zatím čau.
P.
Ahoj holky ![]()
Tak bříško mám nafouklý taky. Po revizi v dubnu to splasklo a to jsem ho taky měla hned od začátku a ted ho mám zas, vypadám prostě přežraně, no hrůza. Je to moje 4. těhotenství a opravdu to asi je vidět hned…
PETT, u těch tří těhu mi hCG nikdy nebrali, ted se chtěli jen přesvědčit, že je to nová gravidita, protože po revizi ještě může několik týdnů v krvi hCG být, tak proto, aby bylo vidět, že roste
Jinak je samozřejmě usvědčující UTZ. Někde to hcg kontrolně třeba berou, když je to těhu ranné a ještě na UTZ není nic vidět…
Teda ale cítím se pořád strašně unavená…
Zatím páááá ![]()
Tak dnes ráno proběhlo 2. testování a těhot. čárka tam byla hned a byla tlustší než ta druhá!
Tak mám velkou radost, že to nebyl minulý týden jen sen ! ![]()
Ale utajit to před skoromanžílkem, to bude psychicky náročné.
Včera jsme byli na oslavě narozenin a tchán mi nutil víno. Žádné výmluvy nepomáhaly, kytka nikde poblíž nebyla, no co dělat? Nakonec naštěstí odešel na chvíli na chodbu, tak jsem svoji sklenku přelila do jeho.
Ani si toho nevšiml.
Doufám holčiny, že u vás taky všechno v pořádku. Budu se těšit na vaše další povídání, doufám, že vydržíme až do března.
U mě to vypadá, že dnes večer začnu 6. týden. Ještě mám 2,5 týdne do kontroly, to se mi zdá hrozně dlouho !!
Hezkou neděli všem,
snad už zaprší.
Prvosenka
Bré ránko ![]()
Teda mě bylo v noci tak zle, objímat mísu jsem tedy nebyla, ale natahovalo mi pěkně, ted už je to zas dobrý…
PRVOSENKO, já testovala snad každý den, abych měla jistotu, že mi ta čárka nezmizí, sbírku testů mám vyfocenou v galerce diskuze TPP
To máš do kontroly ještě daleko, nevydržela bych. Už mám 2 UTZ za sebou, zítra mi asi doktor udělá další, ale jen ten přes břicho, tak jsem zvědavá, jestli uvidí srdíčko, to budu 6+6, no uvidíme, ale rozhodně by mě to uklidnilo. No a pak jdu stejně za týden na ten vnitřní…
A kdy tu novinu hodláte sdělit příbuzným? U nás to jakžtakž vědí, stejně kdyby to zas nevyšlo, dozvěděli by se to…
Zatím pááááááá ![]()
Dobre ranko cerstve tehulky,
velka gratulace
pro zacatek. Chvili uz to tu ockem sleduji, protoze se taky snazime o dalsi miminko. Nedalo mi to a taky bych se rada pridala. V patek jsme nasli na testiku krasne dve carecky jasne viditelne, uplne na nas koukaly a my na ne. Hura, cekame miminko. K pani dr. se budu teprve objednavat, ale uz ted docela tusim, ze dalsi mimi je jasne na ceste. Je to presne ten samy pocit jako u prvniho drobecka, kdyz jsem si delala pred rokem zkusebni testik.
Preji vsem krasny a prijemne prozity den ![]()
Ahoj Noly,
veliká gratulace, další březňátko 07 na cestě
. Napiš něco o sobě ať může Dendulka rozšířit seznámek.
Jinak si holky musim dávat pozor co jím. Nic co obsahuje cukr jako ve velkém množství nesmím, jinka mi je hodně blbě.
Zatím
Jana
NOLY, gratulujuuuuuu
Takže už druhé mimi?
JANI, s tím cukrem máš asi pravdu, cokoliv sladkého sním, hned mi ztěžkne žaludek, ale když já mám zrovna tak sladký ráda…hlavně nanuky, takový kokosový Magnum - ňam ňam ![]()
Čau holky,
Noly - gratuluju, jak máš staré první miminko? Počítám, že je to prťousek, když píšeš, žes zjistila těhu před rokem. Já mám 10 m kluka.
Prvosenko - já už taky odmítala alkohol, ale já to mám jednodušší v tom, že ještě kojím, takže se vymlouvám na kojení. Teda to tajení před skoromanželem - to bych nezvládla, já hned všechno manželovi vykecám. Měl o mém menstruačním cyklu stejné informace jako já a těhu test dělal se mnou. ![]()
Dendulko - hned po uzv dej vedet, co srdíčko. Ty se máš, že jdeš už teď, já ještě budu skoro 2 týdny čekat.
Jo a ještě s tím prozrazením rodině. Zatím nikdo nic neví, ale máma je máma. Mám takový pocit, že něco tuší. Kyselinu listovou teda už u mě vidí několik měsíců, ale to říkám, že jí beru dlouho dopředu (což je teda pravda). Chtěla bych to mámě a ségře říct, až na uzv bude vidět srdíčko. A ostatním? To asi hodně vyčkáme, jestli to půjde a někdo mě třeba neuvidí u doktorky. Náš ideální plán by byl asi o Ondráškovi 1. narozeniny a to je 2.9., to bych byla asi ve 14. tt. Jak to bude ale ve skutečnosti??? Kdo ví…
Mějte se pěkně a krásnou horkou neděli.
Pett
Paaani, to uz jsou breznatka ?? To je fofr
Jen jsem k vam nakoukla, a drzim palecky vsem ![]()