Poradna duly
Jana Čurdová
Dobre rano, vy uz mate vsechny takove hezke metriky.
Ja mam svuj vybrany, ale jeste s nim chci pockat. Dneska me od rana boli a tlaci bricho, tak jsem z toho poradne nervozni.
Barveni vlasu neresim, nikdy jsem si je nabarvila…zalezi na tom, na jakou barvu. Moji kamaradce hozne padaly vlasy a prestala se barvit chemii a doktorka - kozni ji doporucila nejakou prironi henovou barvu - ktera je pry uplne skvela. Muzu se ji zeptat, jak se to presne jmenovalo, pokud je prave vase barva ta hneda, je k tomu i vic vyrobku.
Koureni pasivni koureni urcite vadi, ale s temi par nadechy na ulici bych si nedelala starosti. Pokud nevysedavas v zakourenem prostredi hodiny, neni to problem.
A zda se ti, ze se kouri vic a vic hlavne proto, ze mas v tehotenstvi citlivejsi cich. ![]()
No tady toho od včerejška přibylo…
ad mateřská intuice : Já mám pocit, že by to mohla být holčička. Nedokážu to vysvětlit, prostě to tak cítím. Tak uvidíme.
ad alkohol : Minulý týden jsme byli s manželovými rodiči, bratrem a dvěma známými na dovolené. Všichni popíjeli alkohol (pivo, víno, rum), jen já si dávala jen obyčejnou vodu. Nikdy jsem moc nepila, ale 1-2 skleničky vína si příležitostně dám. Naštěstí respaktovali moje rozhodnutí a do ničeho mne nenutili. Ale divné jim to bylo a ptali se potom manžela, proč jsem nepila. Copak jim budu vyprávět, že mám jisté podezření? Jasně že nebudu, když to bylo (a zatím ještě je) naše tajemství… (ale jen do víkendu, kdy se sejde celá rodina, abychom oslavili asi troje narozky - to je super příležitost to vypustit do veřejnosti.)
Jenom mne mrzí, že to tou dobou ještě nebudu mít posvěceno od doktorky, protože mne vezme až v pondělí. A to mne chtěla vzít až v srpnu…
ad bolesti, nevolnosti apod. : Víc jak 2 týdny mi bylo během dne špatně - zvednul se mi žaludek, ale zase v klidu lehnul, jinak v pohodě… Ale od včerejška se to změnilo. Mám takové divné tlaky v podbřišku - jako by se měla dostavit menses. Je to „normální“?
ad kouření : Nikdy jsem nekouřila a jako pasivní kuřák kouř snáším poslední roky špatně, ale aby se mi zvednul žaludek, když ucítím kouř, to se mi stalo až minulý týden…
Ahoj Lau, Kolikaty mas byt tyden? Ja mam taky divne pocity v brise. Ale zadna nevolnost. Tu jsem mela hned po ovulaci, kdyz jsem zacala brat progesteron, tak po tech praskach, ale od te doby, co mam // je mi az podezrele dobre. Ale bolesti briska na pocatku tehu jsou normalni, deloha se roztahuje atd. ![]()
Dobré ránko ![]()
NOLY, to jsem asi neříkala,že jsem nejmladší, vždyt mi je proboha 28,ale jestli to nebylo spíš v tom smyslu, že jsem měla kluky brzo, prvního v 19ti a druhý se mi narodil taky ve 22ti
Jasně že v rodině se nesetkalo s příznivým ohlasem, že jsem moc mladá a bla bla bla..je to každého věc a lidi at kecaj, to budou stejně pořád,at uděláš co uděláš, tedy aspon tady na malém městě…
LAU, s tím pitím to je u nás podobné, přítel když přijede, vždy se někam jde, na večeři, nebo posedět, no a dělám to ted tak (aby to jó nebylo podezřelé), že si normálně nechám dát dvojku bílého, k tomu matonku a dolejvám tou matonkou a dolejvám, že nikomu nedochází, že mám vlastně pořád jednu skleničku a to pořád plnou ![]()
Nevolnosti pořád nemám, ale už od začátku,co jsem otěhotněla mě jakoby chvílema bolí podbřišek, nevim jak to popsat, není to klasická bolest, jakoby bodání v děloze,prostě tu dělohu cítím, ale jen chvílemi,asi se na to zeptám doktora…
SARI, už toho zajíce klepni
A ty už jsi vy:,–(ila ten progesteron?
Už jsem nervní, v poledne jedu na ten utz…
Dendulko - dneska rano jsem vzala posledni. Takze ted zacne psycho.
Muj zajic se sam postupne travi a travi, zadny klepani nebude. Jeste chvilku pockam, at mam jistotu, ze dostal dostatecnou davku. Koukej si vydupat v nemocnici fotku, my tu tvoji fazolku taky chceme videt. Neexistuje, ze by ti ji nedali. ![]()
SARI, jakýpak psycho, to bude v pohodě a tak jo, s tím zajícem počkáme,zdá se mi už unavenej,tak to s ním snad brzy šlehne ![]()
Jo já bych ráda fotečku, ale to by se musel stát zázrak, tam je to jak na běžícím pásu a tohle by pro ně bylo zdržení, když se ani neobtěžujou mi něco ukázat na monitoru, to spíš budu muset počkat, až zas půjdu ke svému doktorovi a bude něco vidět přes ten břišní utz, ten mi fotku dá, to vím jistě, ale v nemocnici? ![]()
To by byla skoda. Nevim, jaky maji pristoj, ale tady mu ta fotka vyleze jeste driv nez stihne vytahnout sondu. Lepi je do karty - tedy ted mluvim o folikulometrii, ale predpokladam, ze s fazolkou to bude stejny.
Víš oni jsou strášně neochotný, tuhle jedna holčina chtěla vědět pohlaví a on ji seřval, že si měla říct hned na začátku. to pak nemáš ani chut něco říkat
Ale kámoška tam chytla jinýho doktora a fotečku má, jenže já mám štěstí pořád na toho samýho..
Tak to drzim pesti at tam je ten hodny. Moc bych toho tvyho drobka chtela videt. Ale tak jako tak, urcite budes mit jistotu, ze je prdola v poradku. ![]()
saraai : Počítadlo na gynstart.cz mi spočítalo 6+3. Já ještě přesně nevím, jak se to počítá. Připadá mi, že všude se mi objevuje něco jiného…
Taky se tak pozorujete a zkoumáte? Začínám mít pocit, že jsem hypochondr, co ve všem vidí problém. Ale na druhou stranu to je moje první takováhle zkušenost, nemám to s čím porovnat, miminko bychom hodně chtěli, bojím se, aby bylo v pořádku, tak jsem ze všeho zatím pěkně „vyplesknutá“…
Včera dopoledne, když jsem byla na WC se mi na toal. papíru objevilo trochu červeně. Ale jenom malinko, a pak nic, tak jsem se uklidnila. Ale dnes je to tu zase. A řekla bych, že víc. Netušíte, o co by mohlo jít?
Dendulka: Špinění to není - je to růžová, jakoby naředěná krev.
Lau - to bude spineni - v pocatku tehu se to stava casto. snad to nebude nic vazneho. Pokud bys mela podezreni, ze neco neni v poradku, mela bys hnedka padit k dr. Hypochondr jsem taky, zvlast po te predchozi zkusenosti, jak me nekde pichne, uz na me jsou mdloby ze strachu a porad cekam, kdy mi bude konecne zle, ale nejak to neprichazi.
Přidávám se do klubu hypochondrů
také po předchozí zkušenosti.
LAU, když je to malinko,tak to snad problém nebude, ale kdybys měla bolesti nebo tak něco, hned do nemocnice. Já špinila týden v 5tt a to byly nervy, ale to bylo v době očekávané MS…
DENDULKA: Díky za uklidnění, já jsem zvyklá na jiné špinění - tmavé, hnědé.
Moje mamina i ségra shodně říkají, že jim ani při jednom těhotenství nebylo špatně, naopak si to užívaly, protože jim naopak bývalo hodně špatně při menstruaci. Takže možná ti tentokrát zle nebude.
Mně vyloženě zle není, ale změnu jsem jasně pocítila.
A k tomu hypochondrismu - včera jsem si na netu přečetla, že tělo na počátku těhotenství má vyšší teplotu, tak jsem se měřila - 37,2. Ale možná jsem se „přehřívala“ i kvůli vedru. Ráno jsme měli v kuchyni 30 stupňů.