Poradna duly
Jana Čurdová
dendulka:takze ty jsi takovy spion,jo?
no ja u Dr. byla v podeli a pzval me za 4 tydny-14.8. teda jdu.to mi zalozi prukazku
![]()
a jaky jsi teda mela porody,jestli muzu vedet?ja mela celkem pohodovy a jen doufam v tom, ze to ted bude taky tak!
bolesti jsem mela v poledne, o pul 7 v porodnici,tam mi rekli ze to bude rano!!ale byl ve 21.41!venku!ty tri hodky v porodnici muka,ale dalo se to v pohode prezit.jo kdyby to bylo do toho rana,tak teda nevim, jestli jsem ted tehu ![]()
dendulko!jo a nejsz se(jsem koukala do TPP)
![]()
ja jim furt,ale mam stesti ze jsem po porodu vse shodila plus jeste minus 3 kg.a jsem docela spejle,driv jsem byla zase peknej spek!(v puberte).taky mi nejak kruci v brichu, jdu na pizzu,mnam!
No tak ten první porod: bolesti začly v sobotu po obědě, po 15 minutách a tak podobně, nebylo to ještě pravidelný a tak to bylo až do neděle do rána, kdy se zkrátily na pět minut,ale byla jsem v pohodě a v poledne jsem se ještě nacpala palačinkami s tvarohem, no a pak odešla krev - to byla asi hlenová zátka a to byl pro mě povel, že mám vyrazit - to bylo v jednu odpoledne v neděli - doktorka mi vynadala,že už jsem tam měla být, že už jsem skoro otevřená a žákynka mi píchla vodu,pak tam něco ještě lovili a nechaly mě samotnou, to jsem se drápala po zdi, sedět mi totiž zakázaly, ve čtyři mě prskli na kozu a že ho ve mě budou obracet,že je na křivo, to už jsem viděla všechny andělíčky, lehla jsem na bok a on se naštěstí srovnal. Pak jsem asi hodinu tlačila,byl to fakt záhul. Malej se narodil totálně bez čela- tím tlakem ho prostě neměl - moje první bylo,jestli mu to nezůstane,vypadalo to hrozně
Stehů bylo nepočítaně, ale to horší pro mě nastalo po porodu, slezla jsem z kozy a chtělo se mi omdlít,nemohla jsem popadnout dech - nevím proč - nařkly mě že simuluju - daly mě do sprchy a at si tam prej sednu (na ty stehy
),pak jsem lehla a začlo být zle, nemohla jsem se hnout, hrozně jsem krvácela,obrovsý křeče, fakt ten porod byl proti tomu brnkačka, v minutě i přes vložky promáchaný prostěradlo, ještě mi pomalu vynadaly. A pak nevim,všechno nějak v mlze a něco mi píchli a pak jsem se probrala. Když mě viděl exmanžel - myslel že vidí smrtku - byla jsem úplně bílá ![]()
Tak asi tak. Synovi se to čela za dva dny srovnalo.
No a druhý porod byl suprovej, večer v půl devátý začly kontrakce, ráno v šest odešla zátka a jela jsem, jen jsem dojela, praskla mi voda a v půl devátý se narodil Tomáš - 3,80kg, po porodu jsem byla ok, jen jak jsem vstala, tak jsem opět nemohla popadnout dech. Fakt nevím čím to ![]()
To je román ![]()
Bré ránko ![]()
Zas to vypadá na pařák, to je k zbláznění…
SARI, skoukla jsem testíky v galerce, ještě něco chceš řešit? Vždyt je to jasný
Druhá krásně sílí, no neříkala jsem, že 17.DPO?
Vůbec se neboj,vypadá to dobře
a už netestuj,jinak zas začneš pochybovat jako já…
Dneska mi synáčci jdou na týden k extchánovi, pochybuju,že to přežije, ale když je tak chce ![]()
ahojík,
Dendulko-holka to sis užila při tom prvním porodu. No já jak jsem si udělala test tak první na co jsem myslela byl porod. Bojim bojim. a to jsem ho měla vážně super. V 18.00 příjem do porodnice (šla jsem tam z poradny kvůli vysokému tlaku). Kolem 19.00 první kontrakce, které jsem cítila a ve 21.44 byl Jíra na světě. Jo určo budu ale volit jinou porodnici (teda pokud neporodim dřív), protože narazit na ty krávy co mě rodily u Jíry fakt nechci. No to je ještě daleko.
Valli-dendulka je špion, na mě už tu čekala ![]()
Ještě k nám přijde Petulda
.
Jana
Jo jo, jsem špion, ještě v Profi snažilkách je nová těhulka ![]()
JANI, to jsi teda měla super porod
Příště taky chci rodit jinde, a to v Liberci,ale je to hodinu odsud,tak nevim nevim,jak to stihnu,no budu muset… ![]()
Jen at Petulda přijde, čím víc, tím líp ![]()
Ahoj holky, tady je taky parak…vzduch nedychatelny, ted jsem jela na kole a bylo to, jak kdyz mi nekdo fouka fenem do obliceje. ![]()
Dendulko no k uplne spokojenosti bych chtela mit jednu jako druhou. Zvlast kdyz tu holky pisou, jak je mely hnedka stejne tlusty. Je fakt, ze kdyz ten testik zaschnul, uz to nevypada tak uzasne. ![]()
Ja s porodem zadnou zkusenost nemam, ale je to fakt ted posledni na co myslim…nejdulezitejsi ted je, abych se k tomu porodu vubec dopracovala.
Vcera mi kamaradka vypravovala po telefonu svuj druhy porod, libovala si, jak to bylo supr, hlavicku citila „mezi nohama“ jeste nez se dostala na stul a nemusela pry ani tlacit, jen cekala, az dorazi doktor, pak povolila svaly a mimo bylo venku.
Skoda, ze to takhle neprobiha vzdycky.
No novy tehulky sem, citim se tu trapne, ze mam nejpozdeji TP, tedy jako nejcerstvejsi tehule ![]()
SARI, tak to bych taky chtěla zažít takovej porod, já hlavičku rozhodně necítila, jen pak tu úlevu,když vypluli kluci ven, to doktorka do mě vždy hmátla a tipovala velikost mimča podle hlavičky a jestli má vlásky ![]()
Tak co Dendulko , dneska uz mas mnohem klidnejsi den, kdyz vis, ze srdicko tluce jako zvon, vid?
Ja uz bych chtela taky, ale jeste si musim aspon 2 tydny pockat. ![]()
Já taky cítila hroznou úlevu, když byl Jíra na světě. A jak jsem tlačila tak jsem si ho úplně představovala a vžívala se do toho jak jde ven.
Sarai-bydlíš někde ve městě? nebo na vesnici? Do Japonska bych se jednou chtěla podívat.
Jana
Jani - bydlim ve meste - na vesnici tu moc lidi nezije. A hlavne, v okruhu nekolika hodin vlakem od Tokia je to stejne jen jedna velka aglomerace. Ale v podstate je to vesnice. Je to vne Tokia, tedy za oficialni hranici. Nase "mestecko ma 80tisic obyvatel, ale kazde ceske mestecko s par tisici obyvatel je zajimavejsi nez tohle. Vsak tu nemame ani kino.
Jo, za navstevu to tu stoji. Ale zit tu…no kdybych si mohla vybrat, radsi bych byla jinde. ![]()
Dendulko UTZ mi delat bude (pokud to vsechno dobre dopadne), ale bude to teprve 5+1 takze srdicko ani nahodou.
Sari, tak aspon uvidíš gestační váček a srdíčko o týden později ![]()
Jdu zabalit klukům (hurá) - však už zítra budu skučet,kde že jsou..
Ahoj holčičky, už na emimino chodím něco přes půl roku a potají nakukuju a pročítám si příspěvky. Držím Vám palečky. My se začali snažit o mimi první letní den, takže ani moc nevěřím, že by se to povedlo hned napoprvé. Přijde mi to jako sci-fi. Ale protože je mi poslední týden nějak divně chodím si pročítat březňátka, tak by to nějak vycházelo. MS se měla dostavit včera, mám zvýšenou teplotu, 37,2, což nikdy nemívám, a když už jo, tak ležím s antibiotiky , jak jsem hotová. Možná je to z toho vedra. Večer je mi nic moc. Na testu slbounká druhá čárka, v út skoro nebyla vidět a dneska je určitě silnější,ale žádná dálnice. Prsa citlivá , ale nebolí. No nevím, počkám do soboty a pak testnu znova. Jsem napnutá!
Dendulko: s tím popadnutím dechu jsem to po porodu měla taky, mě to sestra ale vysvětlila, že některé maminy to mají jelikož je dítě hodně utlačuje na plících, plíce jsou stlačené a jakmile dítě vyleze ven a ty si pak stoupneš, tak to ty plíce prostě musí rozchodit, že už na nich není takový tlak. Já jsem měla jen 3 stehy (nastřihli mě protože byl moc velký 4,5kg) ale když jsem se krátce po porodu postavila,že musím na záchod tak to byl opravdu nářez, dýchat jsem nemohla pořádně ještě 2 dny. Tak ať tě to tvého březňátka teď nečeká a dýchá se dobře!