Poradna duly
Jana Čurdová
Dendulko , jsem 29 ![]()
Holky, snad vam to spineni brzy ustane.
Ted uz me taky pekne poboliva brisko, jakoby picha nebo pali, neska na leve strane. ![]()
SARI, já ti ubrala, ale rok sem, rok tam ![]()
Holky, kdyby tam něco bylo špatně, normálně mě opravte.. ![]()
Dendul, to bude ok. Asi si vstala moc rychle.
Sarai-naučila jsi se za ty 4 roky japonsky? A pracuješ? nebo si pracovala? Hodláte se vrátit do čech? Máš tam kamarádky? Cizinky nebo japonky?
Jana
SARAAI: Kolik tam máš teď hodin? Nějak odpoledne, nebo už navečer??? Že tu na sebe vždycky narazíme???
DENDULKA: Dnes mne vůbec nic nebolí. A vlastně od té doby, tj. od pondělka, co se mi ukázal pozitivní test, mi ustaly i nevolnosti. Od pondělka mne jenom občas píchne/loupne (nebo jak to nazvat…) vlevo v podbřišku. Ale dnes zatím jenom jednou.
Vzhledem ke svemu vizu muzu pracovat jen na castecny uvazek. Pracuju v kancelari - supernudna prace u pocitace, nic horsiho jsem si v zivote neumela predstavit. A ucim Japonciky cestinu, ted mam asi 6 studentu. Japonsky se jeste porad ucim, na vsem potrebnem se domluvim. Do diskusi o ekonomii a politice se nepoustim.
Kamaradky - s vetsinou svych studentu mame „kamaradsky“ vztah, ale je to jen druh kamaradstvi, urcite si nevypravime o svych manzelich, jestli tehotnime nebo ne atd. Takze je to spis „o pocasi“. Kamaradi cizinci (spis chlapi nez zensky)…jo mame tu spoustu, ale ti skutecni kamaradi jsou jen v Cechach. Sem lidi prichazeji a odchazeji… Tech co se blizi na uroven ceskych a slovenskych kamaradu je skutecne min nez hrstka, vlastne vetsina te stare dobre gardy v poslednich mesicih odesla.
Dendulko ja bych za 28 byla rada ![]()
Čauky všechny , jsem práci a mám toho plné zuby hic jak blázen, k tomu mě taky bolí , pobolívá, píchá , tlačí břicho-no evím jak to pojmenovat , ale vidím, že to je asi normální, a ta velká únava - máme v zasedačce sedačku tak bych si na chvilku lehla, ale to by bylo překvapení pro šéfa kdyby mě našel spící , líbí se mi v emiminu čím dál víc a hlavně se spoustu dozvím a nedumám nad svými stavy jestli je to všechno v pořádku a dokonce i něco poučného ze světa, člověk pořád nadává jak se se tu máme na prd a vida nikde to asi nebude ideální ,nakonec doma je doma. Jedete někdo na dovolenou v tomto období? Máme jet do termálu na Slovensko ale nevím ? a ještě k tomu do stanu. jeětě se v emiminu moc neorientuji , ale zdá se mi, že nás zas od včerejška přibylo - tak gratukuji novým těhulkám . ![]()
BETULI, podle toho, co jsem četla, soudím, že dovolená jako taková by neměl být problém, pokud je ti dobře a nemáš velké problémy. Ale s termálními koupelemi a bazény bych byla opatrná. Horká lázeň těhulkám nemusí dělat dobře a jedna známá mi před týdnem říkala, že miluje horkou vodu ve vaně, ale když čekala mimčo, tak si spíš ublížila a z vany ji museli vynést, nebyla schopna sama vylézt ven.
No fakt Betuli , horka voda neni dobra pro tehulky. Jendak by ses mohla slozit a pak taky hrozi prehrivani organismu. Navic, v takovym horku se hodi spis studena voda.
Tady mame taky spoustu termalnich pramenu a ja s nima mam ted utrum.
Jo zapomela jsem odpovedet na otazku, jetli se chystame zpet do Cech - Rozhodne ano
Ale jeste to tu vypada na rok a 3/4 ![]()
DENDULKA:hm a kdes prosim te rodila?ale pred 8 lety to prece bylo podobny jak ted,ne?to je desnej pristup.no ja mela asi trochu protekci, protoze mamka tam dela.takze byly na me hodny.sice PA mi vynadala jak dycham,a at spolupracuju,protoze jsem byla fakt desna,ale jinak byla super a diky ni si myslim, ze byl malej za 3 h. venku.kdyby tam byla i ted vubec bych se nezlobila!
jo a ze jsi omdlevala je myslim normalni,vzdyt je to zahul ten porod,ja po pordu ty dve hodiny lezela porad na porodnim luzku,pak mi rekli at jdu do sprchy,to jsem se motala a bylo mi na bliti.no tak jsem tam sla ze jsem si vzdy po kousku cupla.pak jsem v te sprse taky cupela.pak me úprevezli radsi na voziku,protoze mi bylo vazne na omdleni.(asi o pul jedny v noci)no a do rana jsem vubec nemohla usnout:-)asi jako kazda mamina.
jinak ja mela stahy hned od zacatku po 5 minutach,ale byly slabe a ty nejhorsi zacaly az v porodnici.
jo a jeste osobni dotaz, muzu se zeptat, jak to ze jsi rozvedena?jste si nerumeli?
jo a co si porad stezujete nekdo na parak,ja jsem nahodou rada.protoze po te dlouhe zime,je dobre ze je taky teplo,minuly rok v srpnu byly melamu 2 mesice a to byla zima jak v rusku,ze mel malem zimni bundu!takze mam rasi tohle teplicko.
SARAi:jestli te muzu uklidnit,ja kdyz jsem si delala ted uplne prvni test,tak ta druha carka byla spis jako duch:-))manzel ji ani nevidel.ale ja jo!no a dva dny po vynechani byla ta druha tam hned ale porad slabsi nez ta prvni.ale tehu jsem, urcite se na tebe taky uz usmeje stesti a bude krasne a zdrave mimi.
jo ten kamaracin porod teda musel byt super
ja jen pak cititla jak mi slehlo bricho a byl tam jen volny spek
a hazel sebou sem a tam ![]()
jo a vy jste v japonsku nejspis kvuli manzelovy praci,ze?a co tam delas ty?taky pracujes nebo jsi doma?a umis japonsky?to je otazek co?.ale chci poznat spolubojovnice:-))ju ted docitam co jsi uz psala.ja bych asi nemohla byt daleko.nevadilo by mi byt v jinem meste v CR,ale byt v cizine,jsem takova divna a asi jako hodne cechu neprizpusobiva.
KOLBA:ja myslim ze si teda muzes byt na 99%jista ze to vyslo na poprve!!
ju holky nebudme mit take nejake fotoalbum?jak se tyx fotky zde davaji?musi mit nejakou specialni velikost?ja bych vam taky chtela ukazat sve 4 krasne vyfocene testiky
![]()
LAU:jo to ja se taky usmivam.uvids za par mesicu se pomazlis se svym.
BETULI:ja kdyz byla tehotna poprve tak jsem prvni 4 nebo 54 mesicu take jezdila do termalu,melo to 34 a 36 stupnu a nepotratila jsem,a do stanu klidne jed,pokud te to obtezovalo ani driv.ja treba nejsem moc stanovy typ.je mi tam zima,manzel spi v trenkach a ja mam 10 vrstev!moje kamaradka jezdila i s brichem pod stan!
jinak my jedeme prvni tyden v zari na dovolenou do italie.jako pokud nejedes do nejakych exotickych zemi jako je treba egypt tak jde na dovcu.ale do toho egypta tunisu atd bych tehu nejela,takovy prujem ktery tam skoro kazdej chytne muze byt pro tebe nebezpecny.
DENDULKO:u mne si v seznamu muzes dopsat KO:14.8.
snbad uz to spineni ustalo.ja zatim vse OK.teda doufam,vlastne ani nevim o tom ze bych byla tehu,jen vcera jsem myslela, ze snad usnu za chuze!a mam furt hlad a chut na neco.jinak nic,a uz me ani neboli v podbrisku,tak snad jsem OK!!
Ahoj holky,
Lau a Dendulko , doufám, že brzy přestanete špinit. I když je určitě všechno v pořádku, vím, že je to stresující.
Sarai - měla jsem kamarádku Japonku, ta říkala, že v Tokiu je největší počet sebevražd (prý díky přepracování) a ona sama byla dvakrát svědkem toho, jak si někdo v metru vystřelil mozek…
Doufám, že takových zážitků jsi ušetřena. Ona to tam nenáviděla a prchla do USA, kde byla moc spokojená.
A ještě k těm testům. Já blázínek jsem si dělala test ještě před vynecháním menstruace, to byl negativní. Pak cca 4 dny po vynechání menstruace, to byl pozitivní, druhá čárka se objevila po chvíli, no a pak asi 10 dní po vynechání a to vyskočily hned dvě silné čárky. Byl to GS Mamatest.
Kolbo - tak gratuluji. A musím Ti napsat, že nám to vyšlo hned napoprvé pokaždé.
Jak jsem psala, tohle je mé třetí těhotenství, první nedopadlo dobře - potrat v 7. tt. Z druhého mám Ondráška, no a teď začínám třetí - vždy jsme otěhotněli první měsíc snažení. Je to asi dost náhoda, teď ještě, aby to klaplo.
Holky, vy jste dvě hodiny po porodu vstávaly? Já jsem mohla vstát až 6 hodin po porodu, 2 hodky jsem ležela na poporodním (no to zní vznešeně prostě na chodbě před porodním sálem), pak mě převezli na pokoj, přelezla jsem na postel a až do rána (rodila jsem ve 22:55) jsem nesměla vstát. Když se mi chtělo na záchod, přinesli mi mísu. ![]()
Jo a když už jste popisovaly zážitky z porodu, taky přidám ten svůj. Bolesti začali v 11 večer předchozího dne. Už jsem byla v nemocnici, kam jsem dorazila pro podezření na prasknutí plodové vody. V 5 ráno už byly po 5 min, sestra mě dala na monitor, řekla, že to nejsou kontrakce
, tak jsem šla zpátky a do oběda jsem se bolestí svíjela na pokoji. Po obědě jsem šla za sestrou, ať mi tedy dají nějakou injekci na zklidnění děložní činnosti, že jsem celou noc nespala a jsem unavená. Doktor mě tedy prohlídl a zjistil, že jsem na 2 cm a je to k porodu. Holky, já byla tak šťastná, strašně jsem se těšila na miminko i na samotný porod a cestou z vyšetřovny jsem div neposkakovala radostí.
No, po dalších 10 hodinách mě to teda přešlo. PA byla strašná, doktor byl fajn. Ale Ondrášek naštěstí vykoukl chvíli před tím, než by mi ho bývali brali kleštěmi.
Holky, vy, co už máte jedno těhotenství za sebou - užívali jste si ho? Já vůbec ne, pořád jsem se strašně bála a měla každou chvíli nějaké problémy. U mě to pravé šťastné období nastalo, až když se Ondra narodil. Byl moc hodný, já jsem byla brzy v pohodě a začala jsem si užívat miminko.
Doufám, že tohle těhotenství si budu více užívat.
To jsem se teda rozepsala.
Ahoj,
P.
Valli - kdyz kouknes o stranku zpet nabo tak, najdes odpovedi na svoje otazky ![]()
Pett - no sebevrazd je tu hrozne moc, ted si napamatuju, kolik jich je za rok, nedavno jsem to manzelem pocitala, kolik lidi je to denne, on si to bude pamatovat, tak az se vrati, napisu ti to. Neverim, ze by si tu nekdo vystrelil mozek z hlavy (mozna spis v ty Americe) strelne zbrane jsou tu hodne velke tabu a krome policie a Yakuzy tu nidko nema zkusenosti se strilenim (koukali na me jak na teroristu, kdyz jsem rikala, z ceho vseho jsem strilela
). Pod metro se tu skace a to skoro kazdy den. Nemyslim si, ze duvodem je prepracovani, spis to, ze hlavnim smyslem zivota je prace a kdyz o ni prijdou nebo maji prusvih atd. tak to resi sebevrazdou, protoze rodina tu neni nic, co by stalo za zivot (v porovnani s praci) Vubec je nezajima, ze tu nechaji manzelku s detmi bez zajisteni a to za toho „skokana“ jeste musi zaplatit pokutu za to, ze zpusobil zpozdeni atd. Dalsim duvodem jsou dluhy, ktere si nadelaji pujcovanim penez od legalnich spolecnosti, ktere pujcuji za lichvarsky urok - vubec nevim, jak je to mozne. A pak nemaji na splaceni, tak se zabijou a nechaji dluhy na krku rodine. Skutecne statecne. A dalsi, nemaji krestanskou tradici, takze sebevrazda se tu nepovazuje za nic tak moc spatneho - kouknete se na samuraje - byli hrdi, ze pachaji harakiri.
VALLI, u mě to k rozvodu spělo dost dlouho, už po třech letech jsem ho načapala s někým jiným, ne jako přímo, ale v obětí jiné, přestávala jsem mu věřit, do toho chodil každý den do hospody, rodina ho nezajímala, pak začali nevěry, které ani neskrýval (vedle k sousedům si dovlekl holku,kterou znal asi tak hodku), postupně mi přestal dávat peníze, jednu dobu jsem žila z pěti tisíci na měsíc se dvoumi dětmi, z toho platit školku atd. Barák byl jeho, vyhazoval mě, ale nedala jsem se, bylo mi jasný, že jakmile odejdu,bude zle, on že neodejde, že mu to takhle vyhovuje, dělal naschvály,jakože vypínal elektriku, vodu atd…
Dva roky jsem si doslova „užila“, ale v tý době jsem poznala současnýho přítele a nakonec tedy exmanžel za úplatu odešel, vzal si auto a počítač. Ještě chci podotknout,že to je malinkej baráček,kterej nebyl dodělanej a musela jsem ho až dodělat já, nějakej pokojíček nebo ložnice, vůbec ho to netankovalo, že není…
No ted už mám od něj pokoj. S klukama se neschází, v hospodě vysedává pořád..ale kluci už si zvykli na přítele, hlavně mladší,ten si tátu vlastně moc nepamatuje,považuje za tátu přítele,i když ví že ten jeho existuje a občas se potkají u extchána kam kluci choděj, ale to je tak vždy na pět minut..prostě říká, že má táty dva ![]()
Jinak otěhotněla jsem taky vždy napoprvé ![]()
To fotoalbum, nevim ale myslím, že se musí napsat Missorce nebo někomu
Já i Saraai máme nějaké fotky v TPP - i testíky ![]()
PETT, já si obě dvě těhu fakt užívala, ani mě nenapadlo, že by se mohlo něco stát, za to ted budu vyšilovat ![]()
Holky vase testiky bych taky moc rada videla. Pokud chcete mit fotoalbum breznatek, musite pozadat administratora, Missorku o zalozeni alba. A pak uz se tam daji vkladat fotky, ktere muzou byt normalni JPG, jen je treba je zmensit na format vhodny pro webove stranky. Moje testiky najdete ve fotoalbu TPP, jsou tam 2 fotky.
Dendulko - teda ty sis uzila.
„Znam“ te dost dlouho, ale tohle jsem nevedela.