Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky LAU, gratuluju ke //
Jejda, ty už máš i jména připravená ![]()
Hodím si tě do seznámku, kdyžtak napiš nějaké info o sobě, třeba jako kolik ti je, kolikáté mimčo a na kdy vychází TP - jo mimochodem, dobře se to počítá na www.gynstart.cz kde dáš, že jsi lékář a tam je tabulka, později se to tam dá i počítat podle ultrazvuku, podle CRL ![]()
Tak pro holčinu bych možná i něco vymyslela, ale pro kluka? Vůbec nic mě nenapadá… ![]()
Koukám, tady začnu trpět brzy samomluvou.
Tak pěkný zbytek dne.
Neboj, samomluvou trpět nemusíš, jen jsem musela na oběd.
My máme jména vybraná už asi půl roku (možná ještě déle), ještě než jsem vy:,–(ila HA.
Je mi 28, bude to moje první mimčo, ale v podstatě jsem „mamina“ dvou neteří, které si mne tak trochu adoptovaly - obzvláště ta mladší. Ale je jim teď skoro 11 a 14 let, takže jsem už péči o miminka pozapomněla a mám z toho lehké obavy. Paradoxní na tom je, že kdybych měla minčo před 10 lety, tak bych vůbec nepochybovala o tom, že to zvládnu. A ještě se mi líbí, že až se mi narodí mimčo, tak starší neteři bude přesně tolik, kolik bylo mně, když se narodila ona ![]()
A co ty???
Já to myslela tak nějak všeobecně, ne konkrétně na tebe ![]()
Tfuj, jsem se pěkně přejedla, to budu za chvíli fakt vypadat jako sud…
No já mám 2 syny, 6 a 8 let, jsem rozvedená, je mi 28 a ted čekám s přítelem ![]()
Kdy jsi měla poslední MS? Jen tak pro orientaci..
Já vím, že to bylo všeobecně ![]()
No, den poslední MS je poměrně obtížná otázka - to bych totiž taky ráda věděla… 25.5. jsem začala špinit, pak 2 dny nic a 28.5. to propuklo naplno. A cyklus mám pěkně nepravidelný. Po vysazení HA - 28, 35, 24 a 30 dní…
Aha, ale předpokládám, že se ti TP bude stejně počítat od toho 28.5., to znamená den po mě
4.3., ono se to stejně po utz změní. Já mám metřík danej podle ultrazvuku, protože vím, kdy k „procesu“ došlo
a to s tím utz souhlasí…
SEZNÁMEK
Dendulka---28 let---sev. Čechy---TP 3.3.---KO 10.7.---třetí mimi
lau---28 let---TP 4.3.---KO 17.7.---první mimi
Pett---29 let---středočeský kraj---TP 7.3.---KO 21.7.---druhé mimi
jana1---28 let---vdaná---karlovarský kraj---TP 9.3.---KO 20.7.---druhé mimi
Saraai---28 let---Japonsko---TP 19.3.---KO 18.7.---první mimi
Prvosenka---31 let---vých. Čechy---KO 26.7.---první mimi
EvulkaI---druhé mimi
lalia
Noly
Ahoj holky,
Dendulko, víš, že jsem to na tom gynstartu nenašla? Můžeš upřesnit? Jinak já se mmj. dívám na www.pregnancy.org - je to tam pěkně den po dni, akorát teda v angličtině.
Ahoj LAU, vítám Tě, tys mě předběhla v seznámku!!! ![]()
Teda letošní léto stojí za to. Moc na ta vedra nejsem.
Ale nenadávám, protože vloni mě počasí vyslyšelo a bylo pěkně hnusně a vůbec ne teplo. Úpěnlivě jsem si to přála, protože jsem ještě tahala Ondráše v břiše.
Musím tedy říct, že doma se to dá docela vydržet, ale horší to máte vy, kdo chodíte do práce. Já jsem dojížděla do Prahy cca 45 min. a jezdila jsem takovejma troskama, které většinou neměly klimatizaci… V létě hrůza. Vloni jsem končila 30.6., ale celý červen už mě vozil manžel. ![]()
PETT, a dala jsi tam, že potvrzuješ, že jsi lékař? Dej ano a hned jak se ti to otevře, tak níž vlevo je tabulka TERMÍNY V GRAVIDITĚ, hodí se to hlavně až budu znát to CRL ![]()
Pett, ty si neuděláš metřík?
Jsem taky doma, tudíž ven mě nikdo nedostane, i tak mi je příšerně vedro, pekla jsem maso a ted je tady hotová sauna…
A jo, vidíš Dendulko, jsem jelito. Já tam brouzdala všude možně, ale nalevo dolů jsem se nepodívala.
No já taky moc nevycházím. Ondra měl dnes takovou divočejší noc, pokoušeli jsme se ho s manželem přesvědčit, že už v noci nemusí bumbat od maminky mlíčko, ale vůbec nám nerozuměl.
Navíc se probudil už v 6, takže ven jsme šli už v 7, dokud nebylo takový vedro.
Metřík si udělám, to si piš
, ale řekla jsem si, že přeci jen počkám na to srdíčko. Takže jestli všechno dobře dopadne toho 21., tak odpoledne je metřík tady.
Už se na to strašně těším.
Pett
No já už odpočítávám hodiny do zítřka, však potom napíšu,jak jsem dopadla ![]()
Jé ty ještě kojíš
To obidvuju, já kojila necelý měsíc, pořád řvali hlady,tak jsem to vzdala, ale tentokrát to nevzdám ![]()
A je ti špatně? Já jsem jen ospalá a taková shnilá, že jsem v takovém stavu, kdy se mi jako chce spát, ale jakmile bych si lehla, tak bych neusla…
Já jsem to taky nejdřív nemohla najít. Ono je to tak „malé“, že jsem to přehlédla…
Pett, rozhodně jsem neměla v úmyslu tě předběhnout. Ono to prostě tak vyšlo
Já jsem chtěla berana, aby to bylo doma veselejší, byli jsme doma berani dva a mohli tatínka přivádět k šílenství…
Jak si děláte ty metříky?
Ahojte těhulky,
taky mi to nedalo a lezu vám sem, omlouvám se
Chtěla jsem vám popřát krásné a bezproblémové těhotenství. Já vám tak strašně závidím! Sice jsem teprve nedávno porodila, ale těhu mi moooc chybí. Tak vás (jestli dovolíte) budu sledovat a nostalgicky vzpomínat ![]()
Ale proč píšu. Ty stránky, o kterých píšete, jsou super. Smutním, že jsem o nich nevěděla už dřív
Tak jsem si je aspoň uložila „na příště“.
Chceme ještě chlapečka, manžel sní o Ondřejovi ![]()
Mějte se moc hezky a užívejte si těšení se na mimi ![]()
A mimochodem Pett - to je odvaha, mít děti takhle po sobě. Já mám co dělat s jedním ![]()
LAU, já jsem taky beran a přítel je lev, mít ještě berana, tak nevim nevim,jak bysme to všichni přežili
Ale zas rybička je pravý opak ![]()
s tím metříkem, neumím to vysvětlit, ale někde je přesný návod…jdu to najít, ode mě bys to nepochopila..
Beran a Lev??? To máte asi hodně divokou domácnost ![]()
Já mám neteř lvíče a je to víc, než jsem často schopna snést… Můj taťka je taky lev a nevím, jestli to je dědičnost nebo znamení zvěrokruhu, ale jsou si dost podobní.