Poradna duly
Jana Čurdová
já se docela taky bojím, až půjdu k doktorovi, jak na mě bude koukat. Jsem ta byla 12.7. s tím, že pořád nemám ms (od 4.6.) a že mě bolí břicho a on mi řek, že těhotná nejsem … ![]()
Kotelnice, máš pravdu, ono to miminko neuteče. Já možná reagovala až moc vyšokovaně ![]()
Ale zaráží mě, že ještě dneska jsou doktoři bez utz, myslim, že na diagnostiku (nejenom u těhu) je to dobrá věc.
A mátec recht to by nás tu taky mohlo být 80. a někdo je na za začátku března takže by to mohl být rovnou unor-březen-duben
To mi nedocvaklo
Tak se omlouvám.
Já od rána lítám jak hadr na koštěti. vařím, peru, uklízím, věším prádlo, .. no však to znáte. Co vaříte? Já dělala obalený květák s kaší, a ještě jsem upekla strůdl. A pak odpolko ještě udělám nějakou pomázánku asi česnekovo sýrovou…
Jinak jsem hrozně unavená, nevim to je těhu, nebo že jsem blbě spala ale asi to druhý ![]()
Moje stará mudra taky neměla UTZ v ordinaci, tak jsem si našla jinou. Ale já jsem prdlá a vyhovoval mi UTZ při každý kontrole
Sice jsem teda měla placený nadstandard, ale stálo mi to za to. Tentokrát si ho zaplatím znovu. Půjdete na ten screening ve 12.tt? Já teda určitě jo. Ale říkám, já jsem trochu hysterka, takže za to ty prachy dám. Právě ta moje mudra to má v rámci toho nadstandardu. No už aby to bylo, já se na každý to vyšetření zase budu těšit, aspoň se bude něco dít
Takhle jenom sedím a nic nevím a štve mě to ![]()
A třeba nás tu nebude tolik, jako je nás v červenci, ale stejnak si myslím, že ten jeden měsíc stačí mno. Dokonce jsem viděla i měsíce, kde to holky měly rozdělený na první půlku a druhou půlku
Ale tak to už je asi fakt trochu zbytečný.
Šemi, ty jsi teda akční, ty už máš vařeno jo? Já se teprve byla podívat v mrazáku, jaký tam mám maso
![]()
Ale našla jsem tam vepřový, udělám ho na žampionech.
Od doby, co jsem těhu, mi doma práce trošku zaostává, protože jsem taková zdechlá a nic se mi nechce. Navíc kdykoliv se ohnu, hned se mi chce ![]()
Kaji, nevim, kolik za ten nadstandart platíš, ale myslim, že se to vyplatí
Já teda neplatim nic a utz mám taky dycky, kontroly po 3 týdnech, ke konci po 14ti dnech nebo snad i týdnu, to už nevim přesně. Navíc se mi líbí, že tam můžu chodit až do 36tt. A ten screening tam dělají taky - automaticky. Minule jsem zjistila, že tam dělají i 4D, ale ten už se samozřejmě platí.
ahoj holky, pěkně se nám to tady rozrostlo, mám co dělat, abych to dočetla.
s únavou jsu na tom stejně, každou chvilu bych spala.
Kaji, co to je ten screening? a kolik to stojí? to je něco jinýho než tripl testy? já jsem na tom asi u Eričky nebyla.
Ivet, koukám, že jsi z Prahy… a kampak chodíš? Já už se ptala spousty holek, že bych přesídlila někam jinam, protože oni teďka ten nadstandard zdražili na skoro 3000 Kč. Jenže najít gyndu, kde tohle všechno dělají a ještě zadarmo, je prostě těžký. Ale pokud ty jsi něco takovýho našla a ještě tam berou pacientky, tak o tom teda docela uvažuju. Fakt mě štve platit 3000 za něco, co je jinde zdarma. A ten screening dělají přímo tam, nebo posílají třeba do Gennetu? Tahle mudra ho dělá přímo u sebe v ordinaci na takovým obyč UTZ, kdežto v Gennetu je to prostě super ultra moderní a kolikrát už holky vědí i pohlaví v 12.tt… jenže fakt bych neměla nervy na to obvolávat všechny gyndy v Praze a ptát se, jak to všechno maj, kde by mi to nejvíc vyhovovalo
Tak jsem zvědavá, kam chodíš ty
No jestli řekneš nějaký Horní Počernice nebo Háje nebo třeba Hostivař, tak si můžu nechat rovnou zajít chuť ![]()
To je ta genetika??
Já byla až v 16týdnu Krev a pak ve 21týdnu jsme byla na podobném utz. Takže jen vím, že jde o nějaké projasnění šíje? ![]()
Na to podrobném utz jsem byla v Gennetu na Letný? Jestli se nepletu ![]()
No je to kombinace UTZ 12.tt + odběry krve 10.tt (zjišťuje se koncentrace nějakých tří hormonů z krve), a z UTZ se zjišťuje přítomnost nosní kůstky, prohlídnou všechny orgány a změří nějaký to NT, což je vzdálenost něčeho od čehosi dalšího
Prostě nějaký jedný kosti od jiný kosti nebo co… to ti pak hodí do počítače a vyplivne ti to riziko Downova syndromu a možná snad i něčeho jinýho. Já už si to přesně nepamatuju, ale jde hlavně o toho Downa a taky prostě důkladně rovnou prohlídnou, jestli nic nechybí a nic nepřebejvá. No nic, letím, už nějak nestíhám ![]()
Tak zase je super že to dělají takhle hned na kraji. Nejhorší pro mě bylo když jsem šla v 16t na krev a čekala tři týdny na výsledky jestli je v pořádku! ![]()
aha, tak ten screening je dobrý, že se to zjistí až tak brzo. a jaký je rozdíl mezi tím a tripl testem? na ten se chodí asi až kolem 16 týdně, že?