Poradna duly
Jana Čurdová
jani, já nejsem doktor, ale poslední dobou se všude říká a píše, že ten screening je přesnější než tripply.
ten v tom 12tt je kombinovanej - krev+utz
tripple je jen krev
Holky, dneska je mi docela ok. Kdybyste mě viděly, zas tu plašim.
Ahojky těhulky, zdravím vás, musím doplnit údaje za mne, takže: Tábor, 30 let, doma Matěj 26.7.2008, a jména nemáme, ale líbí se mi Nella a Daniel.
Jinak mě se celodenní nevolnosti přesunuli do večerních, resp. houpací žaludek, únava trochu opadá, i motání hlavy tak nevím jestli se něco děje či co, na ko jdu až 3.8. ![]()
Jinak u toho screeningu je strašná výhoda, že pokud vyjde OPRAVDU pozitivní, tzn. riziko DOwna vysoké, není přerušení těhu takový záhul jako ve 21tt rodit už „dítě“. Já byla na amniu a ty nervy 3 týdny - hrůůůůůza, brr…
holky díky za info. určitě se na ten screening zeptám své doktorky a zašla bych si na něj. U prvního těhu jsem byla na ultrazvuku snad jen 3×. Ale hodně kamošek to tak mělo taky.
Ivet mně pořád není nic. Na zvracení vůbec, jíst můžu všechno. Jen jediný občas mírný bolesti v podbřišku.
já tu tedka dva dny nebudu, tak vás pak dočtu.
holky díky za info. určitě se na ten screening zeptám své doktorky a zašla bych si na něj. U prvního těhu jsem byla na ultrazvuku snad jen 3×. Ale hodně kamošek to tak mělo taky.
Ivet mně pořád není nic. Na zvracení vůbec, jíst můžu všechno. Jen jediný občas mírný bolesti v podbřišku.
já tu tedka dva dny nebudu, tak vás pak dočtu.
Teda člověk se vyspí po noční a tady tolik nových stránek
Zatím se trošku ztrácím, je nás tu docela dost už, ten seznámek asi bude docela nutný. ![]()
Marti odkud z Ostravy jsi? Kdyžtak písni třeba SZ.
A novinka ode mě, dopoledne mi volala MUDr., tak test na HCg v moči pozitivní, hodnota 171,9, takže mi gratulovala. Budu se objednávat někdy na polovinu sprna k doktorce, nemůžu se dočkat ![]()
Zatím mi jde ale trochu hlava kolem z těch všech vyšetření apod. ale to se snad utřepe. ![]()
Holky, ja pujdu urcite na velky UTZ ve 12 tydnu,pak ve 20 a ve 30, jako u minuleho tehu.
Na tripple testy v 16tt asi ne, myslim, ze to neni dulezity, ostatne me tam ani dr minule neposilala, ono z toho utz je videt dost.
Jinak me napadlo, ze jsem vlastne taky skoro prvorodicka, protoze jsem nerodila, ale mela cisarak:-)
Klido bych ho brala znovu ![]()
Koukala jsem na tabulku a neni tam me bydliste, tak je to Brno:-) Ten TP mozna pak pozmenim, protoze to nevim jiste,je to jen muj vypocet:-)
Evul, tak moc gratuluju ![]()
Peto, já jsem taky skoro prvorodička, po tý době…
Budu rodit po 5,5 letech ![]()
Evul, gratuluju:-)
Neboj, tech vysetreni neni moc, to se ti jen zda a nakonec se clovek pokazde tesi na kontrolu, az uvidi mimiska:-)
Evi gratuluji a držím pěsti, jsem z Ova Jih. No teda koukám vás tu je jako smetí ![]()
to je dobře, jen ať nás je hodně, aspoň má člověk s kym pokecat ![]()
Aktij taky si byla na plodovce? Já byla protože mi právě v tom 21t na tom podrobném utz-genetika dr našla, že má brouček v pupečníku o jednu cevu míň. A že tím hrozí vady. První výsledky ty nejd§ležitější jsem měla hned ten den, a pak zbytek za tři týdny, přesně jak píšeš to jsou nervy jako prase ! Takže pro ten v tom 10t nebo jestli se nepletu jsem 100% !!
Jsem se chtěla na něco zeptat, a nevím na co ![]()
Já na plodovce naštěstí nebyla, všechno mi dopadlo ok. Akorát ty tripply byly takový divný, vyšlo mi 1:500 na rozštěpy, na Downa jsem to měla ve statisících. Takže mě to docela vyděsilo. Stejnak ty tripply trpí falešnou pozitivitou, si myslím, že by je měli zrušit ![]()
Já je naštěstí měla v pořádku. Ale kamarádka je ten měla vysoký nebo aspon trošku jinak a musela na plodovku, naštěstí vše ok!
Holky, neplaste tady s plodovkou:-)
Vsechno bude v poradku, uvidite ![]()