Poradna duly
Jana Čurdová
Jo tak s těma formovačema to chci taky!!!! Bradavky mám plochý takže nenakojím ani nechci být sprostá Holky já si fakt připadnu jak lokomotiva!!!! ![]()
http://www.medela.cz/…bradavek.php
To jsou ony, nosí se to přes den od 6. měsíce. Je tam taková dírka, do který se dá bradavka a ono jak to na prso tlačí, tak ta bradavka se jakoby vytahuje…
Příspěvek upraven 22.08.10 v 20:19
Šema píše:
Holky já si fakt připadnu jak lokomotiva!!!!
Já taky
![]()
taky bych se je třeba koupila jestli to fakt pomuže.šemi to jsme dvě mě z těch veder tak zle jsem ráda že ted budu těhotná řez zimu u malé přes leto a myslela jsem že snad chcípnu vedrem s tím pupkem
kyblíčku, já nevím, jestli to pomůže, ale chci to zkusit.......
Ještě jsem četla o něčem, co tu bradavku vytahuje pod tlakem…to stojí kolem 1100 tušim. Zkusim to taky najít
http://www.aventbaby.cz/…-system-1-ks
připadá mi to docela dobrý, tak nevim ![]()
Holky hlavně co mě dost trápí to je takový to přeskakování toho srdce a jak jsou ty vedra tak to mám hodně
včéra teda několikrát a dneska snad jednou, naštěstí. Bojím se s tím rodit
Ty formovače musím mít!!!!!!!!
v těhu se chodí na ekg ne?
zajdi za svojí obvodní, řekni jí to a ona tě tam pošle ![]()
Já zas když sedim a třeba se rychle zvednu, mám pocit, že padnu k zemi…hrozně se mi zamotá hlava a vidim rozmazaně. Myslíte, že to je nízkej tlak? ![]()
to mám taky aji u malé jsem to měla a měla jsem nízkej tlak takže to klidně můž být tím
Na ekg se chodí v těhu, já byl aprávě kvůli tomu nedávno měla jsem i ekg holter na 24hodin a v pořádku, tak to nic nebude ale je to dost hnusný
Holky tohle bylo u nás před týdnem, běhěm 15minut 10cm krup Táta musel dělat cestičky
Ahojky holky, dneska jsme byli opět dlouho venku a celkově jsem prostě neměla vůbec čas tu být.
Mscat, já mám tak hroznej hlad, doma pomalu nic nemám a ty sem dáš tohle foto. Ty provokatérko
Já snad ještě zajdu dolů do Billy aspoň pro něco, fakt mám děsnej hlad. Všechno jsme už sežrali ![]()
Kojení - já mám taky plochý bradavky, od porodnice jsem kojila přes kloboučky. Bolest žádná, měla jsem to v pohodě, akorát se ten klobouček vždycky nali mlíkem a malej třeba přestal tahat, pustil se a mlíko se mi vylilo všude
Kojili jsme celkem normální dobu, ani mu netrvalo, bylo to v pohodě. Po cca měsíci jsme s kloboučky přestali, už se přisál i normálně. Pomohlo mi to, že jsem si ty bradavky normálně ručně vytahovala ven a následně mi hoooodně moc pomohla odsávačka od Aventu. Klasická manuální. Koupila jsem si ji pár dnů po porodu, protože jsem měla mlíka moc, prsa praskala ve švech a bolela. Tak jsem ze začátku dvakrát denně odsávala a zamražovala. Nakonec se to hodilo, protože po 3 měsících jsem dostala ms a mlíko začalo ubývat. Spotřebovali jsme všechno mlíko z mrazáku a pak začali přikrmovat na noc UM. Takhle jsme vydrželi do 7 měsíců, kdy se mal sám odstavil a přestal pít i UM. Asi usoudil, že už je dost velkej. Nepije mlíko dodned, takže je to dost na palici. Ale tak jogurtujem a celkem to jde.
Ale k těm bradavkám - mně se fakt osvědčilo si je vytahovat tou odsávačkou, ale pokud ji nemáte třeba z minula, tak bych doporučila jeden trik od kámošky - kupte si v lékárně tu největší injekční stříkačku, nožem místo tý hubičky vyřízněte díru tak akorát na bradavku, je potřeba to třeba i opilovat, aby to nebylo ostrý, že jo, ale tak plast se řeže a piluje v pohodě. Vložte bradavku a pomalu podtlakem vytahujte
Zní to blbně, ale funguje to v podstatě úplně stejně jako ta odsávačka nebo ta Niplette a vyjde vás to zhruba asi na 10 Kč. Já tu odsávačku fakt využila na 100%, ale člověk nikdy neví, tak je asi blbý ji kupovat dopředu a je to investice minimálně 1000 Kč a víc, takže buď zkuste před porodem ty formovače nebo tu stříkačku, to je fakt nejlevnější varianta
Já se na to tehdy vyprdla a pak mě to mrzelo, protože jsem fakt ten měsíc bez kloboučků nedala ani ránu. Ale na vytahání mi stačil ten měsíc, takže bych řekla, že pokud ty formovače budete nosit tak dva měsíce pro sichr, mělo by to stačit. To samý ta stříkačka.
Btw mlíko se mi dělalo taky furt, než jsem znova otěhotěla. Už jsem nekojila x měsíců a mlíko furt. No ideálně bych chtěla kojit příště tak do roka, snad to vyjde. Dýl už ale zase ne, na to nemám náturu…
Tak zítra ko, doufám, že bude vše v pořádku, nevolnosti stále přetrvávají, ale snad již brzy skončí. Zítra vám dám vědět, jak jsme na ko dopadli,držte palečky a opatrujte se tu všechny.
Kájí to s tou stříkačkou zkusím, to zní dobře!!!Jako tentokrát chci fakt aby se to podařilo, nebo si to vyčítám ještě do dneška.
Brazilgirl držíme moc palečky a dej vědět!!!!
Holky jdu do vany a spát, jsem ko, mějte se pěkně, opatrujte se! ![]()
mě tedy pomohli ty formovače bradavek a rovnou to slouží jako zásobníky na mlíčko, to jsem pak uskladnila. Taky si říkám že to zase budu před porodem zase potřebovat. Já jsem kojila do 13-ti měsíců, pak jsem řekla dost.
Kajiszek:
![]()
![]()
šema: no už jsem psala komentář na FB k tomu..to jsem ještě nikdy fakt neviděla.