Poradna duly
Jana Čurdová
svetlna: promin nechci tě plašit..ale už bys měla být na pohotovosti.na nic nečekej.!! kdyby to bylo v období ms tak to bych brala to se stává…ale nelíbí se mi to. ![]()
podívají se na tebe a něco ti dají.no víš např.má mamka malilinko zašpinila jen jednou a byl konec.
no jak říkám já bych už jela.říká se že špinění nic neznamená..ale to je blbost.
já 2týdny špinila..dva dny ano..jeden den ne.další dva dny ano a malinko podotýkám pak zas ne.no tak jsem čekala co bude létala po dr a čekala…a nakonec se spustilo krvácení.takže potrat.
Já četla že v době uhnizďování špinit můžeš. Nesmí to být čerstvá krev. A dr. mi říkala že dobře založenému těhotenství nevadí ani silné krvácení. Já u toho posledního zamlklého těhot. nekrvácela ani nešpinila. Když jsem čekala kluka tak jsem krvácela šíleně a má 16. A v dalších těhot taky. Buď v klidu nic netahej. Ráno to zavolej svojí dr.
lisa:ale ona už mimi má dávno uhnízděné prosímtě.to se uhnízduje mezi 5-10 dnem po ovulaci.
hele svetlna: je to na tobě.já píšu svou zkušenost.samozřejmě může to být v pořádku…ale i nemusí.jedno z toho.nebudu ti psát neboj se bude to určitě v pořádku…je to prostě realita a myslím to jen a jen s tebou dobře to mi věř.
a to že někdo tak a tak krvácel a měl mimi neznamená..že druhá která jen špiní bude mít mimi v pořádku.je to indivinduální…já jen píšu pokud je to vytoužené miminko aby to nenechávala jen tak.
S.v.e.t.l.n.a. píše:
každopádně tam zítra zavilám a vnutím sem jim
svetlna: řekni sestřičce že špiníš a at tě vezmou hned zítra.měl by ti dr nasadit léky pro jistotu na udržení.
já tehdy volala sestřičce že jsem začla špinit a ona mi řekla hned dojdite.
vím,že to myslíš dobře a děkuju ti za to ![]()
udělám to tak,hned jak vstanu,zavolám,sednu do metra a pojedu,pak dám vědět.snad to bude ok
Holky, nestrašte se navzájem
Už tak jsme vyděšené ze všeho - hlavně ty z nás, co ještě nemají děti… Špinění ale opravdu není radno podceňovat, protože to může být příznak různých věcí - většinou ne úplně přirozených v těhotenství. Na ultrazvuku doktor posoudí, zda je nějaká objektivní příčina a zda se s tím dá něco dělat. Většina konzervativních doktorů předepíše klidový režim (např. neschopenka bez vycházek), nasadí podpůrné hormony, případně léky proti krvácení. V některých případech dokonce doktoři nechávají budoucí maminky chvíli si poležet v nemocnici, aby byly pod stálým dohledem (v takto ranném stadiu je to však spíše výjimečné). Kdyby někomu připadalo, že jsem nějak chytrá, tak je to tím, že jsem v únoru prostudovala veškerou dostupnou literaturu a příspěvky od maminek a hledala naději, že moje špinění nic neznamená…
Začala jsem špinit v 6tt, doktor mě hned nechal na neschopence, dostala jsem podpůrné léky. Miminku i přes špinění začalo bít srdíčko, rostlo, ale pak v 9.tt najednou na ultrazvuku žádná srdeční akce… Ono jak někdo psal, tak pokud je těhotenství vpořádku a dobře „založené“, tak vydrží hodně, i nějaké to špinění či krvácení. Naopak slabé těhotenství se neudrží i přes klid a vůli naši i snahu doktorů- Je to smutné, ale asi je to tak lepší…
Takže Světli, držím palečky, určitě to nepodceňuj, ale nic není ztraceno…
Na stránkách Porodnice.cz odpovídají dr.
Cituji: špinění provází implataci, čili zahnizďování embrya do sliznice = norma. týká se to 5-6tt.
Příště budu přesnější.
Buď hlavně v klidu to je nejdůležitější. Psychika může udělat mnohem více škody. Držím palce.
jancab: jasné..já ji nechci strašit..prostě píšu svou zkušenost a tak jak to znám já a špinění bych vážně už nepodcenovala.já to na jednou stranu chápu…v lednu jsem si taky říkala..to bude dobré to bude dobré…nebudu furt běhat se špiněním k dr.ale já hned od začátku cítila že to není ok.začla jsem špinit v den očekáváne ms a postupně to silnělo ..
ale..myslím to sní vážně dobře a taky doufám že to bude v pořádku. ![]()
budu na tebe zítra dopoledne myslet ![]()
lisa:jasné…zavrtávání embrya ano..i to může způsobit špinění.
no ale víš jak to je…může to být cokoliv..doufejme že dr přijde na to o co jde a že to bude ok.
a kdybych i já vám přišla nějak jakože moc chytrá..tak to jako nehážu machra a nechci tady dělat chytrou. ![]()
jen už do snažilek jsem chodila rok a půl a dost jsem už taky nastudovala na netu a tak..takže ![]()
Tak holky já sem fakt prase všech prasat ! Z nákupu jsem ještě jela s chlapem na pizzu a sežrala sem jí skoro celou, jaký sem prase hnusný nechutný bradavičnatý smradlavý..
![]()
Janino vítej u nás, ať se Ti i Tvému břišku daří!!
![]()
Steveko neboj, bude to všechno v pohodě. Hele když to neni vyloženě čestvá krev, tak bych se až tak zase nebála, ale k dr bych zašla. Mám hodne kámošek a fakt hodně špinilom na začátku těhu. Ale dojdi si, lepší 10krát jet k dr než zanedbat, a všichni na tebe budeme myslet, ju???
![]()
Koťátka jdu si lehnout dobrou noc, a krásné sníky, mě se zaes bude zdát o sexu ty vado, nevim proč mě každé těhu je o tom, že sny jsou o sexu, … dobrou ![]()