Poradna duly
Jana Čurdová
Já se dočetla že v zahraničí už se dávno upouští od ultrogestanu že neni nikde dokázáno že on těhotenství udrží nebo podpoří. Chce to čas a klid hlavně nervy i když se to lechce řekne. ![]()
ahoj holky!
Lachica: taky se přidávám ke gratulaci. Já si na to musím počkat až do 16.8. … až mě napadá, jestli já nakonec nebudu mit termín až na duben ???
![]()
Světli: jsem ráda, že je všechno v pořádku
zatím to tak vypadá,ale uvidíme v pondělí,jestli se kulička zvětšila… ![]()
Díky moc, sama jsem moc ráda a hlavně přítel si oddechl, že už to může říct rodičům když je vše v pořádku
. Holky mám na vás jeden dotaz, připadám si jako úplný debil, ale fakt jsem na to nikde nenarazila
. Mohla byste mi některá napsat, který den začíná nový měsíc v těhu? Jako např.:
3.měsíc 8+1,
4.měsíc …
Vůbec nevím jak se to počítá. Předem díky šikulky ![]()
LaChica - velká gratulace
Páni - 9 mm, to už je pěkný pořízek
Já jsem z Liberce, tak to jsme od sebe kousek. Já mám těhotenství o dva týdny mladší, tak snad se dozvím při kontrole taky tak dobré zprávy…
Svetli - to je dobře, že doktorka nic neviděla. Hned v pondělí uvidíš, jestli a jak se kulička zvětšuje. A snad to bude OK. Doktorka má asi zkušenosti, že hormony jsou stejně spíš pro uklidnění maminek, že pro těhotenství něco dělají
Takhle brzy se toho opravdu moc nedá ovlivnit…
Příspěvek upraven 28.07.10 v 13:00
Jancab: Já v Liberci pracuju, každý den dojíždím. Zrovna tu pěkně fouká, ale naštěstí v kanceláři máme příjemně. Ty jsi na MD nebo taky pracuješ?
LaChica - já pracuju a doufám, že nebudu muset na neschopenku. Přece jenom to v práci rychleji utíká a netrávím všechen čas přemýšlením, jestli je vše OK. Ale jinak je tady v diskuzi většina holek na MD.
Chodíš k doktorovi v Liberci? Já chodím na Klášter a jsem moc spokojená…
Nene, já chodím v Turnově, resp. v Semilech. Má ordinaci tam i tam, tak dle potřeby zajdu kde mi to víc vyhovuje. Jinak taky doufám, že vše bude OK a budu co nejdéle pracovat. Těhu příznaky mám minimální, vlastně především oooobrovská prsa
, která se mi nalila hned na začátku a jinak je vše v pohodě. Musím to zaklepat
Hlavně v práci to zatím nechci říkat, vůbec nevím jak na to zareagují, protože se se mnou počítá v různých projektech i na rok 2011. To bude docela bombička pro ně ![]()
LaChica - o projektech raději nemluv… Vedu jeden projekt OPVK a máme za sebou teprve první rok ze tří. Naštěstí se s mým těhotenstvím počítá. Když jsem v zimě marodila, tak jsem to musela šéfovi říct a vzal to úplně bez jakýchkoliv výhrad. Věděla to taky část kolegů, co jsou se mnou v kanceláři. Teď si myslím, že mi taky vyjdou vstříc, co to půjde… Hlavně, aby bylo vše OK. Mě taky bolí prsa, čím dál tím víc. Ale zatím se moc nezvětšují - po dětech si snad budu muset nechat prsa zmenšit, protože už teď si kupuju podrpsenky D
I když mmanžel si nestěžuje ![]()
To máš pravdu, chlap to vždycky ocení
. Já taky poslouchám, kéž by Ti takhle zůstaly. A já na něj jestli se pomátnul, že to šíleně bolí a kdo se s tím má tahat
. Dneska to chce říct rodičům a už teď mi je z toho špatně, nevím jakou formu zvolit. Jsme spolu devátý rok a už pár let nazpět poslouchám narážky od tchýně tak kdy už to bude. Tak bude určitě ráda, horší to bude s mýma rodičema, ti si připadají pořád na prarodiče mladí ![]()
Svetluš to je dobře že jsi ok!!!
![]()
Holky kámošky dr zase říkal, že ta listovka je zbytečná, takže já fakt nevim. ![]()
Šemi ptala jsem se dnes na to svého doktora a říkal, ať vitamíny beru, že miminko si vezme co potřebuje a zbytek se vyloučí. Prý přesto, že je teď dostatek ovoce a zeleniny, člověk není schopen zajistit přísun všech živin a vitamínů. A co se velikosti miminka týče, tak říkal, že po vitamínech větší rozhodně nebude, že to se tím nedá ovlivnit. Toť rada mého Dr.
šemo-zatím to tak vypadá,ale uvidíme v pondělí,jestli kulička roste…každopádně minulý tejden tam nebylo nic a teď je tam kulička ![]()
a mě dr.říkala,že listovka je hodně důležitá i na netu jsem o tom četla…
To je mazec jak každý dr říká něco jinýho ty vado. Mě tenkrát dr řekla, při prvním těhu že nemá cenu jist vitaminy když právě je čerstvá zelenina a ovoce a když fakt budu jíst tak jak mám, pravidelně tak nemusím se cpát globulema. Co dr to názor, a pak se v tom vyznej
Kámoška mi véčra právě psala že jí dr řekl, že listovka je uplne zbytečná a další kámošce řekl, že to nemá cenu brát, že když má být vada tak stejně bude i kdyby člověk bral sebevíc všeho možného. Vám zase je je to dobrý.. to mi ho vyndejte fakt ![]()
fakt sem nervózní a do toho pondělka budu ![]()
ale připadala jsem před tou doktorkou jako hysterka ![]()
přišlo mi,že jí je to úplně jedno,jak to dopadne…to bylo samý-je to na přírodě,uvidíme jak to bude…nic moc povzbuzujícího,až na to,že tam neviděla nic špatně ![]()