Poradna duly
Jana Čurdová
A ke stravě - taky se snažím jíst hodně zeleniny a ovoce, ale to jíme i normálně.
Káji, seriál Big Bang miluju, ale moje endokrinoložka mi přikázala brát těhotenské multivitamíny kvůli jódu, tak poslušně zobu. I když obecně mám stejný názor jako Sheldon…
Já budu mít taky TP někdy až hodně koncem března, možná se to přehoupně na začátek dubna - uvidíme, co řekne doktor ve 12. týdnu.
Kočárek ještě neřeším, ani nic jiného. Po poslední zkušenosti to necháme až na později a budeme doufat, že vše dobře dopadne. Jsem ráda, že můžu chodit do práce, protože se mi aspoň trochu daří nemyslet pořád na to, kolik dní ještě zbývá do kontroly…
Liso, moc držím palce. Snad jste si vybrali už všechnu smůlu a teď bude vše ukázkové…
Gremli, dnes je v Liberci opravdu krásně, skoro je až zase vedro:-)
Tak holky, přeju hezké odpoledne, večer na vás zase juknu…
Já se teda bojím brát vitamíny abych pravdu řekla, protože syn měl po porodu 3975kg a 54cm, takže kdybych ještěk tomu brala vitmamíny tak bych se bála že by měl třeba 5kg jak mi říkala moje gyndr. A on je veliký po tátovi, né že bych se jako vyloženě krmila, takže i tak budu teď chtít utz ke konci abych věděla do čeho jdu. Možná kdybych měla utz ke konci, jdu rovnou na cisaře, takhle se mi tam solidně zasekl… poslední utz jsem měla ve 34týdnu-
takže proto se bojim těch vitamínku, mě dr řekla, že se po tom rodí velké děti ![]()
Holky máme jet večer nakoupit a mě se ta nechce???? ![]()
No já co se týká vitamínů tak beru listovku… Dr. říkala, abych jí brala, že takový ten babyplan nemá smysl, když je všude plno ovoce a zeleniny, ale listovku bych měla normálka brát, tak se snažím…
já se snažim taky brát listovku, ale strašně na to zapomínám. Jinak já bych řekla, že jím docela zdravě, miluju čerstvou ovoce a zeleninu, saláty, maso jenom libový, sladký moc nemusim … akorát teda jsem hroznej kafař
jsem to teď snížila na jedno slabý kafe denně a zkusím si koupit bezkofeinový
Šemo mi říkali v porodnici že je to dané přibližná váha dětí. U mě kluk 3,85kg holka 3,5kg a poslední měla v 35tt 2,5kg takže by byla přibližně stejná jak obě děti. U kluka jsem brala poctivě celé těhu a u holky ne protože jsem se bála váhy a vyšlo to podobně. Zas je mi šoufl nejhorší je to po páté večer.
Tak tak to vydýchávám. Takhle mi bývalo když jsem čekala kluka. Bude hezký v tom růžovém co máme na půdě. ![]()
ahojky holky ![]()
prosím vás,uklidněte mě…slabounký špinění je v pořádku,že jo?žádná krev,jen lehký špinění… ![]()
Ahoj těhulky, tak vás tady všechny zase po pár dnech zdravím.Já startuji těhu na 58kg při výšce 179cm, takže mám spíš podváhu. Poslední týden je mi nehorázně špatně,vše co sním jde
Už jsem z toho docela nervozni a nešťastná, je mi fakt zle, kyž nebliju, tak mám žaludek jako na vodě. Dneska jsem posnídala piškoty,oběd suché těstoviny a teď suché chlebíčky. Doufám, že tohle období co nejdřív skončí.
Jsem teď 7tt+4 a na kontrolu jdu ve čtvrtek.Kdyby některá z vás měla nějaký typ nazvládnutí žaldečních nevolností, tak sem s nimi, budu vděčná. Opatrujte se,
četla jsem že 5-6tt je to normální, mi řekla dr. i na silné že to nemám řešit. Krvácela jsem v každém těhotenství ale nezvykla jsem si na to stejně mě to vždycky vyděsí. Jo a nebo v době MS to je taky v pohodě akorát se to nelíbilo genetikovi. Bude to o.k.
Na nevolnosti jsou v lékárné zázvorové lízátka a i zázvorové tabletky pro těhotné. Já mám sušený zázvor včera jak to na mě šlo tak jsem si ždibek ukousla a zabralo… ![]()
No právě ta lízátka mě nezabrala vubec, tak vyzkouším sušený zázvor, jdu volat manželovi, ať ho přiveze.Děkujiiiiiiii
Jo a ujíždím na coca cole po troškách to taky zabere ne v litrech!! Nebo si ji zředím vodou.
světli,ja dneska taky špinila..neco jako ridsi vytok s hnedavym zabarvvenim..asi 2×..ted uz nic..taky me to vydesilo,asi je to ale normal ![]()
ahooojte
vůbec nestíhám..o víkendu se stěhujem tak nakupujem,vybavujem…balím,no pořád něco. ![]()
jen jsem hodila kuk mrk vok
o čem byla řeč.
Tak vím jen že o sexu..takže my ho nemáme už téměř měsíc..naposled byl když jsme zadělali na mimi..a chut není vůbec ta mě přešla to byl takový první příznak těhu ![]()
a jelikož jsem i jednou potratila tak to ani do třetího měsíce riskovat nebudu.to mi za to nestojí.
![]()
vitamíny jsem brala kys.listovou i před otěhu.a dnes jsem se koupila mamavit.je tam 110tablet plus krém na strie malý ![]()
a při prvním dítěti se mi strie vůbec neudělaly na břichu jen malinko na prsou..tak doufám že ani ted se neukáží a kůže vydrží! ![]()
a s tou váhou…tak já začínala při malém na výšku 172cm s 57kg.rodila jsem se 70kg. doma jsem hned shodila na 59kg!
ALE!!..za ty 3 roky co jsewm s malým doma a nehýbu se nic jen jsem po večerech papkala tak mi to nepochopitelně naskočilo na 77,5!!
takže sranda no
![]()
Já teda jak se znám-plašan, tak bych se šniněním jela k dr, ono to na začátku je v hodně případech, ale jak se znám!!
![]()
Jinak s tím zvracením jsem slyšela taky ty lízátka, tak to zkus, třeba to zabere, držím moc palečky aby to brzo přešlo.
Holky jedeme na nákup, máma je hrozně nadšená, že bude hlídat spící dítě! Takže mám zase zkaženou náladu, fakt to je ochota že bych z toho ![]()
Ahoj holky, jak jsem už asi včera psala, špiní každá druhá těhotná. Takže to většinou dopadne dobře:-) … ale jakmile začnu špinit já, tak jdu co nejdřív k doktorovi. Snad to nebudu muset řešit…
Příspěvek upraven 27.07.10 v 18:43