Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,tak moje startovaci vaha je 54Kg,ale to sem se vazila u rodicu,protoze ja doma vahu nevedu.Ta vaha jim sla urcite spatne takze takovych 56 Kg.
Jinak ale urcite priberu 15 kg a budu met hodne strii, uz ted je mam hodne,mam k tomu sklony.
Jinak jakou kosmetiku budete pouzivat na strie??
Ahoj holky, já jsem byla moc spokojená s krémem Elasti Q, ale stačí i obyčejná Bonella, tu jsem taky používala. Při 1.těhotenství jsem nabrala 20kg, byla jsem pořklá po sladkým. Většinou jsem od 2 v noci nemohla spát, tak jsem zkontrolovala lednici, popř. si dala nějakou mlsku. Byla jsem jako koule. Po šestinedělí bylo vše dole, ale na bříšku se to podepsalo. Nyní startuju na 58,5kg při výšce 168. Ještě jsem nebyla u Dr., chystám se cca v 8.tt. Teď bych měla být 4tt + 6. Mějte se hezky a odpočívejte.
Danielko tak to jsme o den ![]()
Holky tak jsems e najedla a chce se mě
Fůj teda. Ale nevyhodim to! ![]()
Jdu žehlit, mám tady synovce, tak jsem klukum dala hračky a jdu na to.. Venku se zatahuje tak snad nebude lejt, mám tam prádlo ![]()
Tak už mám vyžehleno, uf! Jsem to vzala rychle.
Dneska budu stěhovat k ségře kočárek, tak se říká, že doma nemá být kočárek dřív jak miminko-já jsem na tohle hrozná. A stejně ho nebudu používat. Mám takko, a to je těžký jako prase, samotný kočárek má 20kg takže chci něco lepšího. Docela se mi líbí babypoint V3
startovací váha: ani něco pod 60 Kg - už jsem se dlouho nevážila
sex: 2-3 do týdne, ale večer bejvám šíleně unavená… takže se to bude zhoršovat myslim
holky chtěla jsem se zeptat, zobete nějaké vitamíny, popř. začly jste jíst něco „zdravého“ kvůli těhu?
já teda listovku a rybí tuk v takovejch průhlednejch pilulkách..
Jaňulko já teda nic, hodně jim zeleninu, ovoce, a pilule zatím ne a jakové to co se bere v těhu mamavit, nebo jak tak to taky ne. Třeba pak v zimě ale teď je dost zelenińy, ovoce tak se radši láduju tím ![]()
Jo a ještě to mazání břicha, no já se mazala a stejně houby platný, takže to fakt vzdávám ![]()
jj, zeleninku a ovoce se taky snažim a vyhejbat se takovejm těm umělotinám… ale to neni jen záležitost těhotenství.
s tim mazáním je to fakt, někdo maže jak divej a je mu to houby platný…
Mě to fakt nepomohlo, a kámoška se třeba nemazala vůbec a nemá jednou strii. A já se mazala jako pako a stejně mám břicho jak zebra ![]()
Šemi, ten kočárek je pěknej
já se ještě na kočárky nekoukám, ale těšim se až ho budem vybírat ![]()
Se striema si myslím je to dané popraskalo mi břicho jen u prvího, ale to jsem přibrala 22kg. Pak většinou 11-13kg ale držela jsem se. Mi dr. doporučila ať jím kyselinu listovou jeden den a druhý den vit. pro těhotné protože je fakt že už jsem po třetí do roka těhotná takže tělo dostává zabrat.
Byla jsem v obchodě a koupila jsem si hroznové víno a banány mňam včera mi bylo celý den dost špatně tak to dnes musím dohnat. Jak mám ležet když mi nikdo nezajde na nákup, manžel zvládl včera koupit jen brambory.Ještě že mám auto takže hned zpět. ![]()
Já beru listovku, ale dost zapomínám, takže si ji vezmu spíš tak ob den. Snažím se jíst zeleninu a ovoce, ale jsem fakt prasátko, nejradši mám to nezdravý. Právě proto je to vidět i na tý váze. Já mám při 168cm 67kg
Nedávno jsem hubla, tak jsem to dala na 65kg, ale zase jsem to nabrala. Fakt si prostě to žrádlo nedokážu odpustit
Jinak vitamíny typu mamavit atd rozhodně nemám v úmyslu brát, pokud někdo máte rádi seriál The Big Bang Theory, tak slovy Sheldona Coopera jsou multivitaminy dobrý jen na pořádně drahou moč
Taky jsem už kolikrát četla, že to tělo špatně zpracovává a většinu vyloučí, takže na tom asi něco bude.
A co se strií týče, mazala jsem se jak prdlá, 2-3× denně celý těhu, i v porodce… a strie se mi udělaly až po porodu, jak se to smrsklo zpátky
Takže podruhý asi mazat budu, ale nějak střídměji, nemá to moc cenu. Ale tak aspoň mám ty strie světlý, třeba kamarádka má fakt červenofialový a to teda není nic moc. Mazala jsem olejem Babylove z DM, ostatní byly příšerně drahý a bylo mi líto to do toho dát ![]()
Já mám kočárek na půdě musela jsem ho na zač. prázdnin přivézt od švagrové mají šílené vedro na půdě asi by nepřežil a nemám ho kde dát. Je úplně nový. Ale já to zase beru že to bylo pro jiné miminko né kupované pro tady to. A co se má stát stejně se stane. Měli jsme už úplně celou výbavu nakoupenou spousta věcí je ještě z visačkama. My jsme to byli schopni jen naházet do pytlů a uklidit na půdu nějak jsme je nemohli dát pryč. Nechám to tak a uvidí se.
Ahoj holky, když probíráme hmotnost, tak toho se trochu děsím. Nefunguje mi štítná žláza a než se na to přišlo, tak jsem nabrala asi 15 kg. Teď mám funkci štítné žlázy dorovnanou hormonama, ale 15 kg jsem se už nezbavila. A to jsem nebyla žádná vyhublina ani předtím… Mám sice 181 cm, ale stejně…
Jinak štítnou žlázu Vám bude hlídat automaticky doktor - v těhotenství je její správná důležitá pro vývoj miminka. Ale nebojte, z krve se pozná, jestli funguje správně a případné deficity se dají vyřešit jódem nebo hormony. Ještě, že ty doktory máme:-)