Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Peťka:
já jdu na ten screening 3.9. zrovna když má malý rok
je to myslím na vrozené vady a DS a já jsem za to minulý rok nic neplatila ![]()
tak to buď zpoplatnili a nebo je to v každé nemocnici jiné. U prvního mi tohle doktorka neřekla ale je též fakt že už je stará a ani nemá UTZ a teď jsem změnila doktora a mám chlapa něco přes 30 tak asi proto.
Tak já tady za ten taky u nás nic neplatila… no jinak na něj jdu až toho 30.8. už aby to bylo… nevolnosti už mě asi týden-14 dní nepotkaly, tak doufám, že už to mám také za sebou
Holky, tak jak je možné že já za to budu platit???To jsou vydřiduši!!!!!
A odkud jste??
ahoj, tak poslední menstruace 18.6. termín 25.3. 1. doktor 26.7. a dvojčata. Na kontrolu jdu v pondělí 9.8. uvidíme jestli jsou ok, prý se jedno může vstřebat … tzn teď jsem 6+6.
jo a jsem z Prahy, ale každou volnou chvíli trávíme v Lomnici nad Popelkou
Ahoj holky,
UTZ - tak ten mi dělali u minulého těhu na každé kontrole. Doktorka mi říkala, že pojišťovny proplácí snad jen 3utz, ale že ona, když má tu možnost si nelajsne, že něco přehlídne jen proto, že to někde takhle vymyslel nějaký úředník. Za což jsem pochopitelně šťastná.
A za ten screening v 1. trimestru (dělají ho asi v 11 týdnu) jsem taky platila kolem 800, ale bylo mi řečeno, že je to nadstandard, protože normálně se dělá až v 16, kde je o 50% menší záchyt případných „problémů“. Tak nevím.
Gratuluji ke kontrolám!
Peti - Paskov moc neznám, ale samo vím moc dobře, kde je
Mám tam známého, staršího pána, který byl můj mistr na škole a doteď ho semtam vídám u nás v práci, je to pocitově taková moje rodina
Ty jsi rodák?
Hucka - vítám Tě, tak to už tady máme třetí dvojčátka ![]()
Ahoj holky,tak se opět hlásím,dnes jsem byla na kontrole,termín měla 19.3. dnes to mělo být 7+5.Pan doktor říkal,že mimčo vypadá tak o 5dní menší,asi 7týdnů,1,O1cm.Tak se asi termín bude posouvat.Jinak je mi dost blbě,dopoledne hrůza,zvracím,jídlo nemůžu ani cítit a začala jsem slintat.Do toho se mi furt ozývají záda,takže už se modlím,at je září a bude lépe.Dostala jsem Torecan čípky.Jak jste na tom vy?Strašpytlík
Strašpytlíku to slintání měla kamarádka, ono se to i nějak jmenuje. Chodila celé dny s plínkou u pusy a do té plivala. Když to polykala, zvracela. Tak ať to brzo přejde, musí to být hnus ![]()
Fakt nevím,co je nejhorší,zda záda,zvracení nebo slintání.U první dcerky jsem zvracela skoro 4měsíce,ležela jen na gauči nebo u záchodu.Tak jsem si myslela,že mně třeba bude podruhé lépe.
Chci se zeptat,věříte na povahu a znamení?Já mám doma aktivního Beránka a ted to vypadá na druhého.
Já věřím, všechny znamení v rodině sedí
Zuzanka je rak, zatím to tak taky vypadá atentokrát jsme chtěli berana nebo býka a vypadá to na berana. Ale když bude rybka, nevadí (i když těch moc neznám). Já hlavně nechtěla lva (snad jsem se nikoho nedotkla), ale mám několikanásobnou velmi špatnou zkušenost ![]()
Jo,beránci jsou fajn,jen fakt dost tvrdohlaví a hodně aktivní.Naše Adélka od okamžiku,kdy si sedla,začala skákat.V jídelní židličce se odrážela zádíčkama a jezdila po celé kuchyni,v kočárku se otočila na kolínka a skákala v něm.Až se mě jednou při procházce paní ptala,jestli je ta moje holčička někdy v klidu
Mimochodem,skáče dodnes na gauči,už jí je šest,v září jde do školy,tam snad nebude.Tak jsem si říkala,že bych brala nyní klidnější Rybičku.Hlavně zdraví.
Tak já jsem z Hranic, doktor se mě vždycky ptá, jestli chci na ten screening, že to není povinné, tak nevím, jestli se něco zmněnilo, nechám se teda překvapit ![]()
strašpytlík: mě torecan pomáhal asi dva dny a pak zase nic a jenom jsem blila…teď už je mi líp a torecan si nedávám vůbec, nechodila jsem na velkou…ty čípky byly hnus..
slintání mě budí ze spaní
jak se udělá to studené kolečko, tak mě to probere ![]()
Tak mě dr. UTZ nedělal minulé těh. pokaždé, vždycky jsem se těšila, ale někdy mě jenom vyšetřil, pak jsem si říkala, že jsem ráda, protože je to svým zp. ozáření mimča, ale když ho dělal, byla jsem klidná, viděla jsem, jak roste, že bije
a pár dní jsem měla klid, a pak zase na novo…kdybych mohla, chodila jsem tam každý týden…teď to nějak neprožívám, není tolik času, kdyby mi nebylo zle a nebyla tak hrozně unavená, tak ani nevím, že jsem v tom…malý mi dává zabrat…
Jinak mám doma kozoroha, a ten sedí dokonale, já jsem rak a my dva by jsme spolu vůbec neměli být, ale jsme…toník je panna a je na pannu moc akční, ryba je moje mamka a ta mi sedí, tak kdyby to bylo to malé, byla bych ráda, ale moje nejlepší známá je beran, a s tou si taky rozumím ![]()