Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno ![]()
Dneska po čtvrté ranní jsem Zuzanku naposledy kojila
Už kojím jen v noci, ale ona se pořád budí a já jsem z toho už vyčerpaná, od jejího narození jsem pořádně nespala. Taky už mě při tom bolí prsa, to z toho těhotenství a hlavně chci nabrat trošku sil na to druhé. Takže dnes spím v obýváku a odstavujeme...... Sama se s tím musím srovnat, je to tak krásné
Držte palce, ať to netrvá moc dlouho. Ten noční řev a volání MAMA mi rve žíly ![]()
Seal:
držím palečky, my po pětidenním boji vezmeme konečně v noci flašku s nutrilonem, ale večer a ráno ještě dostane prso, mám moc mlíka, asi hormony z těh. ale už pomalu odstavujeme, možná to beru hůře než malý, ale hlavně, že se napije toho nutrilonu…
taky jsem nespala už hodně dlouho pořádně, každý den v poledne vytuhnu s malým a jak se vzbudím, je mi hrozně…chjo
já jsem sice nekojila tak dlouho jak vy ale malý byl na nutrilonu a jak jsme odnaučovali tak asi týden v noci prořval a jak jsme odnaučili i cumlíka tak spává celé noci ale jsou i vyjímky kdy to prořve a to mu budou dva roky. Třeba dneska jsme si pospali až do půl osmé to se nestalo ani nepamatuju konečně jsem se vyspala a když si jdu s ním lehnout odpoledne tak vstávám a je mi ještě hůř než před tím a jsem totálně ko tak odpo spát už nechodím.
JS díky, je to přesně tak, my to asi berem hůř, než ty děcka. Já jen doufám, že to nejhorší zvládnem přes víkend, pak budu ještě pro jistotu spát ještě týden v obýváku a pak se uvidí no. Mám ale právě problém s tím jejím pitím mlíka, ona od malička mlíko z flašky nechce, byl to boj i s mým odstříkaným, když mi krvácely prsa, natož teď nějaký Nutrilon
Oni by v tomhle věku ještě nějaké mlíko dostávat měli ne? Zkusím to do ní nacpat přes den, v noci chci už rozhodně spát ![]()
Ahoj holky, koukám že s prckama válčíte
přrju pevné nervy a hodně sil ať jsou brzy vaše noci klidné a plné spánku
Seal:
no my jsme měli histerické záchvaty, jenom když viděl flašku, ale některou noc jsem se už zdravě nasr… a šla udělat mlíko, tu flašku jsem si natlačila na prso a prostě se chytl, byla jsem šťastná…ale pořád si říkám, že se nějak rozloučíme, že už to bez kojení nebude ono, já to beru jako dar, že jsem mohla tak dlouho kojit, ale prostě jsem si řekla do roku, jsem vyčerpaná, to druhé těh. mi dává zabrat a malý je moc akční a to ještě nechodí…
ale je na čase, přenechat mlíčko dalšímu mimču
a mamku chvilku nechat vypnout…
taky jsem si říkala, že bych mohla zkusit obývák, protože on se třeba pětkrát za noc postaví v postýlce,dívá se na mě, mě to vzbudí, protože spí hrozně slabě a já ho musím položit, dát mu dudlík, plinku, přikrýt a spí dál…
Ahojky, nemám nejlepší zprávy ![]()
mimi tam je ale jen 4mm, dle doktora 5 týden,
není, kolegyně měla první utz taky 4mm a dr jí řekl že je 6tt+1 a
měla
a jako perličku…tam mám cystu 3×3 cm…, takže je mi k pláči..čekala jsem, že se už trochu uklidním a místo toho nic moc
další UTZ za 14 dní zda
bude či nikoliv
mar01: to mi je líto… doufám, že bude vše ok a za 14 dní tam
bude tlouct jak o život… držím palečky
Díky já myslela, že si dnes již odfouknu a vono ještě neee…
ale i mi přišlo že se dr ani moc nesnažil něco zkoumat…se zamyslím zda chodit tam neb např mi i řekl, že on není za to dělat ty první testy na vady 11 týdnu, že dle něho stačí bohaťě ten 16 týden…tak nevím, uvidíme příště.
taktéž držím pěstičky pro štěstí aby to za těch 14 dní dopadlo dobře
MAR to je mi líto, ale třeba to dopadne všechno dobře, já jsem dr. taky měnila, s tou původní bych neměla nikdy děti a teď mám výborného doktora a všechno jde a navíc, jako chlap je takový citlivější…
moc držíme palečky a dej vědět určitě, jak si dopadla, myslím na vás ![]()
MAR já jsem v prvním těh, taky v 5tém týdnu neměla
a šla jsem pak v sedmém a je z toho toník, pamatuju se, že jsem se těšila na průkazku a on mi řekl něco v tom smyslu, že sice těhotná jsem, ale že mi nemůže nic potvrdit na 100% a já jsem z toho byla špatná…neboj, dobře to dopadne, opatruj se, j.
MAR to je mi líto, že musíš ještě 14dní čekat, ale hlavně nedělej žádné předčasné závěry, bude to v pořádku
Držím pěsti!
Holky díky za podporu, ale jsem z toho vyděšená
chci se zepatat, jukala jsem do nějakého archývu tady, napadlo mě, jak zjistit jestli se mimi vyvýjí nebo odešlo
třeba podle HCG, není to nikde 100% ale někde jsem četla, že pokud by se mimčo nevyvýjelo HCG se zastaví, nebo klesne…tudíž, pokud bych šla příští týden třeba zas na HCG a měla přiměřeně vysoké hodnoty, mohla bych být klidnější???Ten doktor mě dostal
ani se nesnažil moc ho tam najít..ale mám aspoň obrázek ![]()
Mar to bude dobrý, na srdíčko je ještě brzy, já taky byla u doktora 6+1 a srdíčko nebylo, když jsem byla dnes, tak mi řekl, že je miminko mladší a místo toho, abych byla 8+6, jsem 7+2, ale máme srdíčko, tak jsem moc šťastná, že je všechno v pořádku.