Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, přeji hodně úspěchů z ukončením kojení, chce to jen pevnou vůli a vydržet. Držím pěsti.
Ahojky MAR, na srdíčko může být opravdu moc brzo a možná bude mladší než to vypadá.Moc moc držím palečky.Já byla po první prohlídce u doktorky taky hrozně vyděšená. Mimi nebylo vidět a řeka mi jen že to může být mimoděložní těhotenství a ještě že mám šesticentimetrovou cystu na děloze. Byla jsem do další prohlídky jak na trní. Ale z cysty si nic nedělej, udělá se někdy k těhotenství a měla by sama zmizet do dvanáctého nebo čtrnáctého týdne.
MAR tak ti studuju na netu a dočetla jsem se že srdíčko začíná bušit na konci pátého týdne a srdíčko na ultrazvuku jde prokázat až o 1-2 týdny později. Mrkni na baby on line - pátý týden těhotenství.
MAR
taky na tebe pořád myslím a myslím si, že na
je moc brzo a máš nějakého „blbce“ doktora, neboj, dobře to dopadne, j.
Ahojky u mě taky nešlo vidět srdíčko až 8 týden a taky sem měla strach a v pondělí jdu na kontrolu tak se taky bojím ale držím ti palečky!!!Bereš Utrogestan??To mi dr nenapsal ale doktorka ano ..Říkala že je to dobré v těhotenství do prvního trimestru nebo tak něco tak to beru
![]()
Ahojky, brala jsem nějaké vytamínky nározově po kámošce co je o 3 měsíce dál v těhu, ale jím hodně zeleniny a taaak včera jsem si koupila jen listovku tak budu zobat i jí…snad to bude ok. Taky jsem se dočetla, že velikostně je mimi ok, a srdíčko může být vidět i později, hlavně můj dr to moc neřešil…prý příště bude tečka. To jak se cítím mu bylo očividně jedno…nic méně u něj odnosila už dvě děti bývalá švagrovka a řikala, že tady v Praze v nemocnicích moc jiný přístup očekávat nemůžeš/hodně lidí/a ten osobní přístup ke každé prostě chybí.
Ahoj holky.
Ráda bych se k Vám přidala. Také čekám narození miminka v březnu 2011. Moje první těhotenství před rokem skončilo špatně
, zamlklé těhotenství v 8. týdnu a následně revize dělohy. Tak snad to tentokrát dopadne dobře. U lékaře jsem byla 28.7. podle UTZ 6+1, srdíčko ještě nebylo vidět, dostala jsem utrogestan 2× denně na podporu těhotenství (pro jistotu, po tom, jak to dopadlo minule) a taky kyselinu listovou, kterou beru obden a střídám s femibionem 800.
Na příští kontrolu jdu teď v pondělí 9.8. a už se nemůžu dočkat. Teď už by mělo být srdíčko krásně vidět, tak doufejme, že bude vše v pořádku.
Ahoj, termín máme 1.3.2011. Teď jsem na konci 9 tt. Příští týden jdu na kontrolu, snad bude vše OK. Beru utrogestan na udržení. Pořád je mi špatně, zvracím jen občas. Všem Vám gratuluji k otěhotnění
.
Ahoj novým maminkám ![]()
Tak odstavení zatím probíhá vcelku hladce, normálně čumím
První noc jenom pofňukávala, nemohla bez toho prsa pořádně zabrat a dnes už se probudila jen 2× na vodu a 2× na pohlazení. POPRVÉ jsem spala celou noc!
Sice lehce a mizerně, ale spala. Taky se to holt budu muset zase naučit ![]()
Na KO jdu v úterý tak jsem zvědavá, snad už si odnesu i nějaký ten obrázek ![]()
Pěkný zbytek víkendu..
Seal: a co děláš s prsama? já bych už nekojila, ale ten tlak a to štípání nevydržím a aspoň ráno mu to prso musím dát, jinak v noci vařím o půl 4 nutrilon, a tím končíme, jinak se budí, ale jak ho položím, spí dál…
já jdu na kontrolu v pátek a fotku z UTZ si vyprosím a škoda, že mi neřeknou už co to bude ![]()
Ahojky vítám nové těhulky ![]()
Koukám, že všichni jdete na kontroly ještě před 12tt… a já až na 12+2tt… což je až 30.8… to je pro mě šíleně dlouhá doba než budu vědět, že je vše OK… jak vám zavidím