Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, už některá zvracíte? Mně je pořád blbě, ale jen žaludek na vodě. Čekám kdy to půjde ven a ono pořád nic. Snad by se mi i ulevilo..
Ahoj, je mi 30.-) mám 13měsíčního syna a podle testu a poslední menstruace jsem v 5tt. k dr. jdu příští týden:-)
@ellen11 já kromě bolení v podbřišku necítím vůbec nic. Ani prsa mě nebolí. Jen ta únava
Včera jsem zase vytuhla před desátou a to jsem půl hodiny spala po příchodu z práce
@Káťa.21 Jj mam dvouleteho syna, bude mit tri roky v cervnu a mimco se narodi uz v breznu.Mam smlouvu na dobu neurčitou, tak ze mam nárok na peněžitou pomoc v materstvi. o tu si zazadam v praci a k tomu dni kdy zacnu pobirat PPM se mi stopne rodicovsky příspěvek na první dite. Takze si musim zkratit tu dobu z tri let na prvního syna o tri mesice… Opravte me, jestli se pletu:-) Diky
Priznaky jak pisete vy: obrovska prsa, hrozne mne v nich pne a bolest bricha a zaludek na vode. Nezvracím. U prvního tehu jsem nezvracela ani jednou…
Jinak na strie doporučuju Biodermu z lekarny.
Vlastne houby, PPm se pobira pul roku, ze?? Takze ted jsem z toho jelen:-)
@Káťa.21 no az budu mit průkazku, tak zajdu na ceskou spravvu soc, zabezpeceni a poptam se
![]()
@Dreezy Já taky čekám první mimi
Snažili jsme se cca rok a půl, už jsme byli i objednaní do CARu
@Káťa.21 Jojo, až se maličky narodí, tak až pak i s rodným listem. Je na to nějaká lhůta, ale jaká přesně ti teď z hlavy neřeknu. Vím, že to naše ekonomka co s ní sedím v kanceláři řešila občas a vysvětlovala
No jinak já včera měla radost, že mi nic není a asi jsem to zakřikla, večer už jsem se nemohla přiblížit ke kuchyni a ráno už jsem objímala záchodovou mísu. A ráno v práci se všichni divili, proč jsem tak zelená. Zatím jim úspěšně tvrdím, že jsem asi snědla něco špatného.
Holky a chystáte se některá z vás letos v létě na dovču? MY jsme vůbec nečekali, že po tak dlouhém snažení by to mohlo najednou vyjít samo a máme zaplacenou dovolenou u moře na začátek září. To bych měla být cca 15,16tt.
@Elena87 to uz budes ve druhem trimestru, to bych klidne jela… No my jsme se vratili z Chorvatska a v den prijezdu z dovo // ![]()
@Petta29 To jste si to pěkně načasovali
No já doufám, že bude všechno ok a budeme moct jet, byla by to poslední dovolená bez dětí
A snad už mi taky nebude špatně.
Protože už dneska jsem v práci úplně nepoužitelná. Pouštím na sebe čerstvý vzduch z okna a vůbec mi to nemyslí
A už teď se děsím pauzy, až si kolegyně vybalí oběd ![]()
@Elena87 my jsme už na dovolené byli a ještě se chystáme v září. Ale jenom do Luhačovic. Máme tam zaplacený lázeňský pobyt, tak jsem zvědavá, co jako těhu budu moct
Ale ot už bych měla být v 16tt ![]()
Moře určitě nevadí, jen to chce omezit pobyt na sluníčku a zjistit, jak to je s letadlem, jestli tě tam pustí i bez papíru od doktora
@Elena87 to mi prave pripada, ze nacasovani nic moc, pac jsem vůbec netusila ze jsem tehotna a dopravali jsme si dobrého vinecka atd…proste dovolena, takze mam poněkud spatne svedomi ![]()
@Petta29 mno, tak ty jsi otěhotněla přirozeně, takže jsi to nevěděla od začátku. V tom máme my umělky trochu výhodu, i když to nikomu nepřeju. Já si občas dopřeju skleničku pivka, myslím, že když se to nepřehání (2× za týden), tak to může i prospět.
Nevíte holky, jak je to s kafem? Dneska jsem zkusila ráno bez něj a nenastartovala jsem, takže jsem si teď dala slabý s mlíkem a cítím se líp. Asi si dneska nechám i změřit tlak