Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@zrcadlo tak jsem hledala a našla jsem jako první toto:
http://prozeny.blesk.cz/…e-hybat.html
ale nějak se mi to nezdá tak jdu hledat dál ![]()
@Edit1 nejdřív si ale zjisti, jestli nemáš rozestup břišních svalů. To by sis třeba s tou výzvou nepomohla.
@Edit1 Ta výzva jena google v obrázkách s modrým nadpisem, když zadáš třicetidenní výzva, vyjede to, dělají se přímé a šikmé sedlehy a prkno. A rozestup zjistíš tak, že si lehneš, zatneš břicho a zkusíš nad a pod pupíkem nahmatat rýhu mezi svaly. Když ti tam zajede max jeden prst, je to v pohodě, pokud je mezera větší, konzultuj s odborníky.
@Edit1 zjistí ti to fyzioterapeut nebo můžeš sama, když si lehnes na záda, pokrcis nohy a začneš se zvedat od hrudníku nahoru. Pokud máš mezi přímými. brisnimi svaly mezeru, máš diastazu.Ja ji mela po porodu téměř na 5 prstů, teď ji mám díky cviceni pilates pod dohledem na necelé dva prsty. Nesmi se cvičit přímé břišní svaly, zapomenout na plankové pozice. Pokud si nedáš pozor, rozestup ti zůstane ![]()
Já měla u druhého rozestupy svalů, doporučuji navštívit fyzioterapeuta… sklapovačkami by sis ještě pohnojila. Teď čekám třetí a po 6 týdnech hned kráčím k fyzio.
TAk holky bříško prozkoumáno
rozestup na max. ca jeden a půl prstu, tak snad v pohodě, ne?
Jooo, k Ivě F. poslat všechny ženský, co chtějí (zhubnout) blbnout s Jillian!
Měla bych taky za sebe podotknout, že po třetím porodu jsem se na tuhle paní podívala už jen na obrázku
. Postavu mám celkově mnohem lepší a diastázu jsem stáhla díky správnému držení těla a rychlé chůzi s kočárkem, přesně jak píše Iva v mnohých článcích, o tolik, co předtím ne. Bohužel částečně je zafixovaná předchozím nesprávným cvičením po prvních dvou porodech. Takže holky, hledejte jednoduchost
.
Ahoj, jmenuji se Nikol a bydlím v Praze. Cvičení se věnuji mnoho let. Vím, že maminky nemají tolik času na chození do fitness center a běhání kvůli miminku, které se musí stále hlídat
, proto nabízím návštěvu v dopoledních hodinách domů, kde bych ukázala jak správně cvičit doma, aby cvičení bylo opravdu efektivní a aby se kvůli nesprávnému cvičení naopak nepřitížilo. Jinak také nabízím i pomoc s vytvořením jídelníčku na míru, bez správného stravování je bohužel cvičení k ničemu, to už je ale o domluvě
. Pokud by tady nějaká maminka měla zájem, prosím pište na **** budu se těšit
PS: Ve dvou se to lépe táhne ![]()
3.5.2016 - edit admin: kontaktní údaje
Holky, důležité je hlavně cvičit už před těhotenstvím a v těhotenství. Po porodu prvních pár měsíců určitě necvičit zátěž přímo na břicho, opravdu raději komplexní pohyb a postupně přidávat cvičení typu power joga, kalanetika, není tak zátěžové, hlavně pro ty, které mají nějakou nadváhu. Různé ty výzvy, když to vidím, tak je to tak na odrovnání páteře, kyčlí, kolen, zvlášť pro netrénované.
@Edit1 dík @Fally123 profilovka ![]()
Já si také myslím, že ty výzvy jsou možná jako doplnění v součásti nějakého tréninku, ale jen tak z gauče vstát a začít s výzvou jako že za měsíc budu mít krásné břicho, to je blbost. Je třeba tělo celkově zpevnit a cvičení pouze jedné části těla akorát oddělá to ostatní.
@Tiger-lily už to vidím, byla jsem na mobilu a tam byla profilovka jen po krk, pěkné
@gab1976 píše:
Zdravím, je tu některá z maminek, které se břicho po dvou dětech navrátilo do původního stavu? I přes enormní objem? Měla jsem břicho 130 cm a po posledním porodu rok a půl a pořád to není ono. Co Vám na to pomohlo, jak břicho zpevnit.
Mám spíše povolený spodek břicha.
mám břicho lepší, jak před těhotenstvím - i proto, že jsem předtím vážila o 10 kg víc
v těhoteství jsem byla jak balon ![]()
@Tiger-lily @Fally123 Tak mě by třeba ani nenapadlo, že ženská, která se nehýbe a má silnou nadváhu, skočí do nějaké „výzvy“. Já to pochopila tak, že ženská se hýbe dost, nadváhu nemá, jen to břicho nějak pořád ne a ne zabrat. Na vytvarování břicha mi přijde cvičit 2× týdně (jak byl mířen ten dotaz) málo, proto jsem doporučila výzvu. Mně osobně pomohla dost, záda jsem zvedala jen do zabrání (ne až ke kolenům) a prkno je podle mě super cvik, a třeba při běhu jsem už po cca deseti dnech cítila, že mám prostředek těla mnohem zpevněnější, a i manžel si všimnul. Ale tu výzvu s dřepy moje kolena nikdy nedaj.