Hledám ztracenou fyzičku po porodu, přidá se někdo?

14075
2.5.16 13:39

Hledám ztracenou fyzičku po porodu, přidá se někdo?

Zdravím :mavam: Jsem 24 dnů od porodu a začínám pomalu cvičit. Před těhotenstvím sem sportovala hodně, běhala sem, chodila do fitka, někdy na TRX a nebo trampolínky. V těhotenství jsem takové sporty nedávala a chodila jsem alespoň na tůry, ale teď po porodu jako kdybych nedělala nic :roll: V sobotu sem byla na joze a co nejdříve bych ráda vyběhla.. Budu ráda když se někdo přidá a budeme se podporovat :mrgreen: Potřebuji taky hodně shodit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2559
2.5.16 13:51

@Kytičkaaa Ahoj, tak já mám chlapečka nar. 4.4. a fyzička na nule, celé těhotenství rizikové - tudíž žádný pohyb, loni před těhu jsem běhala dle Škorpila a dávala jsem asi tak 5 km za 50min. Nic moc, ale cítila jsem se dobře, obden, teď si to ale zatím nemohu dovolit, potřebuji shodit min. 10 kilo do září, nevím jak na to, teď se také nehýbu, jelikož kojím někdy po hodině a pak jsem ráda, že jsem ráda, ale chci začít po 6tinedělí aleposň rychlou chůzí pro starší do školy cca hodinku a půl, no a samozřejmě omezit to moje sladký, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
2.5.16 13:57

@ALEAS Ahoj, je tak to máš narozeného syna pomalu jako já :) Můj se narodil 8.4… Já sem před těhu běhávala kolem 10 km, ale běhala jsem už cca 2 roky, takže by to taky mohlo být lepší :) Kojíš fakt po hodině? Ty jo, to fakt nemůže nikam. Já kojím, ale bohužel mám málo mléka, takže hodně dáváme UM, bohužel už tak týden mám toho mléka míň a míň a to dodržuji vše jak mám :( Já bych ráda vyběhla co nejdříve, ale vím, že to bude nejdříve indiánský běh + chůze než se znovu do toho dostanu.. Já nabrala v těhu +27kg a teď mám dole +-10kg, ale už je to asi 14 dní a vůbec to nejde dolu :( Myslím si, že je na vině to kojení… Chtěla bych co nejdříve shodit aspoň ty nabraná kila, ale budu ráda za každé kilo a taky nevím jak na to… Bohužel se bojím, aby to nešlo dolu až po kojení :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.5.16 14:02

@Kytičkaaa takovou chvilku po porodu nečekej zázraky.. já začala cvičit po 6ti nedělí, běhat v cca 4 m dítěte i s kočárkem.. mám o 10 kg míň, jak před těhotenstvím, ale nehrotila jsem to, pomalu, postupně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
2.5.16 14:05

@martina.se Mě spíš ten sport chybí, hrozně sem se na to těšila až budu zase moct začít, takže začínám.. S tím během to nebudu přehánět, protože stejně mám fyzičku na bodu mrazu, takže to spíš bude chůze + popobíhání než se do toho zase dostanu a nechci přestat kojit aspoň to málo co mám, takže i kvůli tomu se budu snažit šetřit, ale něco už dělat musím. Každopádně ty kila mě štvou, protože se mi to seklo a nemám co na sebe a vadí mi jak vypadám, takže to je další důvod, ale ten sport mi hlavně chybí… Asi sem čekala víc no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
2.5.16 14:07

Ahoj, netvoří se při běhu a v mléce kyselina mléčná? pak to dítěti prý nechutná při kojení se doporučuje spíš pomalejší cvičení, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.16 14:09

Ahoj, odkud jsi? já Ostrava :D po porodu 5měsíců a teď v sobotu mě manžel přihlásil na závody-adrenalinový, 6km s překážkami :D běhat jsem byla asi 4× jinak nic moc extra nedělám..ale za těch 5měs. ačkoli bez činnosti jsem kilo pod předtěhu váhou:) chybí mi kilčo a na váze uvidím po x letech 5ku na začátku :D tak nebojte, ono to dolů jde-já jsem teda akčnější-pracuju i na rodičovské, malý už teď leze a zvedá se kolem nábytku..takže se proženu i bez fitka..ale pokud jste někdo z Ovy, klidně ráda zajdu, bylo by fajn mít pravidelnou činnost-třeba každý týden :)) PS-pravda, sladké jsem omezila, mlsám ovoce, oříšky nebo si kupuju dia sušenky slazené sladidly :) jinak ale nijak extra si jídlo nehlídám-třeba včera byla pizza.. ani nijak extra pravidelně nejím, strašně moc piju, mám pořád žízeň-asi jak kojím, tak ze mě syn vysává všechny tekutiny :D tak jen pro povzbuzení, že to dolů jde i bez nějaké extra dřiny-jasně že ne asi u každého, já v těhu přibrala tuším 13kg..je asi rozdíl, když má někdo +25kg nebo tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
2.5.16 14:09

24 dnů po porodu? Já bych si dávala bacha… já zhubla jen kojením, tak to nech tak, není kam spěchat, chápu, že ti to chybí, ale fakt bych to nehrotila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.16 14:10

@Mer11 můj malý si teda po běhu nijak nestěžoval.. mamka mi zase říkala, že přijdu o mlíko tím natřásáním při běhu a taky nic..ono to bude všechno asi dost individuální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.5.16 14:12

@Kytičkaaa :hug: neboj, se to zlepší.. já půlku těhotenství proležela, jsem pak myslela, že nevylezu asi schody do 4.p :mrgreen: vzala jsem kočár, nejdřív rychlejší chůze, pak sem tam popoběhnout, nakonec běh.. dokud byl svišť malej, tak to bylo super, hodinu spal, já běhala, co je větší, tak už nevydrží :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
2.5.16 14:35

@Mer11 Já četla, že běhání nevadí :nevim: Teda pokud bych neběhala maraton, což nehrozí :mrgreen:

@dortiky.ostrava Já bydlím kousek od Prahy západ, to jsi daleko bohužel :/ Je tak to máš super, kdyby to takhle šlo u každého no :))) Můžeme se podporovat když spolu nemůžeme chodit běhat :) Na sladké sem teď měla docela chuť no, ale to je podle mě tím kojením, takže vysadím sladké a doufám, že to půjde… Nevím proč se mi, ale ta váha takhle sekla :(

@Halibar Já právě chtěla počkat to šestinedělí a spoustu lidí mi řeklo, že nemusím čekat, že už můžu pomalu začít :nevim: Tak sem v sobotu šla na tu jogu a cítila sem se strašně dobře, tak sem si říkala, že bych pomalu chtěla začít sportovat no..

@martina.se Děkuji moc :hug: Ty si běhala s kočárkem viď? Já bych asi ze začátku šoupla dítě příteli, protože stejně nebudu moct začít běhat několikrát do týdne, zatím bych běh zařadila raději 1 nebo 2× a to by pohlídal přítel.. Ono to stejně teď se mnou bude na chvíli :))) Pro mě byl vždycky běh nejtěžší sport a fakt sem začínala tak, že už sem asi dva roky cvičila několikrát v týdnu, ale neuběhla sem ani 3km, takže pro mě byl běh vydřený a teď budu zase začínat od začátku :roll: Strašně mi běhání chybí, člověk se pak cítí strašně dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
2.5.16 14:35

@martina.se Já ještě den před porodem šla několik km se psem, ale po tom porodu jako kdybych nikdy nic nedělala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
2.5.16 14:41

@Kytičkaaa
Jsem mesic od porodu a kdyby zalezelo na mne, tak se citim tak dobre, ze uz po tydnu jsem cvicila. Ale chci dodrzet sestinedeli.

Na beh to nevidim, strasne me boli prsa i jen pri popobehnuti.

Jsem taky z Prahy západ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.5.16 14:42
@Kytičkaaa píše:
@martina.se Já ještě den před porodem šla několik km se psem, ale po tom porodu jako kdybych nikdy nic nedělala :)
:mrgreen: to je fakt normální, navíc jsi chvilku po porodu.. neboj, ono to půjde.. já běhala s kočárem, protože chlap téměř nebyl doma, takže spoléhat na hlídání, nedělám nic :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
2.5.16 15:13

Tak já jsem taky měsíc od porodu ještě sekcí, takže taky na to půjdu pomalu, co udělat můžu a miminko to neohrozí, tak zdravě jíst, hodně pít a hodinka až hodinka a půl rychlejší chůze s kočárkem. No uvidíme jak to půjde, chci začít za 14 dní tedy po šestinedělí, teď jak furt kojím, tak se dopuju sladkostí občas, jsme zoufalá a bez čokínka denně by neměl život smysl :-))
Na běh bych to chtěla vidět od toho září, to už snad nebudu tak často kojit a bude nějaký režim, zase najedu od Škorpila na ten jeho roční plán (na konci je maraton :-))) cha cha cha), ale což musíme mít cíl. Za odměnu si chci po každých 5ti kilech dávat masáž, abych měla motivaci, protože masáž miluju. No a taky si chci trochu protáhnout tělo, tak uvazuji o joze, nebo pilates, ale vše záleží na hlídání, že jo, bez toho se nehnu. No a postupně začnu se škráslovacími procesy, jako vlasy, kosmetička a tak… No než půjdu do práce, tak chci být zcela jiný člověk. NO uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková