Brigáda, dohoda o provedení prace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Anonymní já taky znám hromadu takto lidi.. Jsouna Up, naskytne se jim třeba o víkendu třeba vypomáhat v obchodě, tak prostě jdou… a jsou teda na sociálce, tak se to sleduje přísněj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chápu to že mi reknete rizika, ale nechápu proc to podate tak jako bych vam tu podporu brala z vlastní kapsy.. Mam to jako řešení na 3 mesice.. Prosim vás, nerikejte že neznate nekoho kdo to takhle zkusil… Švagrová takhle fungovala 2 roky.. Na to já bych např. neměla.. A taky ji neshazuji..
Vždyť to je naše kapsa. Jde to z našich daní. Děláš tu, jakoby by to bylo kvůli tomu pojištění, které by z titulu péče o děti ale nadále hradil stát, a přitom chceš souběžne vydělávat a brát podporu, na kterou nemáš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas píše:
Anonymní já taky znám hromadu takto lidi.. Jsouna Up, naskytne se jim třeba o víkendu třeba vypomáhat v obchodě, tak prostě jdou…
Určitě… Také znám.. A nemyslím si o nich kdoví co… Každý strůjce sveho štěstí… Já se do práce rozhodně chystám… Jen se mi do toho naskytla tahle prilezistost, domácí práce… Na tri měsíce supr… No… A od noveho roku, když bych nastoupila do staleho a pokud by slo na částečný uvazek, tuhle praci si ponecham jako víkendový privydelek, s tím že už tu DPP podepíši na sebe..
- Citovat
- Upravit
@selia píše:
Vždyť to je naše kapsa. Jde to z našich daní. Děláš tu, jakoby by to bylo kvůli tomu pojištění, které by z titulu péče o děti ale nadále hradil stát, a přitom chceš souběžne vydělávat a brát podporu, na kterou nemáš nárok.
Ano chci… To nepopírám…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano chci… To nepopírám…
Tak se nepohoršuj nad tím, že je ti to vyčítáno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@selia píše:
Tak se nepohoršuj nad tím, že je ti to vyčítáno.
Já se nepohorsuju… Hodne nad tim premyslim, a určitě hodně zvazuji co se mi tu napíše… Jen já bych treba nemohla nekomu koho neznam napsat - super, hlavně ze bude podpora..Ale asi každý je nějaký a ke kritice bych se měla stavět jinak… Priznavam, dělám podfuk… A můžu říct že cim vic se v tom babram, tim vic si pripadam divne
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Určitě… Také znám.. A nemyslím si o nich kdoví co… Každý strůjce sveho štěstí…
Případně průseru.
@Anonymní píše:
Já se do práce rozhodně chystám… Jen se mi do toho naskytla tahle prilezistost, domácí práce… Na tri měsíce supr… No…Tak se na ty tři měsíce můžeš odhlásit z ÚP a být na péči o dítě.
Lepší, než hazardovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Celeana píše:
Ad eumedon:Jak se to vezme, uzavřením DPČ/ prac. smlouvy se přeruší vyplácení podpory a po skončení se doplatí její zbytek. Takže kdykoli během evidence, ne až po vyčerpání podpory.
Aha, dík! Tak v tom článku to bylo nepřesně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nakonec brigáda dopadla tak, že to napiseme na důchodce a já figurovat nikde jakoby nebudu… UP zustane…
A ten důchodce o tom ví a souhlasí s tím? Smlouvu podepíše on, nebo ty zfalšuješ jeho podpis? Peníze budou posílat tobě na účet, nebo tomu důchodci a on ti je dá? Nebo jemu na ruku, on podepíše přijetí a dá je tobě na ruku? Nebo zfalšuješ jeho podpis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chápu to že mi reknete rizika, ale nechápu proc to podate tak jako bych vam tu podporu brala z vlastní kapsy.. Mam to jako řešení na 3 mesice.. Prosim vás, nerikejte že neznate nekoho kdo to takhle zkusil… Švagrová takhle fungovala 2 roky.. Na to já bych např. neměla.. A taky ji neshazuji..
A z čí kapsy si myslíš, že to jde?
Právě z daní těch, co pracují.
A ti, co pracují načerno při evidenci na ÚP, okrádají několikrát - neodvádějí daně, neoprávněně je za ně hrazeno zdrav. pojištění a nezákonně dostávají podporu.
Ale na druhou stranu - pokud to takto někdo řeší z nouze krátkodobě, dá se to i pochopit…
ale bohužel je spoustu vyčuránků, kteří takto parazitují na státu a štědrém sociálním systém x let. Ti mi opravdu vadí.
Takže pokud to je na 3 měsíce s tím, že pak nastoupíš do legálního zaměstnání… nefandím tomu, ale cítím rozdíl a dokážu to pochopit.
Ale opravdu bacha, ať na to nepřijde kontrola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
A ten důchodce o tom ví a souhlasí s tím? Smlouvu podepíše on, nebo ty zfalšuješ jeho podpis? Peníze budou posílat tobě na účet, nebo tomu důchodci a on ti je dá? Nebo jemu na ruku, on podepíše přijetí a dá je tobě na ruku? Nebo zfalšuješ jeho podpis?
Samozřejmě že to bude vědět, no tohle už by snad bylo pres čáru… Jinak ještě to můžu napsat i na mmanžela co pracuje… Takže se možná rpzhodneme napsat smlouvu na nej…
- Citovat
- Upravit
@renduli píše:
A z čí kapsy si myslíš, že to jde?Právě z daní těch, co pracují.
A ti, co pracují načerno při evidenci na ÚP, okrádají několikrát - neodvádějí daně, neoprávněně je za ně hrazeno zdrav. pojištění a nezákonně dostávají podporu.Ale na druhou stranu - pokud to takto někdo řeší z nouze krátkodobě, dá se to i pochopit…ale bohužel je spoustu vyčuránků, kteří takto parazitují na státu a štědrém sociálním systém x let. Ti mi opravdu vadí.
Takže pokud to je na 3 měsíce s tím, že pak nastoupíš do legálního zaměstnání… nefandím tomu, ale cítím rozdíl a dokážu to pochopit.
Ale opravdu bacha, ať na to nepřijde kontrola.
Tohle vím, když ono by byla i skoda tohle pouštět, protože majitel mi i nsvrhl, že v budoucnu bude otevřena i další chráněna dilna, jelikoz jim vychazim nejlip se vzdelanim, mohla bych zkusit i mistrovou… A opravdu se prizivovat na statu nehodlam… Jsem prekvapena, jak mnou tady každý pohrdá… Ale myslím si že co dělají ti nahoře tohle je proti tomu úplný prdlajs.. Já nevím, ale spousta lidí kolem mně by tohle udelala stejně… A tak stejně, dostala jsem se nekam kam jsem ani nechtela touhle diskusí… Neptala jsem se na morální hledisko tehle situace, ale na to jak vubec DPP funguje…
- Citovat
- Upravit
No takhle: On je to sice podvod, který může mít pro zakladatelku nepříjemné až likvidační účinky, na to bych upozornil, sám bych to řešil tak, že bych se na tu dobu z ÚP odregistroval (požádal o ukončení vedení v evidenci) a pak bych se třeba zas zaregistroval.
Ale na druhou stranu - radši nemoralizuju, protože je otázka, zda to pravidlo, že uchazeč nesmí být zaměstnán na DPP, není spíše kontraproduktivní a je dobře formulováno. Zvlášť v případě těch uchazečů, kteří mají ztíženou pozici na trhu práce. Takhle by si mohli aspoň ozkoušet, na co stačí a pak se třeba snadněji uchytit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tohle vím, když ono by byla i skoda tohle pouštět, protože majitel mi i nsvrhl, že v budoucnu bude otevřena i další chráněna dilna, jelikoz jim vychazim nejlip se vzdelanim, mohla bych zkusit i mistrovou… A opravdu se prizivovat na statu nehodlam… Jsem prekvapena, jak mnou tady každý pohrdá… Ale myslím siže co dělají ti nahoře tohle je proti tomu úplný prdlajs.. Já nevím, ale spousta lidí kolem mně by tohle udelala stejně… A tak stejně, dostala jsem se nekam kam jsem ani nechtela touhle diskusí… Neptala jsem se na morální hledisko tehle situace, ale na to jak vubec DPP funguje…
Za prvé ti nikdo neradí, abys to pouštěla, ale abys nebrala nelegální podporu. Sice souhalsím s @eumedon , že to pravidlo není dobře vymyšlené, ale vzhledem k tomu, že by za tebe z titulu péče o dítě ZP stejně platil stát, tak zrovna Tebe se jeho negativa netýkaji.
A zad ruhé, ti nahoře jsou odrazem naším, ne naopak. Co to je za argument, že nevadí, že já kradu trochu, když jiní kradou hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit