Brigáda při rodičáku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
3.7.19 19:39
@Michaela02993 píše:
@Andreejka89 i kdyby jsi měla HPP a nejen brigádu tak pokud je dítě ve školce celodenně, tak ti nikdo rp nevezme :)

jen školka se hlídá do dvou let, tam je to omezené hodinami na pobyt týdně. Jinak v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
3.7.19 19:43

@Veru1987 jo pardon, já to popletla :) teď jsem si vzpomněla že syn měl necelé 2 roky a já chodila na brigádu :) :) takže se omlouvám že jsem to popletla a možná popletla i tazatelku :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
3.7.19 19:45
@Michaela02993 píše:
@Veru1987 jo pardon, já to popletla :) teď jsem si vzpomněla že syn měl necelé 2 roky a já chodila na brigádu :) :) takže se omlouvám že jsem to popletla a možná popletla i tazatelku :) :) :)

Může mít i HPP, já měla od roku dcery. Ale nechodila do školky, byla doma s tatínkem. Ale rodičák jsem brala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
3.7.19 19:50

@Veru1987 proto jsem psala že HPP mít může :) jen jsem do toho zamotala tu školku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
3.7.19 20:04

@Andreejka89 ano můžeš si přivydělat kolik chceš, jak brigádně, tak i na HPP. Jen pokud je dítě ve školce ( jeslích ) a nemá ještě 2 roky, tak tam se hlídá počet hodin, které tam může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.19 20:05

Děkuju moc všem za radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
3.7.19 20:48
@Kari-nka píše:
@Andreejka89 ano můžeš si přivydělat kolik chceš, jak brigádně, tak i na HPP. Jen pokud je dítě ve školce ( jeslích ) a nemá ještě 2 roky, tak tam se hlídá počet hodin, které tam může být.

Aby to někoho nespletlo, tak ale je tam částka nad kterou se příjmy nesmí dostat. Myslím, že je to 60tis za rok - pokud si vydělá víc, stát přestává platit sociální a zdravotní pojištění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
3.7.19 20:53
@krukynka píše:
Aby to někoho nespletlo, tak ale je tam částka nad kterou se příjmy nesmí dostat. Myslím, že je to 60tis za rok - pokud si vydělá z víc, stát přestává platit sociální a zdravotní pojištění

tohle slyším teda prvně. Já vydělávala na DPP určitě více než 60tis ročně než jsem nastoupila na HPP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 21:11
@krukynka píše:
Aby to někoho nespletlo, tak ale je tam částka nad kterou se příjmy nesmí dostat. Myslím, že je to 60tis za rok - pokud si vydělá víc, stát přestává platit sociální a zdravotní pojištění

To už dávno není si myslím. Jen pokud si vyděláš víc, tak manžel nemůže uplatnit slevu na manželku. Jinak stát za příjemce RP sociální neplatí vůbec. Platí jen zdravotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
3.7.19 21:13
@Andreejka89 píše:
Dobry vecer, chtela jsem se zeptat jestli si muzu najit brigadu kdyz pobiram rodicovsky prispevek? Jestli bych o nej neprisla. Dekuji za odpoved

V pohodě můžeš, já jsem byla na HPP v práci na částečný úvazek a měla jsem k tomu rodičák. Dceru mi hlídala babička, protože byla ještě malá na školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
3.7.19 21:14
@P4ja píše:
To už dávno není si myslím. Jen pokud si vyděláš víc, tak manžel nemůže uplatnit slevu na manželku. Jinak stát za příjemce RP sociální neplatí vůbec. Platí jen zdravotní.

Fakt? Tak mě účetní tvrdila, že to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 21:19
@krukynka píše:
Fakt? Tak mě účetní tvrdila, že to tak je.

Co konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
3.7.19 21:19
@P4ja píše:

Přesně tak. Pouze se nesmí odečíst manželka z daní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.1.20 11:54

Ahojte maminky prosím když jdu na brigádu při rodičáku musím mít nějaký papír? Musím ho někam evidovat nebo nemusím mít nic? Děkuji za odpovědi a rady.. A můžu si vydělat kolik chci nebo je to nějak omezené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
12.1.20 11:59

@Janula559 není to ničím omezeno, nic nemusíš hlásit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie