Brigáda uklízení bytů - jak s ním začít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Podle me se za dvě hodiny nedá stihnout uklidit kvalitně… máme tedy patrový dům, ale paní mi chodí 1× za týden na cely den- prevlect periny, komplet vše vylestit. Jsem na úklid hodně náročná, tahle paní je asi 6-ta, ta mi teprve vyhovuje. A to nejsme bordelari - denně normálně uklizim ještě sama. Ale jak říkám, jsem na úklid hodně náročná…
Mohu se zeptat, odkud jste? Taky marné sháním paní, se kterou bych byla spokojena..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@7.straka nebrat to do hloubky? Ja myslím, ze to se od ni práce očekává. Jako kdybych třeba otevřela suplik, kde mám dozy s moukama a nebyl vytreny, tak paní už příště nepřijde. Proste očekávám kompletní hloubkovy úklid. Kuchyň, koupelna - tam člověk stráví dvě hodiny i při “běžném” úklidu…jen než vyklidi lednici a umyje všechny poličky v lednici… úklid zabere čas a i 3 hodiny me přijdou malo
To máš blbý no. Já mám doma čisto, ale mýt okna každé dva týdny, to fakt ne. Standardní úklid bytu 3+1 zabere hodinu, fakt nechápu, co každý týden drbeš dvě hodiny v koupelně…no ale každý máme nějaký koníček. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@pikola to je pravda, ja řekla komplet vše uklízet…
Nicméně pánové ji chtějí na 3 hodiny, ona si to hned napoprvé zkrátí. Pokud to není domluvené, ke me by víckrát nepřišla. Jednou jedna holcina “zdrhla” taky dřív, ani nepipla a po me chtěla zaplatit vše, blby bylo, ze jsem přišla domu dřív - nikdo nikde. Víckrát už nepřišla, ani omluva na me nezabrala, už bych ji nevěřila.
Takže hlavně aby řekla pánům, ze nemůže dodržet domluveny čas
prosimtě já jim psala, že musim kvůli dítěti odejít dřív, ne v , ale v a v poho, to není téma diskuze, jde o to, že potřebuji stihnout za hodky to, ma co jsme měla mít hodky , tak jsme chtěla jen tipy jak si tu práci nekomplikovat..jinak pánové chtějí jen poklidit viditělný bordel a umýt nádobí, ustlat, umýt koupelnu a vytřít a vysát, běžný uklid, skřínky nikomu přerovnávat nebudu, okna taky ne, převlíkat peřiny taky ne..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
prosimtě já jim psala, že musim kvůli dítěti odejít dřív, ne v , ale v a v poho, to není téma diskuze, jde o to, že potřebuji stihnout za hodky to, ma co jsme měla mít hodky , tak jsme chtěla jen tipy jak si tu práci nekomplikovat..jinak pánové chtějí jen poklidit viditělný bordel a umýt nádobí, ustlat, umýt koupelnu a vytřít a vysát, běžný uklid, skřínky nikomu přerovnávat nebudu, okna taky ne, převlíkat peřiny taky ne..
pardon, vypnutý num lock
- Citovat
- Upravit
Chlapi bordeláři to nepotřebují mít tip top, jen aby tam neměli od pohledu bordel, to za dvě hoďky sfoukneš, ale bude to fuška.
- Citovat
- Upravit
@Beckyttine5 píše:
Mohu se zeptat, odkud jste? Taky marné sháním paní, se kterou bych byla spokojena..
Už jsme psala výše… Taky by mě zajímalo odkud anonymní je, protože já jsem v Praze ráda, že mám alespoň někoho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka má na uklízení domácností živnost. Když jsme se o tom bavily, tak říkala, že při první návštěvě je to hlavně o seznámením s domácností, zhodnocení stavu a domluvě, co se od ní očekává. Ona sama většinou dává návrh, že při první návštěvě uklidí povrchově, aby to na pohled vypadalo a pak při každé další k tomu povrchovému přidá postupně hloubkovější úklid - kuchyně, koupelny, okna, radiátory atd. Takhle dá většinou i dost zanedbaný byt během měsíce do stavu, kdy je skutečně perfektně uklizeno a udržuje to. Má pár stálých zákazníků už roky a je spokojená ona i oni.
Zakladatelko, za dvě hodiny zvládneš opravdu jen ten povrch. Když to vezmu podle svého úklidového harmonogramu, tak nejdřív ze všeho uklidím, co se kde válí, pak dám do kupy kuchyň - nádobí, sporák, dřez, pokud je potřeba tak dvířka skříněk. Pak koukni v obýváku, jestli jsou tam nějaké dečky a přehozy apod. a vyklepej to od prachu, vrať na místo a pak všude v bytě utři prach. Nezapomeň na taková místa jako např. domovní telefon, soklíky u skleněných výplní u dveří atd. Ještě před tím prachem ustel postele. Pak vyluxuj, vytři a nakonec jdi na koupelnu a záchod, jak tu někdo radil - předem si tam nastříkej přípravek. Umyj v koupelně kromě vany a umyvadla všechny skříňky a poličky a všechny věci, které jsou venku. Nakonec všechno přelešti suchým hadrem.
Za ty dvě hoďky bys tohle měla zvládnout, chce to být svižná. Jo a pořádně všude vyvětrej.
Tak ať ti to jde od ruky. Pak napiš, jak jsi to zvládla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 2+kk, a dvě hodiny mi běžný úklid opravdu netrvá, v 3+1 se dá nejspíš taky stihnout. Já osobně teda vždycky začínám kuchyní, myslím u sebe doma, na úklidy nechodím.....jak je uklizená kuchyň, tak mám hnedka lepší pocit. Pak jdu na koupelnu a WC. Pak už jen utřít prachy a vysát/vytřít. Ještě před tou kuchyní bych obešla oba pokoje pánů a posbírala hrnečky, talířky apod., abych to myla rovnou s ostatním nádobím.
Běžný uklid přece nezahrnuje ani okna, ani vytírání lednice či šuplíků. Já tu lednici sice občas přejedu, nečekám na generál, ale jen občas.
Jinak si ale taky myslím, že máš štěstí, že jde o chlapy. Být to ženská, tak důvěra už je rozbitá. Sice chápu Tvůj důvod zkrácení úklidu, ale to zákazníka opravdu nemusí zajímat. Navíc ženská by byla na úklid i náročnější než chlapi, ti leccos překousnou, když už tě bude tlačit čas, bude je zajímat opravdu jen to viditelné. Ženskou při běžném úklidu sice taky, ale přeci jen tak nějak jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zapni si numerickou klavesnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domluv se s nimi, každý má jiné představy.
Mně třeba chodí paní na úklid jednou za týden a na tři hoďky (je to paní v důchodu, je pomalejší, ale precizní). Náplní její práce je: utření prachu (všude), vytření (všude), kompletní umytí koupelen, převléknutí postelí a pak nárazově co je potřeba, jednou za čas kuchyň. Hned na začátku jsme se takto domluvily, vyhovuje nám to oběma.
Normálně se s nimi domluv, řekni jim, že každý má jiné představy, tak ať ti řeknou svoje a uvidíš. Určitě bych začala koupelnou popř. záchodem, pokud budou chtít kuchyň, vytření, vyluxování, prach a pak uvidíš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@7.straka nebrat to do hloubky? Ja myslím, ze to se od ni práce očekává. Jako kdybych třeba otevřela suplik, kde mám dozy s moukama a nebyl vytreny, tak paní už příště nepřijde. Proste očekávám kompletní hloubkovy úklid. Kuchyň, koupelna - tam člověk stráví dvě hodiny i při “běžném” úklidu…jen než vyklidi lednici a umyje všechny poličky v lednici… úklid zabere čas a i 3 hodiny me přijdou malo
Moje uklízečka třeba vubec skříně uvnitř neuklízí, ani bych si to nepřála. Co popisujes rozhodně není standardní úklid, který se běžně dělá. Je to na dohodě, vzhledem k tomu, že jí chlapi ukázali jen čistící prostředky a neměli extra přání, tak asi chtějí běžný úklid
- Citovat
- Upravit