Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-motion?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-mo...@la.luca Zkus tady sehnat nejakou maminu, ktera ma ten kocarek, ktery chces, aby sis ho mohla vyzkouset. Taky jsem takhle prudila a vetsinou jsou zensky ochotny
Jinak vic asi neporadim. Ja mhd vubec nepouzivam, jenom ho skladam do kufru v aute, tkz je mi uplne jedno kolik vazi. Jsem rada, ze v terenu jezdi pekne. Jedine, co mi na nem stve je, ze vrze, at promazava, jak promazavat. Ale mam pocit, ze to delaji vsechny kocarky. Na polohovani jsem si zvykla, ta snura neni nic extra, ale tak v pohode to funguje. Akorat nevim, co myslis tou nedomyslenou boudou? Me prave vyhovuje. Na leto je super, ze se da sklopit tak, ze na malou slunce vubec nesviti (mam samozrejme jeste clonu do toho sitovaneho prostoru).
@la.luca píše:
Ahojky všem zvažuji výměnu kočárku mám Britax B-Motion je faj moc se nam líbil ale…je neskutečně těžky a nastoupit v Praze do tramvaje s ochotou kolemjdoucích je dost pruda zvlášť když naš malý ma v 18m 13kg. Chtěla jsem hned od začátku PP Book ale nakonec jsme z manželem vybrali Britax že je vic do terénu jeli jsme tehdy na Šumavu(a jezdili jen po zpevněných cestách tak ani nebylo třeba teréni kočár hahaha)Strašně moc věcí me na Britxu štve váha, polohování, košík, nedomyšlená boudička i když tu jsem si nechala přešít a nejvíc asi to že nejde tlačit jednou rukou děsně se s ním nadřete. Trochu se bojím jit do prodeje nebo do vyměny že pak budem litovat(v testech PP oproti Britaxu uplně selhal)do terénu moc nejezdím ale sem tam lesní cesta, zoo, pláž, písek a v Praze kostky. Mám měnit???Prosím o jakýkoli názor díky. Lucka
No nevim, tezky… Ja capnu kocar s ditetem a nakupem a v pohode vynesu do schodu, takze 3 schody do tramvaje mi prijdou jako prd
kos je mensi, to je pravda. Polohovani po par dnech zvladam pomalu jednou rukou i s oprenym ditetem… Ale tak je to muj prvni sportak, nemuzu vubec porovnavat, ale Britax mi prijde vyborny. Jednou rukou ho ridim casto a jede uplne sam ![]()
A mas čtyřkolový? Tam je manipulace jednoruc dle mého tragická.
Tak ja mam ctyrkolku a jinak nez jednou rukou nejezdim..i manzel si to nemůže vynachválit. Predtimjsem mela Casualplay S4 a to neslo vůbec.
Kocarek mi nevrze…
Co myslite nepovedenou boudou? Jak sem s ni maximalne spokojena, oproti jinym kocarkum se mi zda super
![]()
@vodolejka píše:
A mas čtyřkolový? Tam je manipulace jednoruc dle mého tragická.
Nene, mam trikolku, ctryrkolka mi prijde hnusna, vsechny ctryrkolky s malymi prednimi kolecky vypadaji jak nakupni voziky ![]()
Taky mám 4 kolku a každý den s ní skáču 7 schodu nahoru a dolu a nemám s tím problem.
Nevrže, a váhově mi přijde vpohodě. Na boudu když se dá clona tak neznám lepší, polohování je pravda trochu nepraktické ale o tom jsem věděla už když jsem kočár kupovala, řídit jednou rukou taky není problem, ze začátku jsem se zasekavala na patníku ale to je o cviku…první kočárek mám maritu a ta projede všechno to je nesrovnatelné. Skladání mi trochu vadí že je ten popruh schovaný pod podložkou nebo huř pod fusakem
to je pak děs se k tomu dostat. Košík je teda fakt prťavý
když tam hodím deku a mikinu tak je plno…o nákupu si můžu nechat zdát…on tam stejně není kudy strčit, ten přístup je děsný, Vyřešila jsem fakt velkou taškou ![]()
Přesto v porovnání s MC Mura, Cas. s4 a jane slalom hodnotím velice kladně cena/výkon.
Ahojky předem děkuji za reakce. Mám čtyřkolový a fakt se blbě tlačí…Měla jsem spoustu kočárku mame teď třetí dítě a měli jsme celkem velký věkový rozdíl tak jsme kočárky neschovali. A navic jezdíme často na chalupu a k babi na Slovensko tak jsem pořidila kočárky i tam a ten z domova nevozila aby jsme ušetřili místo v kufru, s dětmi je ho stále málo. Tak jsem prostě par kočárku vyzkoušela. Měla jsem i horší než je Britax.on není tak zlí, ale jak jsem psala výše. Dostala jsem od kamarádky na doježdění Peg Perego P3,stale ho mám, jen manžel ho odmítá brát, že je vyšíslý a je to pro ostudu, a i přes to že má rozdělenou rukojeť tak manipulace je s ní o mnoho lehčí a jezdím s ním i jednou rukou. O váze ani nemluvím když mam vzít PP tak je to jak pírko oproti Britaxu.Taky jsem zjistila že co se tyká váhy je rozdíl mezi Britaxem B -motion a Agile :ten je mnohem lehčí. Kočarek jsem doma nevážila ale přijde mi, že těch 10kg co oni uvádějí nemá. Nejsem žádná sušinka ale s malým je prostě těžký. V krámě jsem si min týden posadila píďu do Britaxu a pak do PP a to je nebe a dudy. Boudička je veliká dobře se dá překlopit ale…dokoupila jsem si na MMB takový kus látky se suchými zipy že to má zakrýt tu síťku, byli jsem tak na Šumavě a bylo to k ničemu latka tam nedržela když foukalo tak se zvedala no prostě k ničemu, tak mi ji tam kamoška nastehla a mam jí tam napevno takže to mám vyřešené, ale domyšlené mi to nepřijde, přišlo by mi lepší když by tam byla láka. Britax je na pohled krásný a co se mu musi nechat i pohodlný pro dítě-prostorný, relativně malý při složení proto se ho taky nechci hned vzdát-každý kočár má něco…
Ještě jednou děkuji L ![]()
@Fjodorka píše:
Nene, mam trikolku, ctryrkolka mi prijde hnusna, vsechny ctryrkolky s malymi prednimi kolecky vypadaji jak nakupni voziky
Příspěvek upraven 20.09.14 v 18:38
Kočárek mi nevrze a bouda je dobra, akorát je třeba ji doplnit clonou ![]()
Čtyřkolový se fakt blbe tlačí, do terénu a překážek jedine s aretaci, manévrování jednoruc velmi tuhé. Polohování zádicek je značný polosed, v zádech měkké a mechanismus příjemný jen při pokládáni. Košík je mělký, ze vic uz to nejde.
Plus je pohodlně prostorné leženi a vyborna skladost do auta. Plus pěkná látka, jinak nic.
Ahojky všem, chci se ještě zeptat včera jsem s malým sjížděla s kraje chodníku a kočárek se mi málem převratil, zarazili se mi asi přední kolečka a musela jsem teda dost rychle chytat kočár s píďou mám čtyřkolku, stává se to někomu taky nebo jsem fakt uplně levá
![]()
Já mám 4kolku, jezdíme bez problémů, najíždéní na chodníky taky bez problémů, někomu vyhovuje víc 3kolka někomu 4kolka, u nás je tedy s kočárkem max. spokojenost
To se mi nestalo. Ale s obrubníky je problém. Ono je naprd to, že prostě plně funkční je pouze zaaretovaný, pokud jde o překážky - obrubníky, kořeny, díry v chodníku, boule…a pokud máš pak ještě v druhé ruce druhého prcka a máš to řídit jednoruč, tak při bez aretování je to trága a s aretací zas nemůžeš manévrovat. Takže tady u toho kočárku musím konstatovat, že přední kolečka jsou na houby.