Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-motion?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-mo...Po precitani diskusie vam napisem svoju skusenost, britax sme kupovali 28.2.14. Dostali sme vajicko, takze sme hladali kocarek dvojkombinaciu, optimalne aby vydrzal cele obdobie. Obaja sme velke „konzervy“, nechceli sme polsky kocarek, a zaroven nam stacila verzia hlboky + sportak. Dalej sme chceli kocarek lahky, skladny, dizajnovo jednoduchy a funkcny.
Povodne som chcela teutoniu alebo hartan, ale to je uplne ina trieda kocarkov.
Rozhodnutie teda padlo na b-motion, vybrali sme stvorkolku, predpokladali sme ze aj v terene by mala jazdit lepsie a pacila sa nam viac.
Kupovali sme sportak - hnedy, korbu k motionu ciernu. - bohuzial ziadna korba vtedy nebola na bazarkoch k dispozicii, kludne by som kupila z druhej ruky…
Tasku som si kupila emitex ciernu, tie britax sa mi vazne nepacili.
Syn sa narodil v breznu, takze cca od 20.3.2014 jazdime.
Pocasie bolo tento rok viac nez slnecne, vonku sme stravili cele dni. - i ked junior kocarek zo zaciatku dost bojkotoval, takze sme vacsinou vozili prazdny kocarek, a on chrnel v satku alebo v manduce.
Podvozok - tvrdy, ale syn si zvykol. Zo zaciatku ma neskutocne stvalo kazde drncnutie. Korba sedi v adapteroch dobre, tie nazory co som tu citala mozno suvisia s tym, ze diskutujuci predomnou pouzivaju korbu k affinity a nie k motionu.
Korba mi pride priestranna, syn ma 9m a cez 70cm a zmesti sa tam aj s fusakom. Priznavam, ze tam nie je natiahnuty. Spava s pokrcenymi nohami, aj v posteli
jemu to tak vyhovuje.
Korbu vymenim pravdepodobne za par dni, nechce sa mi do toho. Za a to bude znamenat, ze uz nemam to male mimi a za b a to naozaj povazujem za velku NEVYHODU tohto kocarku je fakt, ze na neho nebudem vidiet, ze sa sedenie neda otocit. Pri vybere som si tento fakt nejako neuvedomovala… Moja chyba. Kupila by som asi affinity.
Korba je po 9m intenzivneho jazdenia v najslnecnejsom obdobi - marec az december - vysisovana ku tmavocokoladovo hnedej farbe (viz fotka - fotila som schvalne vonku na dennom svetle)
Ovladatelnost - Kocarek zvladne bezne mesto (Praha) - dlazobne kocky, derave a rozbite chodniky, vysoke aj nizke obrubniky. Pri vysokych obcas skrtam nakupnym kosikom ale s tym sa da pocitat. Tie kolieska zas nie su mega velke.
Zvlada aj polne resp lesne cesticky, i ked vyslovene terenny naozaj nie je. Odpruzenie veskere ziadne. Takze za mna je to skor mestsky kocarek. V terene jazdite len ak chcete vasemu potomkovi ponatriasat vsetky kosticky! Pripadne ak vam inak nebude spat…
Do takych 6kg prcka ovladatelnost kludne aj jednou rukou, teraz uz je to horsie, blizime sa k 9kg a ja tiez nie som uplne pri sile.
Predpokladam, ze ale prechodom na sportak sa zmeni tazisko a bude sa s nim opat jazdit skvele.
Obaja meriame cez 180cm, a mam naozaj dlhe nohy a dlhy krok, nestava sa mi, ze by som zakopavala do podvozku.
Nakupny kosik je za mna dostatocne velky, na bezny rychly nakup drobnosti staci… Na velky nakup nejazdim s kocarkom ale s autom ![]()
Skladnost a vaha - je jeho najvacsia prednost… Bez problemov dam do aj z auta sama, tiez pohyb mhd ok. X krat sa mi stalo, ze naokolo nebol nikto ochotny, a tak som musela kocik aj s prckom do alebo z mhd nalozit/vylozit sama - DA SA TO. Ale…ako som napisala ja Nemam 165cm a 50kg ![]()
Na kocarku po 9m intenzivneho pouzivania (priemerne 10km denne) nic zasadne nevrze ani sa nekyve, ako som to videla u mnohych xlanderov, patronov, dorjanov a dalsich… Jedina je ta vysisovana korbicka.
Za tie peniaze je to dobry kup. Ak by som chcela investovat len urcity obnos penazi sla by som do neho asi znovu…
Zalozny kocarek mam v druhom byte Hartan Racer… Neporovnavam ![]()
Ked prejdem na sportak napisem skusenosti aj s touto verziou.
@Zuzisu Tak my už jsme sporťák vyměnili, syn (6,5 měsíce) měří asi 71 cm, váží 7,4 kg, ale hlavně na šířku s fusakem už mu to bylo malé, už si ani nemohl dát ruce vedle podél těla. Máme teda affinity korbu, ale co jsem se dívala, tak rozměry by měly být stejné. A ovládání sporťáku je paráda, přesně jak píšeš, změnilo se těžiště, při prvním přejíždění obrubníku mi kočárek vylítl do vzduchu, jak jsem na něj zatlačila, zvyklá z dob hluboké korby
Jinak jsem si taky myslela, že to, že nebude na mě otočený, bude nevýhoda, ale zatím to ani jednomu moc nevadí. A prázdný kočárek nesložený vynáším pravidelně ze schodů a do schodů, bydlíme v 2. patře. Dá se to celkem v pohodě. Tím, že na něm máme nánožník, tak nejde složit, musel by se ten nánožník dát pryč a s tím se mi pořád nechce operovat.
A jinak teda koukám, jak vám to vyšisovalo tu černou korbu, my měli korbu hnědou a nezměnila barvu vůbec (jezdili jsme teda jen půl roku, od června do prosince).
@Terunka Me jde kocarek slozit i s nanoznikem uplne bez problemu. Mam v nem nainstalovany nanoznik i zimni fusak s proriznutym otvorem v miste zatahovani, aby sel kocarek slozit a vsechno v pohode ![]()
@adlita Tak, jak to popisuješ mi to jde taky, ale uplnou placku, jak by mela byt z toho neudelas ![]()
@adlita Jj, jak píše Petta29, jakžtakž to složit jde, ale ten nánožník tomu maximálnímu složení brání.
@Terunka tak staci povolit ten spodni cudlik a je to ok, me to tak do auta staci ![]()
@Petta29 Suchy zip, cudliky jsou jen z boku, ale ani ty povolovat nemusim, fakt mi to jde slozit i s nanoznikem. Kazdopadne mi zacina pripadat dost zbytecny, kdyz uz mam i fusak. Tak jsem ho dnes sundala a vratim ho tam, az budeme zase bez fusaku. Mala se mi tam spatne davala, spinila botickama i fleece uvnitr fusaku. Musim ho rozepnout uplne, cemuzu nanoznik branil.
Prosim potrebuhu poradit. Jak je to s hlubojou korbou a autosedackou. Hlavne mi jde o adaptery. Je jeden univerzalni nebo na kazdy zvlast. Jde mi o to, ze jsme koupili kocarek a v praxi nam vubec nevyhovuje. Chtela bych vymenit, ale nechci zas sahnout vedle. Jinak autosedacka jde asi jen romer? Mame Maxi Cosi, kdyby sla nechat byla bych rada.
Adaptér je na vajíčko i korbu stejný a máme Romer. Jestli tam jde i něco jiného, to nevím ![]()
Jestli chceš na B-Motion autosedačku od jiné firmy s jiným zámečkem, tak budeš potřebovat jiný adaptér. Romer vlastní pro Maxi Cosi nedělá, ale dá se použít Oyster adaptér pro Maxi Cosi.
Tak kočárek prodán, za 5500, ale trvalo to
za měsíc pouze 2 zájemci, z nichž první nedorazil.
@vodolejka Tak kočárky se neprodávají tak rychle jako jiné věci. Něco to stojí, ale svého kupce si najdou časem
Také jsem prodávala golfky necelé 2 měsíce, zájemci byly 3 z čehož 2 nedorazily
a třetí dorazila a vzala.
A s novým kočárkem už jsi spokojená? Co tedy vyhrálo? ![]()
@adlita máme Bebe Beni Izzy 2014. Jsem spokojena moc
je o hodně lehčí, i když to ma byt váhové stejně, vyborne teziste, i plně naložený (dítě, taška, košík) ovladatelný 1 rukou, přejde i horizontální díry v chodníku, ačkoliv nemá nafukovací kola, je odpruzeny a nedrnca, jde krásné složit a košík je hluboký. Dva minusy ma, ale ani jeden není pro nás žádnou překážkou -madlo není odklápěcí, ale je jen celkové vycvakavací - my ho nepouzivame a pak kočárek je užší než Britax, čili není pro nařvaná batolata
jinak cena byla 3,7 tis a ve výbavě plastenka a nanoznik ![]()