Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-motion?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-mo...Ahoj, můžu se zeptat, zda máte někdo zkušenost s fusakem Lodger Bunker do hluboké korby Britax? Zajímá mě, zda se tam v poho vejde, protože vím, že hluboké korby u Britaxu jsou menší, užší…děkuji moc! A ještě dotaz, která hl. korba je lepší Affiniti nebo ta druhá? Miminko bude v srpnu, takže bych opravdu potřebovala dobré krytí na zimu..děkuji
Ja mam jen tu klasickou. miminko narozene v rijnu. Ono ze zacatku prckove rostou hodne rychle a zda se, ze z ni hned vyrostou, ale po tom 3. Mesici uz se to zpomali. Syn je docela stihly, ted se vejde v pohode. Ta korbicka mi prisla dost podobna ostatnim, treba easy walker, ktery ma svagrova a tam se jim syn narozeny v cervenci jeste porad ted vejde. Ale je to individualni, ma 8 kg. Nektere deti maji uz ve trech mesicich skoro 8 kg. Ja mam jeste Peg Perego classico, kde je korbicka mnohem vetsi, ale to neni trojkombinace. U tech trojkombinaci mi prisly male rozdily.
Ale sportak jde do lehu, tak pak klidne muzete vozit v nem
.
jinak do korbicky mam fusak Emitex zimni a vejde se, s tamtim bohuzel zkusenost nemam.
Děkuji moc za zkušenosti! Já právě měla první Tako, korba sice veliká, ale dcera zvědavá jako opička, takže jsem do sporťáku dávala nějak v 7. měsíci
" Takže uvidíme, co na Nás chystá bráška
. Hrozně mě nadchl sporťák a vím, že je lepší zvolit super sporťák, protože v té korbičce jsou stejně jenom chvíli oproti sporťáku potom..takže uvidíme. Jinak měla jsem taky fusak Emitex, ale ten Lodger se mnmi strašně líbí, že se do toho miminko krásně schová, což u toho Emitexu mi nepřišlo.(okolo hlavičky..) a jsou krásný ![]()
Já mam mimčo v říjnu a trhá váhové a výškové rekordy (teď má 66 cm a 7950 g) a vejde se mi tam i s fusakem, který mám přímo ten britax, s tím, že dole ho mám ještě srolovaný, protože je delší než ta korbička (je spíše pak na ten sporťák, ale nechtěla jsem jich mít 50 a zároveň jsem chtěla vše v jedné značce). Jo a korbičku jsme vybrali tu klasickou, protože ta affinity má takovou divnou mezeru mezi tím upínáním nad dítětem a boudičkou, což jsem moc nepochopila a nelíbilo se mi to. Ale už teď se těším na duben až korbičku hodíme do „bordelpokoje“ a nasdíme sporťák ![]()
Tomu rozumim
! a nema ta Affiniti lepši kryti mimca?..ty ksilty jak tam jsou?!no jeste se na ne chceme jit podivat do obchodu a pak koupime asi pouzivanou!
@Hacinta no to mi právě nepřišlo díky té mezeře mezi tomu kusu, co má chránit mimčo proti větru a boudičkou
kšilt je tak nějak k ničemu, neboť sluníčku většinou stíní ten, kdo ten kočárek veze
Ale určo se na ně podívejte, my se taky jeli podívat než jsme ho koupili.
@Hacinta Jj, já mám Lodger Bunker a korbu Britax. Malej tam byl přesně do 6 měsíců (7,25 kg a 70 cm), pak už tam neměl místo na šířku (na dýlku ještě celkem ok, ale s tím fusakem, resp. když už jsme tam dali tu vnitřní vložku, tak už to nedával).
@Hacinta A máme teda tu Affinity a úplně v pohodě, nepřišlo mi, že by tam bokem nějak táhlo..vizuálně se mi líbila víc, než ta obyč.
Pokud chcete znát horní limity u Britax korby, tak se do ní v Emitexovým fusaku vejde dítě, který má cca 75 cm/8,5kg/5 měsíců. Extra rozvalovat se ovšem nemůže. Zbývají tam tak 3-4cm místa. Co se týče ochrany před zimou, tak není problém, zvládli jsme s tím i dvě hodiny v -10 a mladej měl studenou jen špičku nosu.
Holky, a daji se na ten B-Motion koupit nahradni duse a plaste na kolecka? Slysela jsem, ze ne, ze se musi pri pichnuti vymenit cele kolo, ktere se taky spatne shani… Diky!
Duše se měnit daj, vzadu jsem to zkoušel, vepředu to jde prý s trochou šikovnosti taky. Mrkni trochu do historie vlákna, je to tam popsaný. Pláště jsem zatím neřešil, ale vypadá to na lehce nestandardní rozměr, tam by mohl být problém něco sehnat.
Poradite mi, prosim, plastenku na hlubokou korbu Britax b motion?
@Ariassa Používáme tuhle: http://www.emitex.cz/…-maxi-cerna/
@Fjodorka píše:
@adlita Tak urcite vybirat podle jinych kriterii, nez je cena. Stokke je predevsim designovy kocar (ackoliv treba ja osobne nevidim na barove stolicce nic uchvatneho), takze divit se, ze moc neprosel, i kdyz je to drahy kocar - nevim nevim
Hlavne kazdy ma uplne jiny naroky, takze pochopitelne dokonaly kocar je docela utopieTreba me naroky splnoval Brio Go (mimochodem, uz jde o Britax Go
), ale neprekousla jsem v prvni rade cenu a take to, ze mi prijde neuveritelne skaredy
Brio go (ještě se prodává a dal se sehnat v akcích za dobré peníze) nově Britax go (bohužel moc vysoko nasazená cena)je úžasný kočárek, jako sporťák možná nevypadá až zas tak nádherně, ale s hlubokou korbičkou je velice elegantní a krásný. Oproti zde diskutovanému Britax B motion je kvalitnější a vychytanější. Už jen ten košík, vejde se do něj opravdu spousta věcí a kočárek jede lehounce v každém terénu. Brio go se v roce 2014 dal nový v trojkombinaci sehnat za necelých 17 tisíc, kamarádka ho používá od léta 2010 a je jako nový. Já ho používám od léta 2012 a dostává zabrat v létě v zimě v horských terénech a kromě Hartanu Topline S jsem zatím nepoznala lepší kočárek
A pozor nepíchnete ho ![]()