Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Sany80s ani s oknama loznice a kuchyne do nitrobloku a obyvakem do ulice?
Asi ne, u některých ulic se to dá, ale zrovna ta Minská je prostě hodně úzká(většinou) a já jsem na hluk taky dost háklivá.
@Sany80s
Co myslis tou „uzkoi“?
Ulici? Tam, kde jezdi saliny u Mercey?
Ještě mi dodatečně odepsali majitelé Bystrčáků na můj dotaz - který před tím přehlédli - jak je to s tou kvalitou akustické izolace mezi byty. Prý, že „za 8 let měla problém jen 3×, když se potřebovala učit a soused (stále tam je stejný) dělal diskotéku“ a šla na něj zvonit (3× za 8 let je snesitelné za mě), ale od té doby se d-o-c-e-l-a (tohle slovo mě tam znervózňuje
) uklidnil.
A pak, že obecně jdou (ale opravdu jen občas) slyšet sousedi a někdy jde přes balkon chrápající soused (tak že zavření dveří-oken pomáhá). (Je tam terasa jen přepažená společná 2 bytům a navazuje hned na ložnice obou bytů).
Vím, je již zbytečné to řešit a neměla bych se obávat předem a uvidím Úsměv Ale pomáhá mi to s Vámi probrat (jste skvělé, děkuji ♥️ ) Úplně mě teď mrzí (Ne)Minská : ))
@Anonymní píše:
Ještě mi dodatečně odepsali majitelé Bystrčáků na můj dotaz - který před tím přehlédli - jak je to s tou kvalitou akustické izolace mezi byty. Prý, že „za 8 let měla problém jen 3×, když se potřebovala učit a soused (stále tam je stejný) dělal diskotéku“ a šla na něj zvonit (3× za 8 let je snesitelné za mě), ale od té doby se d-o-c-e-l-a (tohle slovo mě tam znervózňuje) uklidnil.
A pak, že obecně jdou (ale opravdu jen občas) slyšet sousedi a někdy jde přes balkon chrápající soused (tak že zavření dveří-oken pomáhá). (Je tam terasa jen přepažená společná 2 bytům a navazuje hned na ložnice obou bytů).
Vím, je již zbytečné to řešit a neměla bych se obávat předem a uvidím Úsměv Ale pomáhá mi to s Vámi probrat (jste skvělé, děkuji ♥️ ) Úplně mě teď mrzí (Ne)Minská : ))
Hele, nic není ideální. Sice jsem z toho nepochopila, zda jste nakonec vybrali Minskou nebo Bystrc, ale prostě v domě, kde je víc bytů, je vždy riziko hluku od sousedů, nebo hluk výtahu, z ulice atd. Můžeš mít smůlu na sousedy. Kamarádka bydlela v klidné čtvrti bez provozu a bylo jí to prd platné, kdyz nemohla spát kvůli sousedce pod ní, co v noci uklízela, prala, luxovala, řvala na dítě atd… Klid budeš mít akorát na samotě u lesa
.
Mimochodem, v jakém patře to na té Minské je?
Edit: Jo už jsem pochopila, že vyhrála Bystrc. Tam je taky krásně, určitě budete spokojené. Zase blízko na přehradu, ohňostroje
. Taky to má své klady.
Takže nakonec Bystrc?
Ona je to vždycky sázka do loterie, známí se nastěhovali do klidne lokality na okraji Brna a bohužel měli strašně hlučné sousedy, především v sexu který provozovali nejmíň třikrát denne. Prý se to nedalo vydržet.
@Fazulina píše:
Hele, nic není ideální. Sice jsem z toho nepochopila, zda jste nakonec vybrali Minskou nebo Bystrc, ale prostě v domě, kde je víc bytů, je vždy riziko hluku od sousedů, nebo hluk výtahu, z ulice atd. Můžeš mít smůlu na sousedy. Kamarádka bydlela v klidné čtvrti bez provozu a bylo jí to prd platné, kdyz nemohla spát kvůli sousedce pod ní, co v noci uklízela, prala, luxovala, řvala na dítě atd… Klid budeš mít akorát na samotě u lesa.
Mimochodem, v jakém patře to na té Minské je?
Edit: Jo už jsem pochopila, že vyhrála Bystrc. Tam je taky krásně, určitě budete spokojené. Zase blízko na přehradu, ohňostroje. Taky to má své klady.
Je to v 1. NP (pode mnou je napůl suterénní byt, napůl sklad či co) - právě proto tam ani nedopadne přímé slunce, ačkoliv je to na jih (a okna v ložnici a kuchyni na sever). Tak jsem si říkala, že by to mohlo být docela depresivní ![]()
Ad Bystrc - majitelé vypadají jako spokojení úspěšní lidé, tak si zase říkám, že to bydlení ta m nemůže být nějak hrozné, když se jim daří.
Ale prostě ty Žabiny mají pro mě větší kouzlo, tak lituji našeho (převážně mého) rozhodnutí
..
@veria píše:
Takže nakonec Bystrc?
Ona je to vždycky sázka do loterie, známí se nastěhovali do klidne lokality na okraji Brna a bohužel měli strašně hlučné sousedy, především v sexu který provozovali nejmíň třikrát denne. Prý se to nedalo vydržet.
Ano, Bystrc.
Ještě tedy co mě na Bystrci děsí, je, že tam není sklep / špajzka (to na Minské je obojí :/ ) / šatna / knihovnička /..jen 1 velká skříň (a žádné místo na nějakou další) - já něco mohu nechat u rodičů, ale ne většinu, protože se rodiče rozvedli a máma půjde do minigarsonky a s otcem nemáme dobrý vztah a kamarádka (již není maturantka) si přiveze celou domácnost. V tom by se 15 m2 Minské navíc hodilo
..
Zase ten byt a jeho vybavenost je na Bystrci nesrovnatelně lepší (až budu mít strach to tam používat (nadneseně řečeno).
Stalo se vám někdy, že jste neměli v pronajatém bytě naskládat své věcí?
Hádám, že budeme první exemplář ![]()
Na Minské by nám prý klidně dovolili i trvalý pobyt a kočku.
(Ano, ano, uklidnilo by mě jen kdyby v tuto chvíli přišel někdo a řekl, že Minská by bývala byla na nic, že tam bydlel
)
@Anonymní píše:
Ano, Bystrc.
Ještě tedy co mě na Bystrci děsí, je, že tam není sklep / špajzka (to na Minské je obojí :/ ) / šatna / knihovnička /..jen 1 velká skříň (a žádné místo na nějakou další) - já něco mohu nechat u rodičů, ale ne většinu, protože se rodiče rozvedli a máma půjde do minigarsonky a s otcem nemáme dobrý vztah a kamarádka (již není maturantka) si přiveze celou domácnost. V tom by se 15 m2 Minské navíc hodilo..
Zase ten byt a jeho vybavenost je na Bystrci nesrovnatelně lepší (až budu mít strach to tam používat (nadneseně řečeno).
Stalo se vám někdy, že jste neměli v pronajatém bytě naskládat své věcí?
Na Minské by nám prý klidně dovolili i trvalý pobyt a kočku.Hádám, že budeme první exemplář
(Ano, ano, uklidnilo by mě jen kdyby v tuto chvíli přišel někdo a řekl, že Minská by bývala byla na nic, že tam bydlel)
Ale to je tedy docela závažný nedostatek jestli tam nejsou úložné prostory. Navíc když tam budete dvě jako samostatné jednotky v podstatě.
No vypadá to ze ani jeden byt není ideální. Já bych hledala dal, nejlépe Zabiny ale ne Minská. Ale asi toho moc není viď.
@Anonymní píše:
Je to v 1. NP (pode mnou je napůl suterénní byt, napůl sklad či co) - právě proto tam ani nedopadne přímé slunce, ačkoliv je to na jih (a okna v ložnici a kuchyni na sever). Tak jsem si říkala, že by to mohlo být docela depresivníAd Bystrc - majitelé vypadají jako spokojení úspěšní lidé, tak si zase říkám, že to bydlení ta m nemůže být nějak hrozné, když se jim daří.
Ale prostě ty Žabiny mají pro mě větší kouzlo, tak lituji našeho (převážně mého) rozhodnutí..
Na to patro se ptám proto, že do horního bytu by třeba hluk pronikl víc, než dolů. Jinak ten vnitroblok je celkem velký, tak úplná tma tam taky nebude a v létě docela příjemně.
Hele, musíš zapomenout na ostatní byty a teď už jen myslet na ten bystrcký a těšit se a plánovat a už nemyslet na nic jiného. Rozhodly jste se a je to. Určitě to bude fajn. Asi už nebudete studentky, ne? Jak jsem pochopila. Moje kamarádka bydlela dlouhá léta na Vondrákové a byla moc spokojená. Taky záleží, kam budete denně jezdit třeba do práce, školy nebo tak. Ale věřím, že budete v pohodě
![]()
@Anonymní píše:
@Sany80s
Co myslis tou „uzkoi“?Ulici? Tam, kde jezdi saliny u Mercey?
Na to, jak moc dopravy tam je, jsou domy dost blízko.