Bydlení v Brně - Žabovřesky nebo Bystrc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12979
24.7.19 19:16
@Anonymní píše:
@Sany80s ani s oknama loznice a kuchyne do nitrobloku a obyvakem do ulice?

Asi ne, u některých ulic se to dá, ale zrovna ta Minská je prostě hodně úzká(většinou) a já jsem na hluk taky dost háklivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.19 19:23

@Sany80s
Co myslis tou „uzkoi“? :-) Ulici? Tam, kde jezdi saliny u Mercey?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.19 19:40

Ještě mi dodatečně odepsali majitelé Bystrčáků na můj dotaz - který před tím přehlédli - jak je to s tou kvalitou akustické izolace mezi byty. Prý, že „za 8 let měla problém jen 3×, když se potřebovala učit a soused (stále tam je stejný) dělal diskotéku“ a šla na něj zvonit (3× za 8 let je snesitelné za mě), ale od té doby se d-o-c-e-l-a (tohle slovo mě tam znervózňuje :-D ) uklidnil.
A pak, že obecně jdou (ale opravdu jen občas) slyšet sousedi a někdy jde přes balkon chrápající soused (tak že zavření dveří-oken pomáhá). (Je tam terasa jen přepažená společná 2 bytům a navazuje hned na ložnice obou bytů).
Vím, je již zbytečné to řešit a neměla bych se obávat předem a uvidím Úsměv Ale pomáhá mi to s Vámi probrat (jste skvělé, děkuji ♥️ ) Úplně mě teď mrzí (Ne)Minská : ))

• Citovat
  • Upravit
11197
24.7.19 20:54
@Anonymní píše:
Ještě mi dodatečně odepsali majitelé Bystrčáků na můj dotaz - který před tím přehlédli - jak je to s tou kvalitou akustické izolace mezi byty. Prý, že „za 8 let měla problém jen 3×, když se potřebovala učit a soused (stále tam je stejný) dělal diskotéku“ a šla na něj zvonit (3× za 8 let je snesitelné za mě), ale od té doby se d-o-c-e-l-a (tohle slovo mě tam znervózňuje :-D ) uklidnil.
A pak, že obecně jdou (ale opravdu jen občas) slyšet sousedi a někdy jde přes balkon chrápající soused (tak že zavření dveří-oken pomáhá). (Je tam terasa jen přepažená společná 2 bytům a navazuje hned na ložnice obou bytů).
Vím, je již zbytečné to řešit a neměla bych se obávat předem a uvidím Úsměv Ale pomáhá mi to s Vámi probrat (jste skvělé, děkuji ♥️ ) Úplně mě teď mrzí (Ne)Minská : ))

Hele, nic není ideální. Sice jsem z toho nepochopila, zda jste nakonec vybrali Minskou nebo Bystrc, ale prostě v domě, kde je víc bytů, je vždy riziko hluku od sousedů, nebo hluk výtahu, z ulice atd. Můžeš mít smůlu na sousedy. Kamarádka bydlela v klidné čtvrti bez provozu a bylo jí to prd platné, kdyz nemohla spát kvůli sousedce pod ní, co v noci uklízela, prala, luxovala, řvala na dítě atd… Klid budeš mít akorát na samotě u lesa :lol:.

Mimochodem, v jakém patře to na té Minské je?

Edit: Jo už jsem pochopila, že vyhrála Bystrc. Tam je taky krásně, určitě budete spokojené. Zase blízko na přehradu, ohňostroje :D. Taky to má své klady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45742
24.7.19 21:56

Takže nakonec Bystrc?

Ona je to vždycky sázka do loterie, známí se nastěhovali do klidne lokality na okraji Brna a bohužel měli strašně hlučné sousedy, především v sexu který provozovali nejmíň třikrát denne. Prý se to nedalo vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.19 22:17
@Fazulina píše:
Hele, nic není ideální. Sice jsem z toho nepochopila, zda jste nakonec vybrali Minskou nebo Bystrc, ale prostě v domě, kde je víc bytů, je vždy riziko hluku od sousedů, nebo hluk výtahu, z ulice atd. Můžeš mít smůlu na sousedy. Kamarádka bydlela v klidné čtvrti bez provozu a bylo jí to prd platné, kdyz nemohla spát kvůli sousedce pod ní, co v noci uklízela, prala, luxovala, řvala na dítě atd… Klid budeš mít akorát na samotě u lesa :lol:.

Mimochodem, v jakém patře to na té Minské je?

Edit: Jo už jsem pochopila, že vyhrála Bystrc. Tam je taky krásně, určitě budete spokojené. Zase blízko na přehradu, ohňostroje :D. Taky to má své klady.

Je to v 1. NP (pode mnou je napůl suterénní byt, napůl sklad či co) - právě proto tam ani nedopadne přímé slunce, ačkoliv je to na jih (a okna v ložnici a kuchyni na sever). Tak jsem si říkala, že by to mohlo být docela depresivní :nevim:

Ad Bystrc - majitelé vypadají jako spokojení úspěšní lidé, tak si zase říkám, že to bydlení ta m nemůže být nějak hrozné, když se jim daří.
Ale prostě ty Žabiny mají pro mě větší kouzlo, tak lituji našeho (převážně mého) rozhodnutí :(..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.19 22:24
@veria píše:
Takže nakonec Bystrc?
Ona je to vždycky sázka do loterie, známí se nastěhovali do klidne lokality na okraji Brna a bohužel měli strašně hlučné sousedy, především v sexu který provozovali nejmíň třikrát denne. Prý se to nedalo vydržet.

Ano, Bystrc.
Ještě tedy co mě na Bystrci děsí, je, že tam není sklep / špajzka (to na Minské je obojí :/ ) / šatna / knihovnička /..jen 1 velká skříň (a žádné místo na nějakou další) - já něco mohu nechat u rodičů, ale ne většinu, protože se rodiče rozvedli a máma půjde do minigarsonky a s otcem nemáme dobrý vztah a kamarádka (již není maturantka) si přiveze celou domácnost. V tom by se 15 m2 Minské navíc hodilo :think:..

Zase ten byt a jeho vybavenost je na Bystrci nesrovnatelně lepší (až budu mít strach to tam používat (nadneseně řečeno).

Stalo se vám někdy, že jste neměli v pronajatém bytě naskládat své věcí? :mrgreen: Hádám, že budeme první exemplář :lol:

Na Minské by nám prý klidně dovolili i trvalý pobyt a kočku.
(Ano, ano, uklidnilo by mě jen kdyby v tuto chvíli přišel někdo a řekl, že Minská by bývala byla na nic, že tam bydlel :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
45742
24.7.19 22:48
@Anonymní píše:
Ano, Bystrc.
Ještě tedy co mě na Bystrci děsí, je, že tam není sklep / špajzka (to na Minské je obojí :/ ) / šatna / knihovnička /..jen 1 velká skříň (a žádné místo na nějakou další) - já něco mohu nechat u rodičů, ale ne většinu, protože se rodiče rozvedli a máma půjde do minigarsonky a s otcem nemáme dobrý vztah a kamarádka (již není maturantka) si přiveze celou domácnost. V tom by se 15 m2 Minské navíc hodilo :think:..

Zase ten byt a jeho vybavenost je na Bystrci nesrovnatelně lepší (až budu mít strach to tam používat (nadneseně řečeno).

Stalo se vám někdy, že jste neměli v pronajatém bytě naskládat své věcí? :mrgreen: Hádám, že budeme první exemplář :lol:

Na Minské by nám prý klidně dovolili i trvalý pobyt a kočku.
(Ano, ano, uklidnilo by mě jen kdyby v tuto chvíli přišel někdo a řekl, že Minská by bývala byla na nic, že tam bydlel :mrgreen: )

Ale to je tedy docela závažný nedostatek jestli tam nejsou úložné prostory. Navíc když tam budete dvě jako samostatné jednotky v podstatě.
No vypadá to ze ani jeden byt není ideální. Já bych hledala dal, nejlépe Zabiny ale ne Minská. Ale asi toho moc není viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
24.7.19 23:20
@Anonymní píše:
Je to v 1. NP (pode mnou je napůl suterénní byt, napůl sklad či co) - právě proto tam ani nedopadne přímé slunce, ačkoliv je to na jih (a okna v ložnici a kuchyni na sever). Tak jsem si říkala, že by to mohlo být docela depresivní :nevim:Ad Bystrc - majitelé vypadají jako spokojení úspěšní lidé, tak si zase říkám, že to bydlení ta m nemůže být nějak hrozné, když se jim daří.
Ale prostě ty Žabiny mají pro mě větší kouzlo, tak lituji našeho (převážně mého) rozhodnutí :(..

Na to patro se ptám proto, že do horního bytu by třeba hluk pronikl víc, než dolů. Jinak ten vnitroblok je celkem velký, tak úplná tma tam taky nebude a v létě docela příjemně.

Hele, musíš zapomenout na ostatní byty a teď už jen myslet na ten bystrcký a těšit se a plánovat a už nemyslet na nic jiného. Rozhodly jste se a je to. Určitě to bude fajn. Asi už nebudete studentky, ne? Jak jsem pochopila. Moje kamarádka bydlela dlouhá léta na Vondrákové a byla moc spokojená. Taky záleží, kam budete denně jezdit třeba do práce, školy nebo tak. Ale věřím, že budete v pohodě :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12979
25.7.19 18:51
@Anonymní píše:
@Sany80s
Co myslis tou „uzkoi“? :-) Ulici? Tam, kde jezdi saliny u Mercey?

Na to, jak moc dopravy tam je, jsou domy dost blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí