Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
o prázdninách plánujeme týdenní dovču v Brně a chtěla bych posbírat co nejvíc nápadů kam vyrazit abychom si to co nejvíc užili. Jedeme dva dospělí a 10-letá dcera. Zoo Brno máme letos už za sebou. Jsme celkem akční takže klidně i výšlapy, kam na kole (po rovině cca 50km)… Poprosím ideálně vyzkoušená místa, děkuji ![]()
Tak co přehrada a parník? prehrada se dá pěšky obejít, je to docela pěkná a docela dlouhá procházka, takže jednu cestu byste mohli jít a zpět pak parníkem, třeba se bude dát i koupat, někdo to i jezdí na kole, ale v jednom místě je to pak dost úzký, takže kolo tam moc nedoporučuju no a s tím spojit i hrad Veveří a máte zábavu na celý den
. jinak určitě „výšlap“ na Špilberk, taky pěkná procházka.
pak Mariánský údolí v Brně-líšni, cesta je víceméně zpevněná, dá se tam v klidu jet na kole, jedeš lesem kolem několika rybníků, takže příroda, jsou tam dvě hospůdky, jedna zhruba v půlce cesty a druhé hnedka na začátku, jmenuje se to tuším Eldorádo, mají, nebo aspon mívali tam, trampolíny a hlavně výběch se zvířátkama. to by se dceři mohlo líbit.
A pak zámek Lednice a lednicko veltický areál, dá se jet autem nebo i na kole, ale kolik je to km to netuším.
no a pak obejít zajímavosti Brna, kostely, Petrov, Denisovy sady, vilu Tugendthat - ale nevim jestli neni potreba to mit domluvene predem, brněnský podzemí, kouknout na krokodýla, kolo a šikmou věžičku a hlavu ve zdi. u janáčkova divadla je krásná, oni tomu říkají fontána, tam jdete až za tmy, je krásně barevně nasvetlená s efekty…
ted me nic jinyho nenapada
ještě třeba Planetárium
Moravský kras - jeskyně, Macocha, VIDA Brno, přehrada a hrad Veveří
@problemova pri horsim pocasi urcite Vida! Centrum. Tam je to pro vsechny vekove kategorie.
Pokid jste akcni, tak vylet na Byci skalu, nebo timtez smerem Rudice -vetrny mlin s malym muzeem o jeskynich a rudicke propadani je hezka priroda
Sice to nebude na celý den, možná ani na 1/2 dne, ale za mě rozhodně Jumppark, jestli už tedy podobnou návštěvu nemáte za sebou někde jinde. A pak jsem nedávno viděla někde reklamu na nějaký nový zábavní park. Jenom nevím, jak se jmenuje, ale mělo by to být v Brně a fakt velký.
Bruno family park. Teď je tam nově i venkovní hřiště. Bobová dráha v Mariánským údolí.
Pavilon Antropos. Je to muzeum o původu lidského druhu, jsou tam modely vyhynulých druhů lidí i pravěké výrobky a také velký model mamuta. Byli jsme tam na konci prosince minulý rok a bylo to pěkné. Poprvé jsem tam byl asi tak právě v deseti a celkem mě to zajímalo. Pak taky můžete zajet do Blanka na Macochu a Punkevní jeskyně. Především o tom ale diskutujte se svojí dcerou než s nějakýma fejkařema na internetu.
Jo a taky hvězdárna na Kraví Hoře. Bývají tam zajímavé přednášky a pořady od těch, pro malé děti, až po lidi se zájmem o astronomii. Vedle je velký bazén s rozsáhlým venkovním koupalištěm. Nedaleko Brna je také specializovaná Papouščí zoologická zahrada.
Sice jsem tam nebyla, ale jako dite by me asi nejvice lakal Aqualand Moravia.
Teď je na výstavišti výstava kosmonautiky. Dále Vida!, Technické muzeum, hvězdárna, Špilberk. Vila Tugendhat je bez šance, vstupenky se tam kupují minimálně 3 měsíce dopředu.
Jo a v Oslavanech Permonium, jezdíme tam s dětmi vždy v červnu a září. Moc se jim tam líbí.