Nějak to nezvládám - dovolená s dětmi

Anonymní
15.5.18 11:04

Nejak to nezvladam

Prosim anonymne.Ak nieje mozne, radsej zmazat.
Mam tretie dieta..chcene, planovane..som.vo veku, kedy spoluziacky niektore rodia len prve…, ja mam uz dceru v puberte a druhu v ml. skolskom veku.
Viem, ze dieta vzdy zmeni cely chod domacnosti. Aspon u nas to tak bolo…
Lenze teraz mame doma dve rozumne deti a hoci maleho surodenca miluju…, je to pre ne obmedzenie.
oni sa nestazuju, nevadi im ked maju chvilku hupat, priniest, ked mi pomozu s kupanim…ale ja mam nejake vnutorne vycitky.
viem, ze by chceli ist k moru… pojdeme na hory na 5 dni…ovecky, salas, priroda…len neviem ako tych 5 dni zvladnut tak, aby som nebola nervozna.
S babatkom sme nikde neboli poriadne…rodina chodi k nam, pretoze byvame od seba velmi daleko, v kociari spi max.pol hodinu. Rovnako tak cez den v hupatku, koliske, posteli, postielke.
Nosit sa nechce.
inac je to fajn dieta, len sa mu treba 100% venovat.
Muz mi vela pomaha.
Ale aj tak citim ze sme vsetci obmedzovani.
Vsetko podriadujeme babatku..
je to taky mimi sef.
Rada by som dopriala detom zazitky ake mali predtym, spolu do kina, na obed, a to bez stresu…ked aj niekam s nimi vybehnem, som velmi nervozna..pretoze kojim tak, ako babatko pyta…
Poviete si, ze nech ich vezme muz. Lenze oni mi vzdy povedia, ze bezomna to nieje ono.Vzdy sme chodili vsade spolu..
Vlastne ani neviem co od vas chcem…asi len sa vykecat.
Rada by som aby sme vsetci z domu vypadli na viac ako pol hodinu…
Dovolenka bola privelke susto, neviem ako to zvladneme.Deti sice budu mat izbu same, pri nas, ale netusim ako to vsetko zvladneme. Cesta, vsetko.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
15.5.18 11:19

Tvoje pocity naprosto chapu. Presne z toho duvodu ja treti ditko nechci. Uz ted me mrzi, ze kvuli miminku nemam tolik casu na starsi. Ale neboj. I mimco jednou vyroste a pak zase budete podnikat vsechny super veci :*. Ted bych upravila program - zoo, ruzne vylety, kde muze byt mimco v kocarku a nebo v nositku. A nebud smutna. Sama dobre vis, ze mimco rychle vyroste a bude z nej dasi partak do super rodiny :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.5.18 11:22

Nenervovat se. A neprizpusobovat dětem. Tedy tak to mám já, vždycky jsem to dělala tak aby to vyhovovalo mě, tzn. Dávala jsem spát tak, aby to vyhovovalo mě, ne jak to dělají ostatní, v příkladu to znamená, že moje novorozenci ac obě spave chodily spát kolem 10-11, protože se budily po cca 4 hodinách, tak abych se í já chvíli vyspala, a ne aby šly v 7, v 11 když já jdu spát se vzbudily a co já vím, jestli by hned usly nebo ne a a já nespala ani chvíli- jen příklad. Když se narodila mladší jely jsme dál v systému, který byl předtím a miminko se muselo přizpůsobit. My už mely něco zajete takže do toho jsem přidala jen miminko a fungovalo to. Pokud chcete vyrazit jen ve 3 a užít si to jako dřív, tak si zaplať chuvu, mlíko odstrikej a je klid. Í když máš náročné miminko tak myslím, že hory si uzijete, v nositku vydrží nějakou turu ne, nebo jeden den půjdeš na turu ty a druhý den manžel a jeden z vás bude š kočárem někde po městě nebo jinde na výletě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
15.5.18 11:23

Je potřeba si uvědomit, že starší tu byli dřív a mají přednost. Také mám třetí dítě, asi podobně věkové rozdily, také vyžaduje plnou pozornost. Kočárek jsme měli jako voziče batohů, protože v něm být odmítal. V nosítku to bylo trochu lepší, ale potřebuje mít volnost a všude vše vidět. I přes to se program řídil a řídí hlavně těmi staršími. Nakojit se dá přeci kdekoliv, přebalit v podstatě taky.

Je to o prioritách a pro mě je prioritou, aby se třetě stalo součástí rodiny, ne měničem všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
15.5.18 11:33

U nas se program a rezim prizousobuje starsim detem. Mimi dam do satku. kocarku, kojim kdekoli a prebaluju taky. Hodne rve a deti to celkem berou a to je iim 5 a 2,5roku. Tvoje vy mely pochopit, ze to je docasne, nez bude s mimi vic legrace a snazsi porizeni. Casem udas lip mimino a vyrazite do kina.

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
15.5.18 12:26

Tak já osobně bych se přestala přizpůsobovat 100% miminku, ale miminko bych přizpůsobila starším dětem - přeci přišlo do rodiny poslední, musi se přizpůsobit návykům a chodu vas ostatních. Jasně, je důležité splnit jeho potřeby - jídlo, pití, čistá plena, pochovat. Ale neni nutné dělat to nonstop. Miminko taky musi umět vydržet, počkat. Ja to s mladším dělala tak, ze kdyz se chtěl nosit, tak jsem ho dala do manducy a nazdar. Tam se mu taky nekdy nelíbilo a řval, no měl dvě možnosti - bud rvát sám v postylce, nebo u me v manduce. Naučil se, ze je lepší byt s mámou, ale máma nebude vždycky pochodovat jak si piskne. Tulime se, mazlime, jsme spolu co to jde. Ale musím organizovat program i pro staršího, no tak mimco prostě bývá s nami kde je treba. Někdy musi počkat i ten starší, někdy se musím omezit nejvíc ja, ale obecně dělám věci tak, aby to primárně vyhovovalo nejdriv me, manželovi, staršímu synovi, nakonec mladšímu synovi. ;)

• Citovat
  • Upravit
957
15.5.18 12:48

Mám taky náročnou dceru od malička. A řešení je jediné a tím je čas. Až se trochu sehrajete a malá poporoste, tak se veci změní. U nás to šlo fakt hrozně pomaličku. Říkejte si (a řekněte to i dcerám), že se to brzy zlepší. Že to chce jen vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
15.5.18 12:52

Edit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie