Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak stare je dítě?
Ano, pustila a byla bych rada, že mu dal tak9vy pekny dárek.
Asi bych to nepojala v rovině pustila nepustila. Ale snažila bych se o tom s ním promluvit, z Turecka bych nebyla happy. Jestli s tím teda ještě jde něco dělat ( storno)
Můj ex bere o prázdninách naše holky do Egypta. Nelíbí se mi to vůbec, ale co můžu? Nic. Jen se budu modlit, aby se vrátily v pořádku.
No tak at vezme zajezd aspon s polopenzi a nebude to jen na nem. V peti letech se o jidlo klucik prihlasi i sam, prinejhorsim bude na kebabu. Kamaradka takhle jezdi a je v Turecku hrozne spokojena. Ja bych se vic bala politicky situace, ale to by zas clovek nemohl vylezt z domu pomalu vubec. Takze ja bych nakonec asi pustila.
Řeším podobného ex včetně podobné destinace.
Pouštím, nechci problémy, obavy mám ![]()
Nikdy se dítě sám nepostaral, vždy u toho někdo byl, když s ním osaměl, vždy mi dítě raději přivezl, na to také hřeším, letí i s partnerkou.
Prosím anonym A
Tam letí s naším dítětem i můj ex.
Jak staré máš děti? Omlouvám se za možná hloupý dotaz - dáváš dětem nějaké rady na cestu?
Myslím, jak se mají chovat, co jíst, pít..
Anonymní A @PetraJ
@PetraJ píše:
Můj ex bere o prázdninách naše holky do Egypta. Nelíbí se mi to vůbec, ale co můžu? Nic. Jen se budu modlit, aby se vrátily v pořádku.
Stornovat se to asi dá, ale myslím, že už by to měl za poplatek.. A myslím, že dnes jsem dost pohnojila naší další konverzaci tím, že jsem mu řekla, že se bojím, aby to tam zvládnul a hlavně, aby tam nepil.. Ježíš to je hrozný…tak ráda bych byla happy, že si užije táta se synem krásnou dovolenou..ale nějak mi to přes ty obavy nejde…
Přesně to chci udělat před odletem. Připomenout se s nepitím ![]()
Vím, že se ho to dotkne, ale nedokáži se přemoci a nezmínit ![]()
Anonymní A
@Anonymní píše:
Stornovat se to asi dá, ale myslím, že už by to měl za poplatek.. A myslím, že dnes jsem dost pohnojila naší další konverzaci tím, že jsem mu řekla, že se bojím, aby to tam zvládnul a hlavně, aby tam nepil.. Ježíš to je hrozný…tak ráda bych byla happy, že si užije táta se synem krásnou dovolenou..ale nějak mi to přes ty obavy nejde…
@Anonymní píše:
Tam letí s naším dítětem i můj ex.
Jak staré máš děti? Omlouvám se za možná hloupý dotaz - dáváš dětem nějaké rady na cestu?Myslím, jak se mají chovat, co jíst, pít..Anonymní A @PetraJ
Mám dvě blonďatý holky, 10 a 12 let, takže z Egypta fakt strach mám. Ale nedovedu si představit, co by se rozpoutalo, kdybych to zatrhla. Teda vím. Další návrh bejvalýho na střídavou péči, jen aby mě naštval. Už to znám.
A rady nedávám žádný. My s bejvalým byli na dovolený dvakrát a to na Rozkoši, v cizině jsme nebyli nikdy, takže radit nikomu fakt nemůžu. ![]()
@Anonymní píše:
Přesně to chci udělat před odletem. Připomenout se s nepitím
Vím, že se ho to dotkne, ale nedokáži se přemoci a nezmínit
Anonymní A
Taky jsem dnes váhala, zda mu to říct. Ale nějak to šlo ze mě samo.. ![]()
Tak to já jsem v dost podobné situaci, jen se tedy bojím o jedno dítě méně.
Nechci ex nijak hanět, my máme vztah celkem neutrální, v pohodě, s dítětem moc nestýká, tak se snaží kompenzovat dovolenou, já jsem ráda, ale bojím se moc. Těším se, až bude tato část prázdnin za náma. Jedna z jeho dovolených skončila vyhoštěním ze země ![]()
Anonymní A
@PetraJ píše:
Mám dvě blonďatý holky, 10 a 12 let, takže z Egypta fakt strach mám. Ale nedovedu si představit, co by se rozpoutalo, kdybych to zatrhla. Teda vím. Další návrh bejvalýho na střídavou péči, jen aby mě naštval. Už to znám.
A rady nedávám žádný. My s bejvalým byli na dovolený dvakrát a to na Rozkoši, v cizině jsme nebyli nikdy, takže radit nikomu fakt nemůžu.
Ahoj, k Vánocům dal bývalý našemu synovi dárek v podobě dovolené v Chorvatsku. A nyní, když jsem se ho zeptala jak to má s tou dovolenou, tak mi oznámil, že poletí nakonec do Turecka do Alonye. Mám celkem strach ho tam s ním „pustit“. Jednak kvůli politicke situaci v Turecku, druhak kvůli tomu, že si nejsem jistá, zda je schopen se o něj tam pořádně postarat. Bývalý nerad leta - nikdy s námi nechtěl na dovolenou letecky..vždy jsme byli někde autem. Navíc rád pije pivo..od oběda do večera je schopen si dát klidně i 7piv a vznikají pak situace, kdy jsem se o malého bála (např. s ním byl v bazénu a blbnul - malého házel do vody a nereagoval na jeho volání „tati už ne, už nechci“,naopak do něj ryl stylem nebuď srabek, to nic není). Vše jsem vždy zařizovala a zachraňovala já…teď ale nebudu mít tu možnost. Je to hrozné..sám na rozum..a já nevím, jestli jsem hysterická zbytečné a co mám dělat. Dnes jsem mu řekla, že z té dovolené mám strach a jestli se cítí na to, aby to zvládnul a že doufám, že tam nebude pít. Urazil se a odjel..prý se se mnou o tomhle bavit nebude..
Malého si bere každý druhý víkend, stará se o něj tím stylem, že si užijívaji víkendu buď na zahrade, doma, na procházkách, na zahrádkách u hřiště, kde si může dát pivo..občas zapomene dát malému léky (trpí astmatem a alergiemi). Vařit neumí, takže buď uvaří polévku z pytlíku nebo koupi v restauraci hranolky..nebo přijedou jeho rodiče a mamka něco uvaří.
Omlouvám se za román, ale nějak nevím, jak se k tomu postavit.. Na jednu stranu bych byla ráda, kdyby si s malým tu dovolenou užili a možná by mu to i pomohlo na astma. Ale byla bych mnohem klidnější, kdybych věděla, že je schopen se o syna plnohodnotne postarat.
Prosím anonymně, je to pro mě celkem citlivé..
Jaký na to máte názor vy? Jsem moc hysterická?