Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem už zoufalá a tady se určitě najde někdo se stejnou zkušeností.
Jsem v 11t a vypadaly mi skoro všechny vlasy a padají dál. U předchozích těhotenství jsem tento problém neměla a vzhledem k tomu, že mám hodně dlouhé blond vlasy, jsem z toho už hodně..zděšená. Beru občas kyselinu listovou, jinak jím ovoce, zeleninu,…no stravu pestrou mám. Rozpuštěné vlasy už nosit nemůžu a i culík vypadá komicky:(Prosím poradte:(Pomůžou třeba těhotenské vitaminy? Nebo co byste mi poradili? Nechci být za pár dní nebo týdnů plešatá:(Vlasy jsem mívala krásné husté a ted…skoro nic a ten zbytek jemný a trčící do všech stran.Budu vdečná za jakoukoli zkušenost a radu.
@Tiger-lily píše: Železo?
to pomůže? Dr mi ještě krev nebral, takže nevím zda ho mám málo a na odběry a do poradny jdu za týden.
@Crystal87 mohlo by, v těhotenství ho bývá málo a je to jedna z příčin padání vlasů
Ale az takhle? Mne vzdy padaly vlasy chvilku po porodu ale tohle se neda srovnavat. Nemam na hlave skoro nic jen chmyri ![]()
Muzu doporucit sampony Nioxin
nevim, jak v tehu, ale mne velmi pomohly na padani
je to drazsi, ale stoji to za to ![]()
V těhotenství a v období kojení se může jen Biosil. Ale nic nezabere hned, trvá to tak 2 měsíce. Jedině zkusit nějaké přípravky na vtírání do pokožky hlavy, třeba Alpecin nabo Bioaquanol, jsou proti vypadávání vlasů. V lékárně poradí ![]()
@Crystal87 Tělu určitě něco chybí, zaměřila bych se na zdravější a vyváženější jídelníček ![]()
Za dva mesice uz budu nosit paruku
ale dekuji hned se zitra pujdu optat a vybrakovat jim zasoby.
@Janinka1983 píše:
@Crystal87 Tělu určitě něco chybí, zaměřila bych se na zdravější a vyváženější jídelníček
Ono s celodennima nevolnostma to moc nejde ale nezdrave moc nejim…spis ovoce a zeleninu.. ![]()
Biosil se mi osvědčil opravdu maximálně - ale musí se brát dlouhodobě. Nemá smysl čekat efekt po pár týdnech.
Železo je nejpravděpodobnější - až bude doktor vypisovat žádanku na odběr (nebo odběr sám provádět), výslovně na to upozorni.
Osobně bych se tedy spíš zamyslela nad tím, čím je čtvrté těhotenství jiné než ty tři předtím a co mi tělo tím padáním vlasů chce naznačit… když se to předtím nestalo, tj. když to není automatická reakce mého těla na těhotenství. Chápu, že tyto úvahy nejsou pro každého… ale bylo by to rozumnější než řešit pilulky na internetu.
Padání vlasů nastává zhruba 3 měsíce po nějaké situaci, která je pro tělo nestandardní nebo dojde v té době k nějaké změně ve stravování. Proto téměř každé ženě začnou padat vlasy cca 3 měsíce po porodu. A veškeré vitamíny začnou účinkovat za stejnou dobu. Takže co bylo před třemi měsíci? Asi poslední MS před otěhotněním, podle metříku. Takže to souvisí s těhotenstvím. To je úvaha
Určitě se o tom zmiň Dr, tělu něco hooooooodně chybí.
@Crystal87 Take bych rekla, ze chybi bud zelezo, horcik, kremik..doporucuji Biosil Plus, Magnesi lactici, Pangamin, kys. listovou, fe-Aktiferin. Dale na vtirani do pokozky Biohar, odvar z lopuchu a sampon a balsam Migliorin. Tohle pomohlo me, ale trvalo to tak 2az3mesice. Dale doporucuji vlasy zkratit a vynechat barveni a vse co vlas zatezuje! V prvni rade nabery krve a zjisteni pripadneho nedostatku nekt. mineralu nebo to muze byt snizena ci zvysena cinnost stitne zlazy!!
Jojo, štítná žláza je mrcha, jakmile mi začnou padat vlasy, vím, že mám málo hormonů a letím k Dr. Ale v těhotenství se to snad kontroluje…
Biosil plus, nemá cenu kupovat něco dražšího. má to všecko podobný složení, jen hezčí (rozuměj dražší) krabičku
po biosilu vlasy začnou podrůstat, sice budeš chvilku vypadat jako ježek, ale je to jistota ![]()