Brýle na dálku - jaké vychytávky, skla, obroučky

101939
26.10.18 17:58

@jenny.fields S tvarem neporadim, ale za me je uzasna vychytavka samozabarvovaci skla, ktera reaguji nejen na uv zareni, ale i na viditelnou cast spektra a zatmavi se mi i v aute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
26.10.18 18:00

Pokud řídíte tak antireflex a polarizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
26.10.18 18:01

@j.a.n.i1 ano. Ztencena, samozabarvovaci skla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4953
26.10.18 18:04

Podle doby od laserové operace bych si tipla, že Ti bude taky už lehce přes čtyřicet, takže pokud dojde opravdu na brýle na dálku, doporučuju vyzkoušet, jestli přes ta skla doostříš do blízka. On by to teda měl zkontrolovat očař sám. Presbyoptie (dřív se teda přiznávala barva a říkalo se tomu „stařecká vetchozrakost“) je potvora. Ale má to řešení a asi by měl stačit tzv. relaxační přídavek, což znamená že na čočce je v místech, kudy se díváš do blízka nebo do střední vzdálenosti takové místo, kde je ta korekce do dálky menší.
Jinak mají čočky všelijaké filtry na počítač (doporučuju) a úpravy proti poškrábání. Tenčení při předpokládané půl až dioptrii je naopak blbost, to potřeba není.
A za těch dvacet let velmi pokročily možnosti samozabarvování, takže to je další věc, kterou můžeš zvážit, jestli chceš nebo ne.
Obrouček jsou všude mraky a není problém najít něco, v čem se člověk cítí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
26.10.18 18:10

@jenny.fields Obroučky musíš vyzkoušet, já vyzkoušela asi milion brýlí, nakonec jsem vybrala úplně jiné, než jaká byla představa. Ale jsou skvělé, lehké, pružné, můžu poslat odkaz. Nechtěla jsem žádné super moderní. Nakonec stejně většinou nosím čočky.

@j.a.n.i1 píše:
@jenny.fields S tvarem neporadim, ale za me je uzasna vychytavka samozabarvovaci skla, ktera reaguji nejen na uv zareni, ale i na viditelnou cast spektra a zatmavi se mi i v aute.

To třeba já naprosto nesnáším, takže bych s tímhle byla opatrnější :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
26.10.18 18:20
@j.a.n.i1 píše:

Chlap je taky nesnese, musí mít čirá skla a zabarvený klip. To se mi teď líbilo v optice, když si byl chlap pro čočky. Jsou to normální brýle a lehce se z nich udělají sluneční a nevypadá to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.10.18 18:22

Zabarvovací skla raději plast než sklo. Já letos volila nezabarvovací po letech zabarvování, protože se mi to už nelíbí. Antireflex ale mám. Obrub je tolik, že si určitě vybereš.
Oči jednoznačně nechat změřit na očním, ne jen v optice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
26.10.18 18:29
@Aspera píše:
Chlap je taky nesnese, musí mít čirá skla a zabarvený klip. To se mi teď líbilo v optice, když si byl chlap pro čočky. Jsou to normální brýle a lehce se z nich udělají sluneční a nevypadá to špatně.

Mně to drásá nervy, ty brýle bych rozšlapala :oops: Ale z dalších úprav třeba antireflex mi přijde jako dobrá věc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.18 18:52

Antireflex, jestli chces, aby ti ostatni videli do oci. Ale snaz se pak poskrabou nez sklenena skla bez niceho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.10.18 19:11

@j.a.n.i1 Fakt? Já si pamatuju, že to měla nějaká spolužačka a vypadalo to tak nějak divně. Ale už je to mnogo let nazad, že. Věci se vyvíjejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.10.18 19:13

@Jeremi Ano, 42. Ale na blízko vidím jako rys, za stařeckou vetchozrakost u nás kope od minulého týdně potvrzeně manžel :mrgreen:
Tyhle budu nosit do lesa, kde občas nepoznám černobílého moskeváka zabijáka od černobílého SAO hodňouše a pak zbytečně mizím do lesa a pán od SAO kouká jak vrána, když jsme si minule hráli. Teda ne já s ním, ale můj pes s jeho.
A na titulky v TV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.10.18 19:13
@malytlustyhroch píše:
Antireflex, jestli chces, aby ti ostatni videli do oci. Ale snaz se pak poskrabou nez sklenena skla bez niceho… :nevim:

Antireflex je jen na tohle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.10.18 19:14
@Russet píše:
Zabarvovací skla raději plast než sklo. Já letos volila nezabarvovací po letech zabarvování, protože se mi to už nelíbí. Antireflex ale mám. Obrub je tolik, že si určitě vybereš.
Oči jednoznačně nechat změřit na očním, ne jen v optice.

Jdu právě očnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.10.18 19:15
@Heivka píše:
Pokud řídíte tak antireflex a polarizaci.

Na co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.10.18 19:15
@jkra píše:
@j.a.n.i1 ano. Ztencena, samozabarvovaci skla.

Ztenčená? I když bude tak málo dioptrií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí