Brzdy u auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3821
8.5.21 17:48
@P4ja píše:
Tak prostě se časem opotřebují. Ale někdy to autoservis zkouší. Ukázali ti ty, co vymontovali? Na kamarádku to nedávno zkusili. Tak volala manželovi, ať se tedy domluví, protože je před měsícem měnil. Najednou začali couvat. A pak si vzpomněli, že vlastně nic neměnil.

Mě to říkali v pneuservisu a ze mi to tam hned vymění. Na servis ale jezdím jinam. V pneu servisu mi řekli ze brzo akorát brzdu jen proslapnu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
8.5.21 17:49
@Zumpa píše:
Tohle je dobrá metoda, jak se zabít.

Jo? No ja to takhle dělám nějak přirozené :lol: zkusím teda brzdit motorem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
8.5.21 17:50
@Kockazvysocan píše:
Začni brzdit motorem, je to ekonomičtější i bezpečnější, bych řekla.

Ok zkusím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
8.5.21 17:57
@zudina píše:
Jo? No ja to takhle dělám nějak přirozené :lol: zkusím teda brzdit motorem..

Při vyřazení ti může „chcípnout“ motor, bez motoru ti nepojedou posilovače řízení a brzd. Fakt nevyřazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.5.21 18:04
@zudina píše:
Mě to říkali v pneuservisu a ze mi to tam hned vymění. Na servis ale jezdím jinam. V pneu servisu mi řekli ze brzo akorát brzdu jen proslapnu 8o

Jj to jo. Pokud jezdíš hodně a brzdis tak, jak píšeš, tak se nedivím. Kromě toho, že je to pěkně nebezpečné, tak to něco žere. Zapni si ukazatel momentální spotřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
8.5.21 18:04
@Zumpa píše:
Při vyřazení ti může „chcípnout“ motor, bez motoru ti nepojedou posilovače řízení a brzd. Fakt nevyřazovat.

Aha tohle jsem nevěděla (ja vím de.bil :mrgreen: ) ale nějak jsem se to takhle naučila. Odted nevyrazuju 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
8.5.21 18:14
@zudina píše:
Ok zkusím 8)

Super, uvidíš, že se ti to zalíbí. I na spotřebě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
8.5.21 18:26
@P4ja píše:
Jj to jo. Pokud jezdíš hodně a brzdis tak, jak píšeš, tak se nedivím. Kromě toho, že je to pěkně nebezpečné, tak to něco žere. Zapni si ukazatel momentální spotřeby

Myslela jsem ze když vyřadim rychlost tak to pravé nezere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
8.5.21 18:29
@zudina píše:
Myslela jsem ze když vyřadim rychlost tak to pravé nezere..

Nastav si aktuální spotřebu a porovnej si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
8.5.21 18:32
@Kockazvysocan píše:
Nastav si aktuální spotřebu a porovnej si to.

No je fakt ze se mi zda ze to žere nějak dost :mrgreen: Ok porovnam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
8.5.21 18:39
@zudina píše:
No je fakt ze se mi zda ze to žere nějak dost :mrgreen: Ok porovnam..
:palec: já myslím, že kdysi se to tvrdilo, že vyřadit je nejlepší. Ale už dávno to neplatí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
8.5.21 18:48
@Kockazvysocan píše: :palec: já myslím, že kdysi se to tvrdilo, že vyřadit je nejlepší. Ale už dávno to neplatí.

To platilo naposled tak u Škody Favorit (možná Felicie). U novějších aut je jedno, jestli vyřadíš nebo ne. Motor běží stejně a má stejnou spotřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
8.5.21 18:51
@Prof. Farnsworth píše:
To platilo naposled tak u Škody Favorit (možná Felicie). U novějších aut je jedno, jestli vyřadíš nebo ne. Motor běží stejně a má stejnou spotřebu.

No říkám kdysi. Autoškolu jsem ve Favoritu dělala :mrgreen: Poslední 3 moje auta byly a je už trochu sofistikovanější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
8.5.21 18:58
@zudina píše:
Mě to říkali v pneuservisu a ze mi to tam hned vymění. Na servis ale jezdím jinam. V pneu servisu mi řekli ze brzo akorát brzdu jen proslapnu 8o

Kdepak, nejdříve se zničí brzdové kotouče, což je o pár tisíc navíc. A bude to dělat hrozné zvuky. Teprve potom se prošlápne do prázdna.

• Citovat
  • Upravit
3821
8.5.21 18:59
@Aquarius79 píše:
Kdepak, nejdříve se zničí brzdové kotouče, což je o pár tisíc navíc. A bude to dělat hrozné zvuky. Teprve potom se prošlápne do prázdna.

Dobrý vědět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová