Brzdy u auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3155
12.1.19 17:51

@Šmoulice no jasný, to asi praskla hadička ;) to pak nebrzdí. Pán ale popisuje spíš problém v destičkách nebo kotouči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
12.1.19 17:55

@Otazkar bzdy (koroze, prohnutí, prasknutí, tenká destička, špatné seřízení, přimrznutí, chyba ručky), ložisko, ABS pokud hučivý zvuk popisuješ blbě, cokoliv… odstav to a zajeď do servisu.

Příspěvek upraven 12.01.19 v 17:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
12.1.19 17:56
@Petula306 píše:
@Šmoulice no jasný, to asi praskla hadička ;) to pak nebrzdí. Pán ale popisuje spíš problém v destičkách nebo kotouči.

Mě to ale začínalo podobně. Divné zvuky, chrastilo to. Pak dobrý , brzdilo ok. A pak druhý den, párkrát jsem zabrzdila ,hůř to brzdilo a než jsem dojela do servisu, tak vůbec. A jak říkám, mluvili i o nějakém válečku a že to vyměnili pro jistotu na obou kolech atd atd …
Takže tam toho prostě může být víc a neměl by to podceňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
12.1.19 17:57
@Šmoulice píše:
Mě to ale začínalo podobně. Divné zvuky, chrastilo to. Pak dobrý , brzdilo ok. A pak druhý den, párkrát jsem zabrzdila ,hůř to brzdilo a než jsem dojela do servisu, tak vůbec. A jak říkám, mluvili i o nějakém válečku a že to vyměnili pro jistotu na obou kolech atd atd …
Takže tam toho prostě může být víc a neměl by to podceňovat.

Takhle začíná většina chyb brzdového systému ať už je to cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
12.1.19 18:01
@Nimie píše:
Takhle začíná většina chyb brzdového systému ať už je to cokoliv.

Právě. A jenom úplnej blbec bude jezdit dál a doufat, že se nic nepo..sere :roll: A že to třeba vydrží :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27649
12.1.19 18:02
@Otazkar píše:
Zdravim chci se zeptat jak dlouho muzou vydrzet spatne brzdy auto mi zacalo spatne brzdit rsp. to dela takovy hucivy zvuk a je citit jak to trosku kope… Muzou mi selhat nebo to vydrzi treba tak tyden jeste? Pri jizde brzdim rychlostmi abych to co nejvic setril a je mozne ze mi zniceho nic selzou a budu bez brzd? Diky

to je doufám vtip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
12.1.19 20:14

Dělá to hučivý zvuk a kope to aha. Tak jestli je to na sněhu, tak je to typický projev ABS. Máme s tím dvě auta a obě se projevujou naprosto shodně, hučení a kopání. Ovšem jestli to na sněhu nebylo, tak to auto ani nespravuj, hoď to do šrotu, tu růžovou kartičku v peněžence, na které je nápis Řidičský průkaz, rozstříhej, ty cucky spal a už nikdy, NIKDY!!!! v životě nesedej za volant, ideálně ani do auta. A pokud seš chlap, tak bych možná zvažoval i kastraci, protože sice ne každej může být technický typ, ale ptát se na diskusním foru pro matky, jak dlouho vydrží podělaný brzdy, tak to už je fakt něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
12.1.19 20:52
@Otazkar píše:
auto mi zacalo spatne brzdit rsp. to dela takovy hucivy zvuk a je citit jak to trosku kope…

Zkřivené brzdové kotouče (nebo jeden) - to se stane po dlouhém a silném brzdění a pak třeba stačí kaluž vody. Ta studená voda zkroutí rozpálený brzdový kotouč, ten se pak zakřivený točí. Může i prasknout. K tomu můžou být sjeté (opotřebované) brzdové destičky.
Do servisu !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
8.5.21 16:41

Mám tři roky staré auto (tj kupovane nové v roce 2018) a při vymene pneu mi v servisu řekli ze jsou brzdové destičky téměř na konci opotrebovanosti a ze se musí vyměnit. Docela mě to zarazilo, je normální vyměňovat brzdové destičky už tři roky po koupi? Nebo jsem koupila nějaký šunt? Rozumí tomu tady někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.5.21 17:06
@zudina píše:
Mám tři roky staré auto (tj kupovane nové v roce 2018) a při vymene pneu mi v servisu řekli ze jsou brzdové destičky téměř na konci opotrebovanosti a ze se musí vyměnit. Docela mě to zarazilo, je normální vyměňovat brzdové destičky už tři roky po koupi? Nebo jsem koupila nějaký šunt? Rozumí tomu tady někdo?

Záleží přeci, jak moc jezdíš, jakým stylem brzdis atd.. Pokud patříš mezi ty, co stojí stále na brzde, tak je to normální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
8.5.21 17:07
@zudina píše:
Mám tři roky staré auto (tj kupovane nové v roce 2018) a při vymene pneu mi v servisu řekli ze jsou brzdové destičky téměř na konci opotrebovanosti a ze se musí vyměnit. Docela mě to zarazilo, je normální vyměňovat brzdové destičky už tři roky po koupi? Nebo jsem koupila nějaký šunt? Rozumí tomu tady někdo?

Brzdové destičky jsou spotřební materiál, při brzdění se obrušují, podobně jako se ojíždějí pneumatiky. Je tedy normální je po pár letech měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
8.5.21 17:08
@martina.se píše:
Záleží přeci, jak moc jezdíš, jakým stylem brzdis atd.. Pokud patříš mezi ty, co stojí stále na brzde, tak je to normální..

No je fakt ze jezdím dlouhé trasy ale zas se snažím brzdit normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.5.21 17:08
@zudina píše:

Desticky nejsou uplne zavisle na znacce auta. Je to spotrebni material, ruzni vyrobci.
Takze ne, auto neni sunt kvuli destickam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
8.5.21 17:09
@Prof. Farnsworth píše:
Brzdové destičky jsou spotřební materiál, při brzdění se obrušují, podobně jako se ojíždějí pneumatiky. Je tedy normální je po pár letech měnit.

Ok. Jen mě to zarazilo, nerozumím tomu. Myslela jsem ze se tohle mění až tak po pěti letech minimálně :lol: tak díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
8.5.21 17:10
@Lucie_Sx píše:
Desticky nejsou uplne zavisle na znacce auta. Je to spotrebni material, ruzni vyrobci.
Takze ne, auto neni sunt kvuli destickam.

Ok díky.. jen mě to zarazilo, čekala bych to až za déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová