Bude nám rok - jak s jídlem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
bude nám rok - jak s jídlem?
Ahojda maminy,
příští týden bude naší malé rok a já přemýšlím, jak s jídlem. samosebou do ní nehodlám hned ten den cpát řízek, smažené opravdu počká.Jíme zatím jen jídlo ze skleniček, občas domácí nesolený vývar. Řekla jse si, že do jednoho roku to s těma skleničkama nějak dáme. Jenže bych ráda začala vařit a když bude potřeba sklenička, tak nevím, jestli už mám nebo nemám kupovat ty od 12 - tého měsíce kde je sůl, vaječné těstoviny a jiné věci. Naše dr. se ke stravě moc nevyjadřuje, když se ptala jak malá s mlíkem a já jí řekla, že ho už moc nechce a moje máma mi do hlavy hustí, abych jí uvařila kakao, tak na mě jen zařvala, že do tří let ne a nic víc. Na otázky k jídlu mi neodpovídá a řídit se radami mojí mámy nechci, za nás bylo vše jinak a mě od 3 měsíců cpala polívkou zahuštěnou jíškou. Tak jsem se chtěla zeptat Vás na nějaké rady.
Předem moc děkuji za každou radu a odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Honza je teda o pár měsíců starší, ale taky jsem skleničkovala, vlastně teď na střídačku s domácím ještě skleničkuju. Dávám Hipp od 12m.
Jinak v pohodě mu dám rajskou omáčku, hovězí polívku, koprovku, na paprice, svíčkovou, rizoto. Doma obecně velmi málo solíme, takže s tím problém nemáme, jenom si hlídám mlíko, aby jídlo bylo uvařené z plnotučného. Samozřejmě omezuju koření atd. a nedávám potraviny ještě pro něj nevhodné. Honza je v jídle hrozná konzerva, takže mám problém vymýšlet jídla, která by mu jela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a ryby na páře s bramborovou kaší nebo s nějakou červenou omáčkou se zeleninou, to má moc rád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My teda skleničkujeme jen když nejsme doma, jinak malé vařím.
Měla už třeba svíčkovou (samo udělanou v takové verzi pro ní, takže bez pepře, bez soli atd.), pak měla rajskou (z čerstvých rajčat zahuštěné potom zakysanou smětanou), měla čočku (normální, červenou nechtěla) nahusto s vajíčkem, koprovku s hovězím masem a bramborem. Většinou tohle vše jsem dělala pro sebe, pak odebrala a pro nás dokořenila.
Měla kuře na tymiánu s bramborem.
A pak vařím zeleninu - cuketa, mrkev, brokolice, květák (měla už květákový mozeček), anebo to prostě namíchám jak se mi to sejde v mražáku.
Tento týden budu zkoušet hrachovku.
- Citovat
- Upravit
My jsme teda moc neskleničkovali ani u jedné,holkám to nechutnalo,takže domácí vaření a sklenka jen v nouzi.Před 14 dny byl malé rok a už s náma baští všechno,je strašně polívková,takže u nás frčej,hovězí kuřecí vývary a moooře zeleniny.Dělám dost často drůbeží guláš a těstovinama,ten máme uplně nejradši,zkoušela jsem rajskou,na tu se moc netvářila,ale slepice na paprice je taky super
S tím kakaem bych ještě počkala,to myslela máma aby si jí ho udělala ze sunaru,nebo jak?Kravské mléko by neměla do tří let.I když starší ho ochutnala mnohem dřív.
- Citovat
- Upravit
A k mlíku - malé dávám jednou týdně mlíko z mlékomatu které převařím, moc jí chutná. A v obchodě jsem viděla nějaké kakao od Nestlé pro děti od 12m - tak možná to, ale jinak bych to taky nedávala.
- Citovat
- Upravit
Noo, kakao myslela máma z miminkovskýho mlíka, tedy u nás Hami, ale naše dr. tvrdila, že kakao, jako prášek, nesmí až do tří. Teď jsme jí koupila aspoň ochucený mlíčka, snad to bude lepší.
JInak jsem si říkala, že skleničky začnu vyřazovat. Myslela jsem na nějakou verzi svíčkové, rajské, koprovka taky, pak jiná jídlíčka, doma moc nesolíme, ale trošku soli do jejího jídla dát můžu nebo radši plně bez?
Jinak třeba takovou svíčkovou - dává se do ní smetana, čím to nahrazujete pro prcky? A příloha? na knedlík je asi brzy, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdo dává místo smetany joguta,já jsem dělala klasickou a přešly jsme to bez újmy
Jinak malé přisoluju,ale jen málo.
- Citovat
- Upravit
knedlík sem tam dávám a doktorka říkala, že kravské mléko pro přípravu potravin klidně zařadit od 12m věku, stejně tak můžeš dát i smetanu. Viz. tabulka kojeni.net.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nahrazovala jsem jogurtem nebo zakysanou smetanou, teď jsem udělala koprovku normálně ze smetany.
Přílohy - brambor nebo těstoviny a rýže. Knedlík jí nechutnal.
- Citovat
- Upravit
Já už malej začla dávat naše jídlo, jen ho míň kořenim a solim.Mléka se nebojim, už jsem ho malej dala,ale nechutná jí.Tak jí z něho dělám puding a krupičku.Myslim, že všeho má být s mírou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Irsku mě naopak doktoři i porodní báby doporučovali kravské mléko už od 12m. Zatím z něj vařím (koprovku atd.) a ráno mu dávám musli pro batolata s ohřátým plnotučným mlíkem. Jinak malej už dlabe jogurty, ráno mu dám i chlebík s máslem a nastrouhaným sýrem, obědy vařím brambory se zeleninou a masem (kuřecí, krůtí, jehněčí, hovězí, ryby - losos, treska). Jinak těstoviny, knedlík, rýže, kuskus, br.kaše…z omáček měl rajskou i koprovou. Nepepřím, trošičku solím kvůli jodu a jinak bylinky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máme hrozně rádi omáčky na houbách a vůbec milujeme houby,jen jsem je teď dlouho nevařila,nevím jestli malá v roce už může houby,možná žampiony,ale já myslím lesní hříbečky ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj maminky chtěla bych se Vás zeptat co dáváte prckům ke svačinám, obědy zvládáme Domča jí většinou to co my, ale už mi dochází fantazie co dopo a odpo ke sváče
Dávám mu bílý jogurt s ovocem, samotné ovoce, bobíka, někdy skleničku s dětskou sušenkou - od Sunarky, a chlebík s mazlavcým sýrem ,ale už mi to přijde takový okoukaný
Co třeba ještě dáváte na chleba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co třeba vyrobit nějakou domácí pomazánku s tvarohem plus nějaká zeleninka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit