Budoucnost je být single

Napsat příspěvek
Velikost písma:
151637
26.8.26 20:03
@JoHoP píše: Více

Tolik rovnoprávnosti ještě není, abych za to jako žena nedostala vynadáno. Takže si počkám na tvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
26.8.26 20:24
@Diagnoza2 píše: Více

Ono už je to asi nemoc a pak to chce odborníka. Ja jsem psychicky v háji a ventiluju to na manžela. Ale on mi nabídne, ze mi zařídí terapii/ psychiatra. A ja reknu ano a jsem rada, ze mi pomohl. Pak se mnou musí žít a já se snažím, snažím - ale občas prostě věci neuřídím. A on to ustojí. Ja zase zvládám denní zápřah s rodinou, jsem celé dny na to sama, protože má extrémně náročnou práci (a já mu jinde sedve přeju). Je to proste o rovnováze.
Pred deseti roky to bylo zase naopak.
A ta nejak u tech mladých nenastává. Tedy aspon co vidim u svých dvou dospělých potomku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4085
26.8.26 20:48
@TaLucie píše: Více

Hele, podle mě to je prostě v tom, že lidi se adaptují a v každé době jednají tak, aby se jim dané chování nějak vyplatilo a měli se lépe. Kdysi šlo o určitý životní standard a někdy až o holé přežití. Dnes tyto důvody hodně opadly, a tak člověk dává přednost tomu, co jeho život dělá lepším a ne naopak. :) Víc single lidí (hlavně žen) přibývá proto, protože v partnerství a současných mužích nevidí přínos. Je to vlastně docela jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6581
26.8.26 20:56
@KKubula píše: Více

Neviem, ci by som uplne suhlasila. Skor to suvisi s povahou cloveka. So schopnostou vytesnit nepohodu druheho a ist si svoje zaujmy.
Poznam par zien, ktorych muzi su strhani a ony to neriesia. Ale mozno to tak vyzera len z vonku, nevieme, ako to maju v skutocnosti v tom pare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.26 21:11

@Diagnoza2
Zamyslel ses někdy nad tím, co by tvá rodina dělala, kdyby tě zítra švihlo?
Jak by si bez tebe poradili?
Já když tě občas čtu, tak ty ses napasoval zcela dobrovolně do jakési role ve smyslu Bezeměsianineprdnou.
Je fajn, když jsou si lidi oporou, ale zároveň by každý měl umět žít i sám za sebe. U tebe už to není o svobodné podpoře, ale o těžké závislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.26 21:26

Napíšu svoji zkušenost anonymně jestli nevadí. To co píšeš o psychickém stavu své ženy fakt nenechávej vyhnít jestli na tebe dá. To, že jí nesedl terapeut, je poměrně častá věc, stává se to. Ale v ten moment si měla najít dalšího. I terapeuti jsou lidi a můžou osobnostně nesednout, metodou kterou používají nesednout.
Já teda nikdy neměla strach z nemocí ve smyslu hypochondrie, ale už od puberty mám fakt velký strach ze smrti. Jsou období, kdy mi to gradovalo, někdy víc, někdy míň. Navíc jsem velmi úzkostný člověk. Většinou to se mnou otřáslo kolem životních milníků jako kulatiny, 18 let a podobně, ale rozchodila jsem to. No ale pak kolem 25 plus mínus přišlo období, kdy mě to začalo ochromovat a to do té míry, kdy jsem se třepala po večerech a nemohla jsem zapudit ty myšlenky o smrti. Long story short, prostřídala jsem jsem několik psychopterapeutů, každý používal trochu jinou metodu a každý z nich mě navedl na různé cesty. Jedna z nich byla i využití antidepresiv a nikdy toho nebudu litovat. Dostala jsem se z toho marastu, už to budou možná 3 roky kdy jsem nepocítila jedinou úzkost a dnes jsem i máma skvělých holčiček, co mi dávají sílu jít dál. :dance: Je mi jasné, že jak život bude plynout, tak se ještě někdy ten bubák objeví. Za pár týdnů to bude třeba velká třicítka. :cert: Ale doufám, že moje zkušenosti mi pomůžou to překonat.
Proč to píšu? Prosím prosím nenech svou ženu se v tom topit. Zkuste jinou metodu jestli ta předchozí nefungovala. Zkuste psychofarmaka - moderní antidepresiva fakt nejsou ty oblbováky co mnozí popisují. Ale fakt zkuste to nenechat vyhnít, protože jestli to tak necháte, tak to bude jen horší a je možné, že se dostanete do bodu, kdy už to zlomí i vás dva a nepůjde to spravit. A jestli je to možné, zkus si s někým popovídat i ty. Pár let už tě namátkově čtu a jde vidět, že máš svoji ženu i přes ty vleklé těžkosti rád, ale je tam ta hořkost z toho všeho. Samozřejmě do toho jak to máš nevidím, ale možná by ti mohlo pomoct že sebe všechno dostat a nehromadit to v sobě. :andel:

• Citovat
  • Upravit
100
27.8.26 06:14
@Premek_Orac píše: Více

Krásná vize!
Jen je v dnešní době málokdo stálý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.26 06:32

Ono totiž dost záleží na tom, kdo je single, v jaké životní situaci a co všechno má na bedrech. Je trochu rozdíl být sama bez dětí a závazků nebo být samoživitelka s dítětem
Mám švagrovou, která si taky svého času myslela, že single život je výrazně lepší než vztah. Místo řešení problémů ve vztahu odešla a sama chtěla rozvod. V hlavě měla jednoduchý plán, který říkala na každou chvíli na potkání, chlapa nepotřebuje, dítě si zaopatří sama, rozjede podnikání, a I když je doma a nemá práci, tak přece není důvod se zabývat vařením a uklízením, obecně nějakou péčí, na co, je přeci sebevědomá žena.
Raději si bude užívat, jezdit s dítětem na výlety a konečně bude mít klid. Rozvod = svoboda = šťastný život. Happy jak dva grepy.
Jenže realita se ukázala být poněkud složitější. Několik měsíců to samozřejmě mohlo působit skvěle, protože najednou žádné kompromisy, žádný partner, nikdo jí do ničeho nemluví, může si dělat co chce a jak chce po svým. Jenže pak začaly docházet praktické věci, které se do té krásné představy nějak nevešly. A najednou už ten vysněný single život nebyl tak úžasný, spíše naopak plné stresu a o dost větší odpovědnosti…
Dokonce jsme se přes tchýni dozvěděli, že nám náš vztah závidí a že je škoda, že takový nemá. To nás překvapilo, protože hlásila všude, že chlapa nepotřebuje. No a ono to tak není…

Takže někdo může být single a může být naprosto šťastný. A pokud někomu nevyhovuje vztah, ve kterém je z partnera spíš další dítě, je samozřejmě lepší být sám. Ale je dost rozdíl, jestli je dotyčný sám, protože mu takový život plně vyhovuje, a nebo utekl ze vztahu a teď si namlouvá, že samotný status single automaticky vyřeší všechno, co mu v životě nefungovalo…

• Citovat
  • Upravit
4085
27.8.26 06:50
@Anonymní píše: Více

No, tak v případě té kamarádky to spíš vypadá, že byla úplně mimo a neměla představu tak nějak o ničem :) Z ní bych nějaký příklad nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108771
27.8.26 07:14
@Anonymní píše: Více

Vztahy z rozumu, které mají dotyčnému něco vyřešit taky nemají dlouhou trvanlivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
27.8.26 07:20
@Anna766 píše: Více

Vynadáno občas dostane každý, ale to je jen trénink asertivity. :D
Musím říct, ani 16km nestačil, abych tak „složité“ téma shrnul do krátké myšlenky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
27.8.26 07:47

Obecně si prijde v pohode. Zdravotní úzkosti řešila chvíli na terapii, ale nikam to moc nevedlo, terapeut moc nevěděl jak to posunout.

Takový závěr by mě osobně neuspokojil. To je jako vyřešeno neřešením. Tohle je obor kterému nerozumím vůbec, ale vůbec. Nechci shazovat práci terapeuta, ale představuju si ho jako týpka s kterým se někdy víc někdy hůř pokecáš. Pokud, ale vycházím z toho, že psychické problémy jsou, nebo můžou být psychická nemoc tak bych šel za doktorem, který může dělat diagnózy. A jestli se nemýlím, tak s téhle party co začíná na psycho může dělat diagnózy pouze doktor psychiatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151637
27.8.26 08:35

Myšlenka se nabízí.
Muži chtějí žít jako jejich otcové a dědové, ženy nechtějí žít jako jejich matky a babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
27.8.26 08:42
@TerezaVoříšková píše: Více

Troufám si říct, že jsou všichni super schopní včetně nejmladší 11, co si rozjela byznis s hačkovanymi zvířátky na Vinted, kterým si financuje vlny, vatelín a oči a čumáky :lol: :lol:

To že X věcí dělám já neznamená, že se beze mě svět zastaví. Když jsem si loni rozsekal nohu na lyžích a ležel 2 týdny v špitále, taky doma nepomreli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
27.8.26 08:56

Zlaté pravidlo péče o duševní zdraví je, že to musí chtít řešit ten, koho se to týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí