Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja to manzelovi poskytuju. Ale mam za to velkou zpětnou vazbu, pečuje o mě.
Ale je fakt, ze naposledy přijela dcera z výletu (s novým objevem) s tim, ze “maminku mu fakt delat nebudu”. Kluk nebyl schopny ji koupit veceri a piti, kdyz mela upal. Jeste pry mel reci, ze ona vymyslela blbou turu (jemu bylo naprosto jedno, kam půjdou). Nechal ji na penzionu hladovou, bez piti a s migrénou. Koupil ji jeden energiťák u pumpy. Tak uz mu šanci nedala…
Jo, mění se to. Mozna nechce pečovat nikdo o nikoho…
Bez toho, abych článek četl, tak ano, ten vývoj se dá očekávat. Ženy čím dál méně potřebují to, co historicky v partnerství zastával muž a muži jako by často zpohodlněli a nechtějí či nepotřebují to, co do partnerství přinášela žena (děti, domov).
Dnes je vlastně vše co muž mohl nabídnout ženě a žena muži dostupné bez partnerství.
Kromě jednoho, a podle mého naprosto, ale naprosto zásadního. A to stálého citového zázemí.
@Premek_Orac píše: Více
Což je dobře, protože to je jediná rozumná motivace pro vztah. ![]()
@TaLucie píše: Více
Muzi chteji, aby zeny pečovaly o ne. A to ve vsech ohledech - financne, psychologicky, fyzicky.
Na Tiktoku na me vyskakuji videa dospelych muzu, kteri hlasaji, ze proc by meli kupovat zene kytku, at zeny kupuji kytky jim a podobne zajimave teze, kdy „prevrati“ nejake tradicne zazite vzorce chovani ve svuj prospech a vydavaji to za emancipaci zen, ale pak uz nereknou to B. Ze za to nic nedavaji zpatky a takova zena ma o ne take pecovat varenim, uklidem a veskerym mikromanagementem domacnosti vcetne pece o jejich mentalni zdravi jak tady sdilela Venetia.
@Premek_Orac píše: Více
Zeny jsou schopne si to stale citove zazemi vybudovat i bez muze. V tomto maji muzi nevyhodu.
@PaníBovaryová píše: Více
I ten sex si dokážou lépe zařídit, což je u chlapů pořád ta největší potřeba proč nějakou ženskou mít
Jsem single od roku 2020 a čím dál více jsem utvrzena v to, že je mi samotné báječně. Vždy jsem do vztahu dávala maximum. Snažila jsem se budouvat společnou budoucnost a jako odměnu jsem dostala parohy, nezájem nebo zvyk na to „že já se přeci o vše postarám“.. Obětovala jsem v životě dost a nakonec nemám vůbec nic. Možná jsem jen měla smůlu a narazila na špatné muže. Možná je chyba ve mě. Ale co vím s naprostou jistotou je to, že poslední roky jsem to konečně já. Takže ne! Maminku už nikomu dělat opravdu nebudu. ![]()
Posílám kytičku všem happy single ženám a těm méně happy přeju, aby dosáhly vnitřní spokojenosti i bez chlapa
![]()
@Venetia píše: Více
Mne nevadi emocni podpora, ta je ok..ale absolutne me nebavi chlapa obletovat, kdyz si neni schopny ani odnest talir nebo spinave obleceni hodit do kose apod..nebo bez zenske umre hlady..fakt nejsem Thajka
@PaníBovaryová píše: Více
Nevim, jestli se dá generalizovat. Ja se asi vnoučat nedočkám - dcera najit chlapa nemuze (nebude mu přece dělat maminku), navíc ji čeká invalidita a to fakt je jeste složitější. Syn je naopak: manželce dělá terapeuta, živi ji, vaří, pere, uklízí….
Přitom já mam podle me vyvážený vztah: ja emočně pečuji, kdyz zrovna nejsem pracovně vytížena, zajistim domacnost. Kdyz jsme mela období pracovní vytíženosti, manžel domácnost obstaral. Ted mam těžší období ja (ztratila jsem přátele, pečovala jsme o rodiče do smrti, přišla jsem o svoji restauraci a nejsem pracovně úspěšná). A manžel je mi oporou.
Ano, asi před 30 letybychoˇ se takhle podporovat nedokázali. Ale vždy to byl můj nejbližší člověk a já jeho.
Presto bych singl být nechtěla. Vlastně si to ani nedokážu představit.
@TaLucie píše: Více
Spousta žen chlapovi nikdy služku/maminku nedělaly. Tvuj syn je toho prikladem
tak neni duvod aby dcera nekoho takoveho taky nenasla, preci ![]()