Budu mít porodné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jestli pritel nema vubec zadny prijem, tak ti to vyjde kazdpopadne. Prijem se musi vejit do castky 18504,–
ps: mimochodem z ceho zijete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli máte měsíční příjmy z předchozího kalendářního čtvrtletí nižší než 18500,– máte na porodné nárok. Ale to najdete všude na internetu a je velice lehké si to spočítat. ![]()
@Ali-Ali taky by mě zajímalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
Jestli pritel nema vubec zadny prijem, tak ti to vyjde kazdpopadne. Prijem se musi vejit do castky 18504,–ps: mimochodem z ceho zijete?
Dekuji za odpoved
Mame dost penez nasetreno, takze je to ok. Spis jde o to, ze ten úraz byl cara pres rozpočet, ale to je vedlejší, hlavni je, aby byl přítel zase zdravy a aby ho lékaři dali dohromady..
Muzu se zeptat jak mam potom sehnat doklady o výši neschopenky a podpory? A budou se tam započítávat ty skutečně vyplácené příjmy nebo ty na které byl nárok? Treba ta neschopenka za zari vyplacena az v říjnu.. Dekuji.
- Citovat
- Upravit
Doklady ti daji na úp a ty pak pošleš na ossz (doklad o čtvrtletním přijmu).. nebo se to dá stáhnout na strankách up
- Citovat
- Upravit
@aminkadf píše:
Doklady ti daji na úp a ty pak pošleš na ossz (doklad o čtvrtletním přijmu).. nebo se to dá stáhnout na strankách up
já tam byla 3×
pokaždé mi chyběl nějakej papír nebo doklad z toho jednou občanka
Já na ty úřady moc nejsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aminkadf píše:
Takze na Úřadu prace dostanu pro přítele doklad o podpoře za červenec az zari a ja si poslu na OSSZ zadost o doklad o čtvrtletním přijmu.
A jake příjmy se tam započítávají? Ty skutečně v tech měsících vyplácené? Na porodné mit nárok urcite budu, ale jenom me to zajímá, jestli se tam bude treba zahrnovat neschopenka za zari vyplacena v říjnu.
- Citovat
- Upravit
To mě taky hned napadlo
@Ali-Ali píše:
Jestli pritel nema vubec zadny prijem, tak ti to vyjde kazdpopadne. Prijem se musi vejit do castky 18504,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky nejsem úřadová… Ale měla jsem štěstí, že mi paní dala vše. Ale za to muj již bývalí zaměstnavatel, to bylo dílo!
Něž mi něco poslali nebo poslali na ossz, tak to trvalo 2-4 měsice… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takze na Úřadu prace dostanu pro přítele doklad o podpoře za červenec az zari a ja si poslu na OSSZ zadost o doklad o čtvrtletním přijmu.A jake příjmy se tam započítávají? Ty skutečně v tech měsících vyplácené? Na porodné mit nárok urcite budu, ale jenom me to zajímá, jestli se tam bude treba zahrnovat neschopenka za zari vyplacena v říjnu.
Meli by ti tam dát všechno, když tak se jich zeptáš. A nebo jim napiš email. Jak se u Vás věci mají a oni ti poradí (nebo zavolat). Já jím tam taky psala a volala jak prdlá
Něco se posílá zaměstnavateli nebo na ossz, ale to oni ti poradi. Já jsem volala i na ossz, co jim mám z těch papíru poslat. I když mi to paní na UP říkala
protože jsem datel a radši se ptám Xkrát než vůbec ![]()
- Citovat
- Upravit
@aminkadf píše:
@nicolle24Já taky nejsem úřadová… Ale měla jsem štěstí, že mi paní dala vše. Ale za to muj již bývalí zaměstnavatel, to bylo dílo!
Něž mi něco poslali nebo poslali na ossz, tak to trvalo 2-4 měsice…
ty jo ještě že sem byla teď na pracáku. Ale chtěli po mě potvrzení i za rok 2011
nechápala sem. Naštěstí sem to vykoumala a nemusela nikam pro potvrzení a doložila sem jim papíry a paní se nejdřív netvářila ale nakonec to zkousla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nicolle24 píše:
![]()
ty jo ještě že sem byla teď na pracáku. Ale chtěli po mě potvrzení i za rok 2011
nechápala sem. Naštěstí sem to vykoumala a nemusela nikam pro potvrzení a doložila sem jim papíry a paní se nejdřív netvářila ale nakonec to zkousla
Za rok 2011? Proc to chtěli? Ja teda pred neschopenkou mela normální příjem.. Myslela jsem, ze jim budou stačit jenom ty příjmy za ty tři rozhodující mesice. V zaměstnáni byli naštvaní, ze musim na rizikové, z nich budu potvrzeni tahat jako z chlupaté deky:-(
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Za rok 2011? Proc to chtěli? Ja teda pred neschopenkou mela normální příjem.. Myslela jsem, ze jim budou stačit jenom ty příjmy za ty tři rozhodující mesice. V zaměstnáni byli naštvaní, ze musim na rizikové, z nich budu potvrzeni tahat jako z chlupaté deky:-(
Já byla taky na rizikovém od 9tt a dělali mi pěkný naschváli, takže je třeba se obrnit!
Já už neměla ani sílu s nima co koliv řešit. Takže pak „zautočil“ přítel. Ten je skoro poslal do pjdele ![]()
A jsem ráda, že už tam nejsem. A doufám, že už nikdy nebudu! ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
hele ale nevím jestli to bylo k porodnýmu, asi ne, protože já tam šla s haldou papírů, i s příspěvkama na bydlení a na děcka - když už sem tam šla tak jim tam ty prachy nenechám
, pošlou to na posouzení a když něco dostanem tak proč ne! Ale i tak čuměla sem proč 2011 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, omlouvam se za anonym.
Cekam prvni mimco a jsem po potratech na rizikovem od zacatku těhotenství.. Termín mam v prosinci, takze se budou pro narok na porodne započítávat příjmy za červenec, srpen a zari.. 11.7 mne prisla neschopenka za cerven 3900 Kč, v srpnu a zari budu mit neschopenku cca 9500 az do nastupu na materskou. Přítel mel úraz a driv byl jako OSVČ a od unora az do planovane operace (cca říjen 2013) bude na pracaku, v červenci bral posledni podporu za cerven cca 3000 Kč, od července nárok nema. Mam nárok na porodné, ze? A jake příjmy se tam započítávat? Ty které byly vyplaceny v tech třech měsících nebo za které vznikly nárok? Napr neschopenku za zari dostanu az v říjnu.. Bude se to tam počítat i kdyz ta neschopenka ua zari dojde na ucet az v rijnu? Dekuji.