Budu mít porodné?

Anonymní
27.7.13 08:02

Budu mít porodné?

Ahoj, omlouvam se za anonym.
Cekam prvni mimco a jsem po potratech na rizikovem od zacatku těhotenství.. Termín mam v prosinci, takze se budou pro narok na porodne započítávat příjmy za červenec, srpen a zari.. 11.7 mne prisla neschopenka za cerven 3900 Kč, v srpnu a zari budu mit neschopenku cca 9500 az do nastupu na materskou. Přítel mel úraz a driv byl jako OSVČ a od unora az do planovane operace (cca říjen 2013) bude na pracaku, v červenci bral posledni podporu za cerven cca 3000 Kč, od července nárok nema. Mam nárok na porodné, ze? A jake příjmy se tam započítávat? Ty které byly vyplaceny v tech třech měsících nebo za které vznikly nárok? Napr neschopenku za zari dostanu az v říjnu.. Bude se to tam počítat i kdyz ta neschopenka ua zari dojde na ucet az v rijnu? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
27.7.13 08:07

Jestli pritel nema vubec zadny prijem, tak ti to vyjde kazdpopadne. Prijem se musi vejit do castky 18504,–

ps: mimochodem z ceho zijete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
27.7.13 08:11

Jestli máte měsíční příjmy z předchozího kalendářního čtvrtletí nižší než 18500,– máte na porodné nárok. Ale to najdete všude na internetu a je velice lehké si to spočítat. :palec:

@Ali-Ali taky by mě zajímalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.13 08:12
@Ali-Ali píše:
Jestli pritel nema vubec zadny prijem, tak ti to vyjde kazdpopadne. Prijem se musi vejit do castky 18504,–ps: mimochodem z ceho zijete?

Dekuji za odpoved :kytka: Mame dost penez nasetreno, takze je to ok. Spis jde o to, ze ten úraz byl cara pres rozpočet, ale to je vedlejší, hlavni je, aby byl přítel zase zdravy a aby ho lékaři dali dohromady..

Muzu se zeptat jak mam potom sehnat doklady o výši neschopenky a podpory? A budou se tam započítávat ty skutečně vyplácené příjmy nebo ty na které byl nárok? Treba ta neschopenka za zari vyplacena az v říjnu.. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
aminkadf
27.7.13 08:16

Doklady ti daji na úp a ty pak pošleš na ossz (doklad o čtvrtletním přijmu).. nebo se to dá stáhnout na strankách up

• Citovat
  • Upravit
2383
27.7.13 08:23
@aminkadf píše:
Doklady ti daji na úp a ty pak pošleš na ossz (doklad o čtvrtletním přijmu).. nebo se to dá stáhnout na strankách up

já tam byla 3× :lol: pokaždé mi chyběl nějakej papír nebo doklad z toho jednou občanka :zed: Já na ty úřady moc nejsem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.13 08:26
@aminkadf píše:
Doklady ti daji na úp a ty pak pošleš na ossz (doklad o čtvrtletním přijmu).. nebo se to dá stáhnout na strankách up

Takze na Úřadu prace dostanu pro přítele doklad o podpoře za červenec az zari a ja si poslu na OSSZ zadost o doklad o čtvrtletním přijmu.

A jake příjmy se tam započítávají? Ty skutečně v tech měsících vyplácené? Na porodné mit nárok urcite budu, ale jenom me to zajímá, jestli se tam bude treba zahrnovat neschopenka za zari vyplacena v říjnu.

• Citovat
  • Upravit
1908
27.7.13 08:37

To mě taky hned napadlo
@Ali-Ali píše:
Jestli pritel nema vubec zadny prijem, tak ti to vyjde kazdpopadne. Prijem se musi vejit do castky 18504,–

ps: mimochodem z ceho zijete?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aminkadf
27.7.13 09:08

@nicolle24 :palec:

Já taky nejsem úřadová… Ale měla jsem štěstí, že mi paní dala vše. Ale za to muj již bývalí zaměstnavatel, to bylo dílo! :pocitac: Něž mi něco poslali nebo poslali na ossz, tak to trvalo 2-4 měsice… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
aminkadf
27.7.13 09:11
@Anonymní píše:
Takze na Úřadu prace dostanu pro přítele doklad o podpoře za červenec az zari a ja si poslu na OSSZ zadost o doklad o čtvrtletním přijmu.A jake příjmy se tam započítávají? Ty skutečně v tech měsících vyplácené? Na porodné mit nárok urcite budu, ale jenom me to zajímá, jestli se tam bude treba zahrnovat neschopenka za zari vyplacena v říjnu.

Meli by ti tam dát všechno, když tak se jich zeptáš. A nebo jim napiš email. Jak se u Vás věci mají a oni ti poradí (nebo zavolat). Já jím tam taky psala a volala jak prdlá :mrgreen: Něco se posílá zaměstnavateli nebo na ossz, ale to oni ti poradi. Já jsem volala i na ossz, co jim mám z těch papíru poslat. I když mi to paní na UP říkala :mrgreen: protože jsem datel a radši se ptám Xkrát než vůbec :pankac:

• Citovat
  • Upravit
2383
27.7.13 09:11
@aminkadf píše:
@nicolle24 :palec:Já taky nejsem úřadová… Ale měla jsem štěstí, že mi paní dala vše. Ale za to muj již bývalí zaměstnavatel, to bylo dílo! :pocitac: Něž mi něco poslali nebo poslali na ossz, tak to trvalo 2-4 měsice… :pocitac:

8o :cert: ty jo ještě že sem byla teď na pracáku. Ale chtěli po mě potvrzení i za rok 2011 8o nechápala sem. Naštěstí sem to vykoumala a nemusela nikam pro potvrzení a doložila sem jim papíry a paní se nejdřív netvářila ale nakonec to zkousla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aminkadf
27.7.13 09:15

@nicolle24

Tak hlavně, že už je vše v pořádku :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.13 10:11
@nicolle24 píše:
8o :cert: ty jo ještě že sem byla teď na pracáku. Ale chtěli po mě potvrzení i za rok 2011 8o nechápala sem. Naštěstí sem to vykoumala a nemusela nikam pro potvrzení a doložila sem jim papíry a paní se nejdřív netvářila ale nakonec to zkousla :mrgreen:

Za rok 2011? Proc to chtěli? Ja teda pred neschopenkou mela normální příjem.. Myslela jsem, ze jim budou stačit jenom ty příjmy za ty tři rozhodující mesice. V zaměstnáni byli naštvaní, ze musim na rizikové, z nich budu potvrzeni tahat jako z chlupaté deky:-(

• Citovat
  • Upravit
aminkadf
27.7.13 10:47
@Anonymní píše:
Za rok 2011? Proc to chtěli? Ja teda pred neschopenkou mela normální příjem.. Myslela jsem, ze jim budou stačit jenom ty příjmy za ty tři rozhodující mesice. V zaměstnáni byli naštvaní, ze musim na rizikové, z nich budu potvrzeni tahat jako z chlupaté deky:-(

Já byla taky na rizikovém od 9tt a dělali mi pěkný naschváli, takže je třeba se obrnit!
Já už neměla ani sílu s nima co koliv řešit. Takže pak „zautočil“ přítel. Ten je skoro poslal do pjdele :pankac:
A jsem ráda, že už tam nejsem. A doufám, že už nikdy nebudu! :cert:

• Citovat
  • Upravit
2383
27.7.13 11:18
@Anonymní píše:

hele ale nevím jestli to bylo k porodnýmu, asi ne, protože já tam šla s haldou papírů, i s příspěvkama na bydlení a na děcka - když už sem tam šla tak jim tam ty prachy nenechám ;), pošlou to na posouzení a když něco dostanem tak proč ne! Ale i tak čuměla sem proč 2011 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat