Budu rodit sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
R82
2396
18.3.12 08:10
krtek93 píše:
hefilka: Nechodily jsme na stejný předporodní kurzy? Taky jsem odcházela z kurzu nabitá optimismem, že to prostě zvládnu, že budu myslet pozitivně a hlavně že ať tam bude, kdo chce - stejně za mě nikdo neporodí, tak co už :lol: Mimochodem, na přeporodnim kurzu čtyři páry a já - sama. Taky jsem si občas připadala jak exot. Ale PA mimo jiný zdůrazňovala, že o tom musej bejt přesvědčený oba - my nebyli ani jeden, tak nebylo co řešit ;)

Ahoj,tak my jsme na tom uplne stejne,ja taky na predporodnim kurzu sama a bylo to divne,akorat me to ujistilo,ze tam svyho fakt nechci.Ale my jsme to mely jasne od doby co jsme se poznali,nesnese pohled na cokoliv rudeho a bilej plast,pak by spis krisili jeho nez se venovali me,dalsi rodinne prislusniky taky tam nechci a ani kamaradky.
Nejhorsi jsou reci typu,ale proc stejne ten chlap nic neuvidi atd.je to hroznej boom mit chlapa u porodu,ale to ze jsme se rozhodly pro klasiku,jeste neznamena ze je to spatne no ne?????
I kdyby tam nekdo chtel se mnou jit tak ja taky s psych.hlediska tam chci byt sama a venovat se mimi a sobe v bolesti.proste klasika;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
18.3.12 08:19

U prvního porodu přítel byl, málem tam omdlel, takže po druhé jsem ho tam ani nechtěla. Beztak byl prve tak vykulenej, že mi tam k ničemu nebyl a byla jsem z něj akorát nervozní.

Personál byl uplně v pohodě, odstrčená jsem rozhodně nebyla. Pořád se se mnou někdo vykecával, i na sále samé srandičky :mrgreen:

Nejvtipnější bylo, když mi přítel psal, jestli už má vyrazit k porodu - tak jsem mu odespala,že vyrazit už může, že je Tobi už na světě:))) Pak mi říkal,že byl rád,že jsem ho zavolala,až když bylo po všem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
18.3.12 08:24

Taky super;)…proste ne kazdej chlap to povazuje za smysluplne u toho asistovat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
18.3.12 08:28

Ahoj, já prvního klučinu rodila sama. Spíš takhle, na první dobu porodní tam byl se mnou a když šlo na věc byli jsme domluvení, že půjde. Taky nesnesl pohled na takovou věc :mrgreen: :nevim: Odstrčená jsem nebyla a můžu říct, že jsem byla v celku i ráda, pomáhala mi PA, která mě držela za ruku, říkala kdy tlačit prostě v pohodě. Já sice u toho řvala jako tur, protože malého jsem tlačila dvě hodiny a pak už jsem byla bez sil, ale přišlo mi, že to bylo pro mě lepší, že ba naopak potom co manžel odešel, se ke mě PA chovala lepší, jako byla milejší, pomáhala, říkala a vysvětlovala.....

U druhého porodu jsem měla zase na půl kamarádku, nebo u porodu jak se to vezme :mrgreen: Já byla na porodních sálech 4 dny, rodila 4 dny. Praskla mi voda a 4 dny trvalo než malou vytáhly císařem, po tu dobu mi píchaly oxytocin, zaváděly tablety a dávali mi atb, aby se zbytek vody nekazil. Byla jsem jako průtokáč. Čím délemě tam takhle nechávali tím mohla být malá déle v bříšku. Rodila jsem o šest týdnů dříve. Kamarádka za mnou chodila na pokec každý den. A když rozhodli, že malá už musí ven opravdu, tak tam byla a pomohla mi s přípravou na císaře. Oholila mě…Jinak u císaře a po celou dobu byli někteří hodní, někteří byli méně milí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1147
18.3.12 08:29

ahoj, zaujalo me jaky k tomu mas postoj, ja bych nechtela rodit sama, prijde mi samozrejme, aby tam nekdo byl, a je jedno zda pritel, maminka nebo kamaradka..ale podpora je dulezita a uvidis ze se ti bude ,,lip" rodit…Poradne si to jeste promysli! Drzim palecky! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
18.3.12 09:12
Tak s tím nesouhlasím.Jednou tam chlap byl a jednou néé a bylo to pro mě daleko lepší.Jsem tip,který si to protrpí raději sám.A nejde o to,že by nebyl oporou,fakt se snažil :mrgreen: ,ale mě lezl neskutečně na nervy :mrgreen: .Holčičku jsem si porodila sama a největší spokojenost.
Luciii25 píše:
ahoj, zaujalo me jaky k tomu mas postoj, ja bych nechtela rodit sama, prijde mi samozrejme, aby tam nekdo byl, a je jedno zda pritel, maminka nebo kamaradka..ale podpora je dulezita a uvidis ze se ti bude ,,lip" rodit…Poradne si to jeste promysli! Drzim palecky! :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
18.3.12 09:15

ahoj, tak to je téma do placu. Taky nevím, jak to u nás dopadne. Příteli se moc nechce a já ho nebudu nutit. I když říkal, že tam bude, tak jak se to blíží, začíná couvat a včera mi řekl, že by byl radši, kdyby tam nemusel a já si neumim přestavit, že by tam byl proti svojí vůli, to by mě prostě rozhodilo. Trošku mě to mrzí, ale chápu ho. Moje máma by šla hned a vím, že by mi moc pomohla, ale upřímně řečeno se mi do toho moc nechce, takže čím dál tím víc zvažuju, že tam budu sama. Je to první porod a ani vlastně nevim, co mě čeká. Mám trochu obavu být tam sama, ale spousta reakcí tady mi dodalo odvahu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
18.3.12 10:26
fiali píše:
ahoj, tak to je téma do placu. Taky nevím, jak to u nás dopadne. Příteli se moc nechce a já ho nebudu nutit. I když říkal, že tam bude, tak jak se to blíží, začíná couvat a včera mi řekl, že by byl radši, kdyby tam nemusel a já si neumim přestavit, že by tam byl proti svojí vůli, to by mě prostě rozhodilo. Trošku mě to mrzí, ale chápu ho. Moje máma by šla hned a vím, že by mi moc pomohla, ale upřímně řečeno se mi do toho moc nechce, takže čím dál tím víc zvažuju, že tam budu sama. Je to první porod a ani vlastně nevim, co mě čeká. Mám trochu obavu být tam sama, ale spousta reakcí tady mi dodalo odvahu :hug:

Hele ja jsem taky prvorodicka,a nejak si to fakt chci prozit sama.fakt to zvladneme neboj,ve spitale te nenechaji trapit.v tomto pripade nejde nikoho nutit,me by to jen rozptylovalo tam nekoho mit.jsem typ ze s PA se chovam jinak nez kdyz tam je i nekdo s pribuznych.bude to fajn uvidis,dame to.nevim ve kterem jsi tt,ale necti zadne porodni denicky a bude dobre.ja uz to taky nectu a i kdyz jsem fakt cita a kde co me rozhodi,tak v timto si verim hodne,ze to dam sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.12 11:25

Já ti rození bez chlapa jenom schvaluju. Můj tam byl a půl roku po porodu to bylo peklo (žádnej sex, myslím že byl traumatizovanej :lol: ) Pak se to naštěstí srovnalo, ale nevím jestli ho pustím k příštímu :mrgreen: .
Ale bejt tam sama, no uvaž když jsi tam byla s mamkou, co pro tebe dělala, a tědkom si to vymaž a budeš vědět jakej ten porod bude. já bych to bez chlapa zvládla, beztak mě tam jenom rozčiloval :lol: :lol: . Ale zase po porodu, když malou držel tak to bylo krásný :hug:

• Citovat
  • Upravit
22783
18.3.12 12:15
Luciii25 píše:
ahoj, zaujalo me jaky k tomu mas postoj, ja bych nechtela rodit sama, prijde mi samozrejme, aby tam nekdo byl, a je jedno zda pritel, maminka nebo kamaradka..ale podpora je dulezita a uvidis ze se ti bude ,,lip" rodit…Poradne si to jeste promysli! Drzim palecky! :hug:

Mně zas přijde samozřejmý, že mám soukromí, klid a můžu se uvolnit a nechat tělo pracovat, neohlížet se na to, jak to vypadá, jaký z toho má partner pocity atd. atd. (já bych se od těhle myšlenek asi nedokázala odprostit ani při porodu) ;) Znervózňovalo by mě bejt při tom s někým, kdo mě zná - jsem stydlivka, i takhle jsem se styděla a cejtila trapně za různý zvukový projevy atd., ale pomáhalo mi vědomí, že ty lidi jsou na to zvyklí a navíc už je nejspíš nikdy neuvidim :lol: Možná bych ještě byla snesla dulu a manžela tak na úplným začátku, kdy je to spíš pruda, sem tam něco zabolí a člověk čeká, co z toho teda jako (ne)bude, ale dál už ne. Každá jsme holt jiná a vyplatí se v tomhle opravdu bez zábran si přiznat, jestli o ten mužskej doporovod opravdu stojim, nebo by tam byl z nějakejch „vnějších příčin“ (že se to tak teď dělá, tak abysme nebyli za exoty, že třeba on chce, tak ho nechci ochudit o ten zážitek apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.3.12 12:41

Já rodila sama a nedovedu si představit, že by tam se mnou někdo byl. Nechtěla jsem tam ani manžela, natož mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
18.3.12 12:44
krtek93 píše:
Luciii25 píše:
Mně zas přijde samozřejmý, že mám soukromí, klid a můžu se uvolnit a nechat tělo pracovat, neohlížet se na to, jak to vypadá, jaký z toho má partner pocity atd. atd. (já bych se od těhle myšlenek asi nedokázala odprostit ani při porodu) ;) Znervózňovalo by mě bejt při tom s někým, kdo mě zná - jsem stydlivka, i takhle jsem se styděla a cejtila trapně za různý zvukový projevy atd., ale pomáhalo mi vědomí, že ty lidi jsou na to zvyklí a navíc už je nejspíš nikdy neuvidim :lol: Možná bych ještě byla snesla dulu a manžela tak na úplným začátku, kdy je to spíš pruda, sem tam něco zabolí a člověk čeká, co z toho teda jako (ne)bude, ale dál už ne. Každá jsme holt jiná a vyplatí se v tomhle opravdu bez zábran si přiznat, jestli o ten mužskej doporovod opravdu stojim, nebo by tam byl z nějakejch „vnějších příčin“ (že se to tak teď dělá, tak abysme nebyli za exoty, že třeba on chce, tak ho nechci ochudit o ten zážitek apod.).

musím naprosto souhlasit :palec: já tam taky chlapa nechci jen proto, že se to teď nosí … nejsem ten typ, že mě při každém kroku někdo musí držet za ruku. mám ráda soukromí a svou intimitu. a přesně jak píšeš-ty lidi co mě rodí už neuvidím-jen v té nemocnici a jsou na tohle zvyklý-ale chlapa budu mít doma pořád. I moje mamka tam furt chtěla být se mnou, ale já se bojím, že bych na ní byla zlá :nevim: jak by mě furt utěšovala, tak by mě to akorát vytáčelo a nemohla bych se soustředit na to hlavní, na porod! :D jsem ráda, že jsem tam byla sama a vždycky tam budu sama. vyhovuje mi to ze všeho nejvíc. navíc, kdo by teď hlídal malou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
18.3.12 12:55

klara123: No mámu vůbec, máme spolu krásnej vztah, ale nesla by to hůř než já a možná i panikařila, že mi nemůže pomoct (a taky bych na ní možná byla protivná) :lol: Jak jsem psala - ještě možná tu dulu, ale musely bysme si „sedět“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
18.3.12 13:01
klara123 píše:
krtek93 píše:
Luciii25 píše:
Mně zas přijde samozřejmý, že mám soukromí, klid a můžu se uvolnit a nechat tělo pracovat, neohlížet se na to, jak to vypadá, jaký z toho má partner pocity atd. atd. (já bych se od těhle myšlenek asi nedokázala odprostit ani při porodu) ;) Znervózňovalo by mě bejt při tom s někým, kdo mě zná - jsem stydlivka, i takhle jsem se styděla a cejtila trapně za různý zvukový projevy a…
Naprosto souhlasit :palec: já tam taky chlapa nechci jen proto, že se to teď nosí … nejsem ten typ, že mě při každém kroku někdo musí držet za ruku. mám ráda soukromí a svou intimitu. a přesně jak píšeš-ty lidi co mě rodí už neuvidím-jen v té nemocnici a jsou na tohle zvyklý-ale chlapa budu mít doma pořád. I moje mamka tam furt chtěla být se mnou, ale já se bojím, že bych na ní byla zlá :nevim: jak by mě furt utěšovala, tak by mě to akorát vytáčelo a nemohla bych se soustředit na to hlavní, na porod! :D jsem ráda, že jsem tam byla sama a vždycky tam budu sama. vyhovuje mi to ze všeho nejvíc. navíc, kdo by teď hlídal malou :srdce:

Ja souhlasim s obema holkama,proste mi mluvite z duse,kazdej se muze dneska rozhodnout v tomto jak chcepreci…u meho budu rada,ze prijde do spitalu se podivat,uz to je z jeho fobiii nadlickej vykon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
18.3.12 14:44

taky budu rodit sama.(z důvodů,které znáš).u malé tam byl a dost mi tehdy pomohl,taky s emi zdálo,že díky jeho přítomnosti byl personál příjemnější,nedovolili si ke mně to,co si dovolili když např.někam na chvilku odběhl..Ted jsem v 36+6 a jsem zvědavá,jak to bude probíhat,ale zároven se i bojím..mamku ani kamarádku bych tam nechtěla,přijde mi to divné..,ale partnera bych si tam přála..budu rodit ve stejné porodnici,tak snad bude personál příjemnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí