Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
rodila jsem sama, manzu jsem tam nechtela a on o to taky nestal, je dost cita.. popravde porod trval cca 45 minut a nevim, k cemu by mi tam chlap byl, ani jsem nevnimala jestli tam je setra nebo Dr natoz on
![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Všem děkuji za všechny zkušenosti i díky za ty co se udrží a nepíšou že bez Pepíka neporodí![]()
![]()
Já to dneska pronesla na grilovačce a muj bratříček mě přemlouval at ho vemu sebou(chtěl být porodník
Do porodu je ještě čas,ale pokud nepropadnu panice jsem rozhodnutá jít opravdu sama a nic by mě stejně nepřesvědčilo aby to bylo jinak,ale těší mě vaše dobré zkušenosti a jen víc mě uklidnujou že to zvládnem) ale to už mi přijde až bizardní
Můj kamarád byl taky se svou sestrou u porodu. Ona se v té době rozváděla, oba bydli u rodičů a když už ji tam vezl tak tam i zůstal.
Takže pokud by to nevadilo tobě, tak proč ne.
Kami
Nečetla jsem diskuzi. Jen chci říct, že u druhého porodu jsem taky byla sama a bylo to fajn. Tak nějak si to víc prožiješ… Jen teda v konečné fázi při tlačení by se mi hodil někdo, o koho bych si mohla zapřít nohy (klidně nějaký údržbář nebo lapiduch - v tu chvíli by to bylo jedno) - nemohla jsem tlačit nohy k břichu a zároveň tlačit dítě ven, tak ta fyzická opora by se mi tehdy hodila. Jsem ráda, že jsem si to prožila s chlapem i bez něj. Za sebe - raději BEZ něj
Ale ten můj je obecně takový exot - však víš - ten nepomohl nikdy, natož u porodu
![]()
Už se ti to krátí, co?
Myslím na tebe ![]()
ahoj,
já rodila sama loni v květnu, partner, se kterým jsem čekala holčičku, byl zadaný jinde, tak to nebylo možné a myslím, že bych ho tam ani nechtěla, kdyby mohl nebo on chtěl a mamku (už je jí 75) jsem tam tahat nechtěla. Takže jsem si to prožila sama. Když mi doma o půlnoci odtekla plodová voda a já tam jela sama s taškou a pak mě tam přijímali, moc dobře mi nebylo, ale pak, když už jsem měla pravidelné kontrakce a fakt mi bylo hodně hodně blbě, jsem byla docela ráda, že jsem tam sama a nakonec jsem to zvládla v pohodě. Takže tak…
Ahoj Kami, taky si myslím, že to zvládneš sama! Držím moc palce! Já sice u prvního porodu muže chtěla, byl tam, nebyl to průšvih, ale neměla jsem tenkrát ani teď po letech pocit, že by mi nějak zásadně pomohl.. Spíš pro něj to byl zážitek, že viděl, že ten porod není zas tak easy (můj muž je totiž typ nevěřícího Tomáše;-)) a viděl hned i dcerku. Ale k druhému porodu jsem jeho přítomnost předem neřešila - to si uvědomuju vlastně až teď, jak čtu tuto diskusi. Nějak jsme ani nevěděli, jak to bude s hlídáním starší dcery, a pak jsme měli tolik starostí s prodejem a koupí bytu, že přítomností otce u porodu jsem se tenkrát vůbec nezabývala, i když teď mi je to samé zvláštní
a pak se to stejně vyvrbilo akutním císařem a to jsem už vůbec na drahého nemyslela, jestli to stihne nebo ne. Nakonec tam dorazil a viděl malinkou dřív než já, ale to zas bylo super v tom, že ji odfotil
Jinak v té naší porodnici jsou tak úžasné porodní asistentky i jedna mladá doktorka, že s nimi bych šla klidně rodit potřetí už plánovaně sama ![]()
První porod byl plánovaný císař, druhý bude pokus o vaginální porod. Manžel se mnou u porodu být nemůže. Ostatní nepřichází v úvahu a na dulu už je pozdě… Bojím se jestli to sama zvládnu. Mám z toho hrozny strach. Bojím se, že se mi něco stane a porodní asistentka bude v tu chvíli u jiné ženy a mně se nedostaví včas pomoc. Budu na všechno sama… Moc mě to stresuje a moc se toho bojím…
@Anonymní píše:
První porod byl plánovaný císař, druhý bude pokus o vaginální porod. Manžel se mnou u porodu být nemůže. Ostatní nepřichází v úvahu a na dulu už je pozdě… Bojím se jestli to sama zvládnu. Mám z toho hrozny strach. Bojím se, že se mi něco stane a porodní asistentka bude v tu chvíli u jiné ženy a mně se nedostaví včas pomoc. Budu na všechno sama… Moc mě to stresuje a moc se toho bojím…
Neboj, asistentek je víc. Já taky rodila sama a bylo to v pohodě.
Obavy chápu, ale můj názor.. Pokud budete bez doprovodu myslím že vás víc „pohlídaji“ právě z toho důvodu že nebudete mít doprovod kdo by vám případně nějak pomáhal… A dostatek personálu na více porodu najednou tak jistě bude zajištěn
@kavulenka píše:
Obavy chápu, ale můj názor.. Pokud budete bez doprovodu myslím že vás víc „pohlídaji“ právě z toho důvodu že nebudete mít doprovod kdo by vám případně nějak pomáhal… A dostatek personálu na více porodu najednou tak jistě bude zajištěn
přesně tak, když jsi bez doprovodu, kontrolují a hlídají tě častěji, personálu je tam dost
Taky jsem rodila sama ( rozesla jsem se s otcem decka v tehu), ted uz jsem vdana ale rodit budu opet sama
. Uz to mam jako zvyk. ![]()
Vubec se neboj, ja u prvniho mela partnera u druheho ne a druhy byl pohodovejsi asistentky se mi opravdu vice venovaly, snaz se o tom vubec nepremyslet stejne nic nevymyslis
Taky jsem byla na porod sama. Asistentky úžasný, taky mě hlídali často. Vůbec bych se toho nebála. ![]()