Budu rodit sama

48576
17.3.12 21:03

budu rodit sama

Ahoj.Chtěla bych vědět jestli tu je někdo kdo rodil sám?
Chlapa tam prostě nesnesu to se nemužu přemoct ani kdybych chtěla :oops: jen s toho pocitu že tam bude on mě jímá hrůza a maminka která se mnou rodila poprvé mi bude hlídat malého a žádnou kamarádku nechci a ani bych jim to nemohla udělat :mrgreen:. Tak mě zajímá zda někdo rodil sám a jak to probíhalo?

Jak se choval personál?Nebudu tam náká odstrčená nebo bez pomoci když tam budu sama? :oops:.Mám se na něco psychicky připravit?:-)

Tato diskuze slouží jen pro ty co rodili nebo budou rodit sami.Prosim ty co musí mít partnera nebo se mi to budou chtít nějak vnutit at raději nepíšou proto že to je opravdu z mé strany nemožné :kytka:
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
17.3.12 21:05

Sama bych k porodu nešla. Doporučuju vzít si dulu. Pomůže, poradí, je velkou oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
17.3.12 21:06

Myslim si ze se k tobe prave budou chovat pekne , protoze jim bude lito ze jsi tam sama:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
17.3.12 21:06

Tak nech chlapa hlídat malého a vem si s sebou maminku, když se osvědčila. Je to lepší, ohlídá to a kdyby náhodou personál nedělal, co má, může zakročit.

• Citovat
  • Upravit
8651
17.3.12 21:09

A co dula? Nemáš nějakou poblíž? Já si porod bez chlapa představit dovedu, teď napotřetí jsem už neměla pocit, že bych potřebovala přímo jeho, PA byla skvělá a podpořila mě dostatečně, manžel sloužil vpodstatě jako fyzický pomahač :lol: Samozřejmě jsem moc ráda, že tam byl, aby to zas nevyznělo špatně, ale snad je jasné, jak to myslím. Takže za mě – někoho na podporu určitě ano, ale manžel to určitě být nemusí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.3.12 21:10

To by šlo pouze kdybych věděla kdy budu rodit,ale takle mi chlap lítá po celé čr a než dojede :roll: :mrgreen: .Navíc první sem rodila ve 42tt takže spoléhat se na nákej termín u mě je asi paséé :lol: a nikoho jiného už na hlídání nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
17.3.12 21:10

ja jsem rodila sama a nemenila bych byl to pro me lepsi pocit…mela jsem tam tam po celou dobu zakynku a byla moc hodna a dost mi pomahala a persnonal taky v poho

Příspěvek upraven 17.03.12 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65341
17.3.12 21:11

Kamčo…já měla chlapa přímo až na porod…
jel domů,že rodit nebudu a to nejhorší jsme si protrpěla sama…a to by se mi šiknul…pomoci ze sprchy/do sprchy,poda pití a tak..
ale tím,že tam nebyl,tak sestřička chodila a pořád se ptala co a jak
na finále jsme ho stejně moc nevnímala…jediné co vím,že mi otíral obličej mokrou žínkou
Sestra rodila bez chlapa…on nechtěl jít a ona sama nechtěla aby šel.....a v pohodě,prý na ní byli ještě milejší když prý tam byla sama…že se to dneska už moc nevidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
17.3.12 21:11

Taky bych doporucovala dulu. Jeji uloha je presne toto, byt kamoska k porodu. Podpori te, poradi, pomuze a da pozor, aby se k tobe chovali hezky. Zaplatis ji a kdyz se pak budes stydet, uz ji nikdy nemusis videt :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1900
17.3.12 21:12

Sestřenka je porodní asistentka a říkala, že když tam jsou ženský samy, tak že jim právě pomáhají ony (ty porodní báby). Vezmou jim tašku, pomůžou jim na záchod, a jsou tam s nimi víc. Ono když tam máš někoho svého, tak tam sestry často nechodí, protože nechcou rušit a říkají si, že kdyby se něco dělo, tak za nima může přijít ten tvůj doprovod, ale když tam budeš sama, tak si tě budou muset hlídat samy a budou u tebe každou chvíli. Takhle jsem to teda slyšela od porodní asistentky, zkušenosti maminek budou třeba jiné. Každopádně budu taky rodit sama, manžel by to neustál, takže ho tam radši nechci (budu mít dost starostí se sebou a on by na sebe určitě strhával všechnu pozornost :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
17.3.12 21:12

Ahoj Čtyřikrát jsem rodila sama bez manžela a byla to moje volba. On se kácí k zemi při pohledu na můj pořezaný prst. :roll:
Nikoho jiného bych si tak blízko nepustila.
Záleží na tom, jestli to tak chceš Ty.
Připadalo mi to lepší, než kdyby tam se mnou někdo byl.
Každý to cítí trochu jinak.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
17.3.12 21:13

Kami, ja mela vyvolany a po asi hodine jsem muze vykazala.....celou dobu jsem byla sama(sestra se ptala,kde je muz, rano ho videla, tak jsem ji sama rekla, ze me halt znervoznuje, jen se zasmala, neresila), dosel cca 1/2 hodiny pred porodem,na samotny porod jsem ho opet vykazala a ze se branil :mrgreen: , nikdo nic neresil.

Jen k veci- je otazka, jak zvladas bolest-ja treba daleko lip sama, takze nam to vyhovovalo, a po prvnim porodu, kdy muze postavili k noham a vsechno skoukl, tak toto bylo reseni pro oba… ne vzdy je partner u porodu zadouci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.3.12 21:14

pocita se i cisar?? rodila jsem jednou akutne, takze rychle na sal a po druhe planovane, ale chtela jsem celkovou anestezii a pokazde jsem manzela videla az druhy den vecer. takze jsem rodila sama, moc bych ho uvitala, kdyz jsem se probirala, mela jsem bolesti a masaz tuhych nohou, pohlazeni nebo informace o detech bych uvitala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.3.12 21:15

Já jsem v podstatě podruhé sama rodila, muž spal nahoře a PA se snažila mě nerušit. Na první dobu porodní jsem nikoho nepotřebovala, naopak.
Na druhou dobu porodní jsem vzbudila muže, protože už to bylo dost maso a chtěla jsem, aby u toho byl.

Těžko říct, jak v porodnici, já když tady čtu deníčky, kdy ženský popisují, že se jim začlo chtít tlačit a chlap lítal po všech čertech a naháněl personál, tak bych se trochu bála, aby to na tebe nepřišlo, když tam zrovna nikdo nebude :nevim:
Já byla v jiné situaci, PA byla se mnou doma pořád, takže by hned věděla, kdybych sebou třeba sekla, kdykoliv jsem něco potřebovala, jen se třeba zeptat, jestli ta troška krve je normální a tak, tak tu byla pro mě.

Na porodnici bych si asi zajistila dulu, poslat pryč ji můžeš kdykoliv, ona narozdíl od partnera si to nebude brát osobně a budeš tam případně mít někoho, kdo obstará komunikaci, kdo zavolá sestru, kdo ti podá pití…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
17.3.12 21:15

Kamčo, já byla sama a jako dobrý :) Ono sem to chtěla mít rychle za sebou a tak, no byla tam dětská sestra - ještě se nerodilo a primář někde lítal - tak sem ji tam chudáka vyslíchala :lol: Ale měla sem to za sebou rychle - 20 minut - tak dobrý :pankac: Přítel mě stejně slyšel až na chodbu ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí