Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
mám dilema a potřebovala bych poradit. Chceme jet příští rok na dovolenou do Bulharska a řeším, jestli vzít jen snídaně nebo all inclusive. Už jsme tam byli a měli jsme jenom snídaně a vyhovovalo nám to (2 dospělým). Příští rok, ale pojedeme s malým (2 roky). Zažila jsem all inclusive v Egyptu, Tunisku a ten výběr a možnosti stravování byl úžasný. Už jsem na pár recenzích četla, že v Bulharsku je AI dost chabé. Máte s tím někdo zkušenosti? Vybírat budeme hotel 3 hvězdičkový, tak 15 000,–/os.
Když jsme byli my, tak jsem toho, že jsem si dala All inclusive litovala:-) ale možná to bylo tím, že jsem byla studentka a peníze nazbyt nebyly..
Co se týče výběru jídla a pití to bylo ok.. ale ať jsme šli kamkoli všude to bylo extrémně levné a já bych si klidně dala oběd někde jinde než na hotelu, nebo tak.. ale zase jsem nechtěla utrácet, když jsem to měla placené na hotelu, že…
Takže za mě.. lepší jen snídaně…
@Lucie008 taky premejslime o Bulharsku a urcite chcem All. Letos jsme byli v Chorvatsku a meli jsme jen polopenzi a za obedy a piti jsme utratili spoustu penez.
V bulharsku sme na AI byli, stalo nas to jen o dva tisice vic na 11 dni, jednou sme sli jinam, pac mi nejedou ryby, tak sem si nic nevybrala. Jako ceny sou podobny jak v cesku, coz sama vis, kdyz ste tam tak byli.. Ja si tam jednou koupila pul grilovanyho kurete s oblohou a hranolkama v menicku i s dezertem a pitim a vyslo me to neco malo pres stovku, takze pokud ti vyhovuje jist mimo hotel proc ne.. Horsi v AI bylo, oproti treba Egyptu, ze sme nemeli piti po cely den, ale davali nam jako svaciny. Coz byl toast a lahev vody.
@Ivana 85 Ono chorvatsko je na tohle opravdu drahe, ale v bulharsku je to na povazenou
Hlavne pokud ste hodne ve meste, tak mate nepreberne moznosti za velmi rozumne ceny, na to ze je to u more
Zrovna Bulharsko proste neni tak jednoznacne..
Ale jeste doplnim ze za tech 10 dni se nam na hotelu neopakovalo stejne, neco jineho byli snidane to bylo porad to stejne, menili jen jednu vec, ze stridali vejce a parky, uz se poradne nepamatuju.
Ceny v restauracích si pamatuji, že byly úžasné, vyzkoušeli jsme jejich kuchyni a nebyli vázaní na jedno místo. Jen mám obavy kvůli malému, jestli by pro něj hotel s AI nebyl lepší než pak narychlo pro hledat vhodnou svačinu/oběd. Když jsme měli snídaně, tak se pořád točily vejce/párky a byli jsme z toho ke konci dost otrávení. Proto mě zajímá, jak to vypadá s obědy/večeřemi a jejich rozmanitostí.
@Lucie008 Obedy i vecere sem konkretne u Alexandrie v Primorsku meli rozmanite, az mi to nekdy bylo lito
Nejvic mi chutnal ten jejich salat, jak sou rajcata, okurek a balkansky syr.. Milovala jsem ho tam
A to davali k obedum a vecerim ![]()
Rozmanite to teda bylo, ale nevidim duvod, proc by se pro prcka vcas nesehnalo jidlo i venku ![]()
Kdyz jsme jezdili bez deti, tak mi all inkl. vyhovoval, ale s detmi za zadnou cenu. Jednou jsme dostali bonus se takto stravovat a detem jsem i tak varila zvlast. Ja taky nemusim jist ty nejlevnejsi rajcata a okurky se slupkou porad dookola. Ani vejce a parky… Za me rozhodne bez stravy a pekny apartman, hlavne v Bulharsku. U nas dvoulete meli sva oblibena jidla a nehodlali jist nic nezname..
V Bulharsku v žádném případě. Bulharská jídla jsou skvělá, levná. určitě bych raději chodila do místních restaurací jako mmch, ani bych tam nikdy nebydlela v hotelu - nejlepší je sehnat si apartmán v soukromí - bude to levnější a daleko hezčí.
V Bulharsku AI je úplně zbytečné. Je tam plno restaurací a taveren, kde je jídlo vynikající a stojí to pár korun.
Známí byly v Bulharsku letos na konci léta za necelých 10tis./os se vším všudy a byli moc spokojeni.
Z Bulharska zkušenosti nemáme. Ale třeba s našimi dětmi je All in ideální. Nebojí se zkoušet nové věci, vyberou si co chtějí. Nemusíme vyhledávat restaurace v okolí a čekat než nám přinesou jídlo. Dost dobře se to pravidelně chodit do restaurace na jídlo nedovedu s dětmi moc představit.
Nebaví je čekání.
Když jsme byli jezdili jen s manželem, tak jsme All in neměli nikdy, to jsme klidně do těch restaurací chodili nebo si něco koupili.
Zalezi hotel od hotelu. Nekde to nestoji za nic, jinde je super. Byli jsme AI v Bulharsku 2× a super.
1× s Alexandrii v Carevu a 1× na SP v Calimera Sunny Beach a tady to bylo asi nejlepsi AI, jake jsme kdy zazili i v porovnani s jinymi zememi.
Konkrétně na ten hotel je dobré si najít recenze. Většinou to odpovídalo popisům. Někdo je samozřejmě na určitou oblast náročnější, někomu to nevadí, ale osvědčilo se nám to. Vybíráme podle toho.