Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@andrejka97 píše:
Ahoj,
Potřebuji uklidnit![]()
Synovi (1,5roku) jsme Cca před 2 mesici nahmatali bulku na levé straně krku, bulka je o velikosti asi tresnovy pecky a nebolestiva. Kdyz otoci hlavicku na stranu je to vidět, nebo když se vzteka, tak mu vyskočí žily na krku a bulka je vidět. Dr říkala, ze to muže byt reakce na nějakou infekci, poslala nás na vyšetření. Krev byla v pořádkua ultrazvuk krku také, prý pouze zvětšena uzlina a nemusim mít strach.
Dneska jsem si všimla, ze i na druhé straně má malinkou boulicku.
Když pláče, tak mu nabehnou žily na krku a má opravdu hodně zilnaty krk a je vidět spoustu hrbolků, prý to takhle malé děti maji.
Samozřejmě jsem si četla na internetu, a mám veliký strach, boulicka ani po 2 měsících nezmizela. Každý večer před spaním na to musím myslet
Mate někdo podobnou nebo stejnou zkušenost?![]()
Syn ji má taky. Je to uzlina. Kdyby se zvětšila nebo se mi něco nezdálo, mám přijít. Vyšetřovali mu to jen pohmatem na ORL.
@Russet
Děkuji za odpověď
Já mám strach, abych něco nezanedbala a pak nedejboze bylo třeba pozdě ![]()
Nezdá se mi ze by se zvětšovala, tak dobrý ![]()
@andrejka97 píše:
@Russet
Děkuji za odpověď
Já mám strach, abych něco nezanedbala a pak nedejboze bylo třeba pozdě
Nezdá se mi ze by se zvětšovala, tak dobrý
Mohla by se zvětšit, když bude nemocný. Synovi se to stalo. Doktorka mu ji prohlížela.
Mé dítě je má zvětšené snad roky, přitom je extra zdravé. Dr. to viděla. Pokud jste s tím byli u dr. a konstatováno vše v pořádku, spala bych klidně.
@andrejka97 malej ji má taky a doktorka nás uklidnovala, ze je to v pořádku a i pro náš klid nás poslala na krev. Dělají se nabery přímo na ty uzliny. Výsledky opravdu v pořádku. Má ji už dlouho a beru to tak, ze to nic proste není ![]()
Příspěvek upraven 01.08.19 v 23:24
@Veerr píše:
@andrejka97 malej ji má taky a doktorka nás uklidnovala, ze je to v pořádku a i pro náš klid nás poslala na krev. Dělají se nabery přímo na ty uzliny. Výsledky opravdu v pořádku. Tak si nechte taky pro klid nabrat krev
Není to spíš biopsie?
@Russet já si nedocetla, ze už byli na krvi, tak jsem ten svůj příspěvek upravila. Nn, brali mu klasicky krev ![]()
@Veerr píše:
@Russet já si nedocetla, ze už byli na krvi, tak jsem ten svůj příspěvek upravila. Nn, brali mu klasicky krev
Z uzliny asi krev ne.
@Russet ale malému ale nebrali krev přímo z uzliny
Brali mu proste klasicky krev a z naberu zjišťovali, zda je to ok.
Oni pravděpodobně z toho naberu zjisti, jestli je nějaký podnět k tomu dělat další testy nebo ne
nejsem doktor, ale myslím, ze tak nějak to bude
@andrejka97 jestli mel odbery a sono, tak se bat opravdu nemusis. Sonografista je schopnej rozeznat pozanetlivou a maligni uzlinu dle tvaru a stavby na sonu. Deti maji krcni uzliny casto zvetseny po nejakym nachlazeni a muzou pretrvavat mesice, roky. S tema zilama to snad je uplne bezny, ze nabehnou, kdyz clovek rve, mne nabehne i zila na cele, nejen na krku, to muzu jen zatajit dech. @Russet Jestli myslis jehlovou biopsii, tak ta se dela dospelakum, maji jiny typ chorob.
Dcera má na krku vnitřní hemangiom, boulicku na krku, trochu zbarvenou jako modrina, ale má jí už od 4 měsíců, taky se neřeší, prý bud zmizí nebo jí to odstrani až bude dospělá…
Máme taky na krku na obou stranách..na jedné to má skoro jak pul golfového míčku..taky jsme si prošli strachem, vyšetřením a je to uzlina..při nemoci se zvětšuje, nebo když otáčí krk. Jinak nám to vyskočilo po očkování a dle Petráše to má i spojitost no…co už. Jednou za tři roky jsem na sono, jestli se něco nezměnilo..tak aspoň tak
Chci se zeptat malymu se udělal strupy v hlavně a stoho se mu udělala veliká boula za krkem na levé straně sem zoufala nemůže ani otočit hlavu je mu teprve 1 rok a nevím co mám s tím dělat co mu na to pomůže