Bulka na prstu u nohy

3267
2.4.16 10:48

Bulka na prstu u nohy

Ráda bych se poradila. 8-letá dcera má na pravé noze na 3. a 4. prstu zespodu tuhou bulku. Boulička je na tom posledním článku prstu hned u nohy. Netuším, jak dlouho to tam má, ale zvětšuje se - náhodně jsem jí objevila asi před 2 měsíci - to byla cítit jen pohmatem, dnes ráno jsem zjistila, že je už vidět pouhým pohledem. Bulka jí nebolí. Dcera tancuje irské tance, při kterých je často na špičkách nohou - netuším, zda to může souvislet. Samozřejmě se objednám na ortopedii (nebo na chirurgii?), ale netušíte, co by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.4.16 11:01

Ahoj, bude to tukovy lipom, mela jsem na zadech neco podobneho, je to bezne… Zajdete na chirurgickou ambulanci, objednaji dceru na vyriznuti a poslou odber pro jistotu na histologii, neboj nic to neni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.4.16 11:11

Nemůžou to být bradavice? Na nohách bývají dost často. Potom možná i ta tuková bulka, možná něco jiného. Zajděte nejdřív klidně nakožní nebo i k pediatrovi a ten poradí, co to je a kam s tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
2.4.16 11:42
@Petule030 píše:
Nemůžou to být bradavice? Na nohách bývají dost často. Potom možná i ta tuková bulka, možná něco jiného. Zajděte nejdřív klidně nakožní nebo i k pediatrovi a ten poradí, co to je a kam s tím ;)

Taky mě napadly bradavice, nebo možná otlaky - mozoly - z tancování :nevim:. Já bych klidně nejdřív zašla k pediatrovi, ať na to koukne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
2.4.16 12:37

@ivašot. @Petule030 Bradavice to nebudou určitě, jsou to bulky pod kůží, ne na kůži - jakoby tvrdá uzlinka, takový hrášek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
2.4.16 12:37

@starápaštika a tukový lipom je tuhý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.16 12:49
@vertigo píše:
@starápaštika a tukový lipom je tuhý?

Jj je… nekdo to má uplne tvrde, ja mela trochu mekci, ale porad je to lipom - byla jsem s tím u prakticke a ta me poslala na chiru se objednat a hned pohledem rekla ze je to lipom, mrkni na net, má to kazdy druhý, i doktor co mi ho vyrezaval, řekl že jich ma tak osm. Odstranuje se to preventivne, pak z estetickych duvodu anebo kdyz omezuji, coz u dcery urcite bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
15.4.25 13:14

@vertigo Ahoj, mohu se zeptat co to u vás bylo. Řeším něco podobného u dcery. Zítra jdeme na rentgen. Tvrdá boulicka pod prstem. Vypadá to jako kdyby to bylo spojeno se šlachou nebo kosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí