Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ráda bych se poradila. 8-letá dcera má na pravé noze na 3. a 4. prstu zespodu tuhou bulku. Boulička je na tom posledním článku prstu hned u nohy. Netuším, jak dlouho to tam má, ale zvětšuje se - náhodně jsem jí objevila asi před 2 měsíci - to byla cítit jen pohmatem, dnes ráno jsem zjistila, že je už vidět pouhým pohledem. Bulka jí nebolí. Dcera tancuje irské tance, při kterých je často na špičkách nohou - netuším, zda to může souvislet. Samozřejmě se objednám na ortopedii (nebo na chirurgii?), ale netušíte, co by to mohlo být?
Ahoj, bude to tukovy lipom, mela jsem na zadech neco podobneho, je to bezne… Zajdete na chirurgickou ambulanci, objednaji dceru na vyriznuti a poslou odber pro jistotu na histologii, neboj nic to neni ![]()
Nemůžou to být bradavice? Na nohách bývají dost často. Potom možná i ta tuková bulka, možná něco jiného. Zajděte nejdřív klidně nakožní nebo i k pediatrovi a ten poradí, co to je a kam s tím ![]()
@Petule030 píše:
Nemůžou to být bradavice? Na nohách bývají dost často. Potom možná i ta tuková bulka, možná něco jiného. Zajděte nejdřív klidně nakožní nebo i k pediatrovi a ten poradí, co to je a kam s tím
Taky mě napadly bradavice, nebo možná otlaky - mozoly - z tancování
. Já bych klidně nejdřív zašla k pediatrovi, ať na to koukne.
@ivašot. @Petule030 Bradavice to nebudou určitě, jsou to bulky pod kůží, ne na kůži - jakoby tvrdá uzlinka, takový hrášek ![]()
@vertigo píše:
@starápaštika a tukový lipom je tuhý?
Jj je… nekdo to má uplne tvrde, ja mela trochu mekci, ale porad je to lipom - byla jsem s tím u prakticke a ta me poslala na chiru se objednat a hned pohledem rekla ze je to lipom, mrkni na net, má to kazdy druhý, i doktor co mi ho vyrezaval, řekl že jich ma tak osm. Odstranuje se to preventivne, pak z estetickych duvodu anebo kdyz omezuji, coz u dcery urcite bude…
@vertigo Ahoj, mohu se zeptat co to u vás bylo. Řeším něco podobného u dcery. Zítra jdeme na rentgen. Tvrdá boulicka pod prstem. Vypadá to jako kdyby to bylo spojeno se šlachou nebo kosti